Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nincs pénzünk mit tegyek? (lent)

Barcelona1899 kérdése:

Nincs pénzünk mit tegyek? (lent)

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok ..kiskorom óta mamám és tatám nevel..tata 1 éve meghalt..anyukám meghalt, apa meg...mind1 tartjuk a kapcsolatot de csak azért jön szinte h pénzt kérjen mamától meg ha telefonálni akar és sosem adja meg a pénzt és most 38 ezer forintos telefonszámlát csinált és nem tudja mama kifizetni..és apa nem hajlandó segiteni már össze is vesztek de nekem csak az apám apával edzek és nem akarok eggyikel se összeveszni de egyre jobban belevonnak:S és ha 12 edikéig nem fizetjük ki akkor

kikötik mama nyugdijas mellette dolgozik, takarít kevés pénzből élünk és most a villany is van ha mindent kifizetnénk akkor nem maradna ennivalóra de ha nem akkor kikötik a villanyt és a vizet is...:S + a gázba 90ezer forintos elmaradásunk van...az feltöltőkártyás nem fogunk tudni rá tölteni ha nem kötik ki a vizet nem lesz meleg viz se:S és fütés se :SS nagyon nagyon elegem van valaki mondja meg mit tegyek:'(((

2012. okt. 10. 15:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem tudsz az iskola mellett (és persze nem a rovására!) valamilyen diákmunkát vállalni?
2012. okt. 10. 16:01
 2/11 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnállak tényleg, rossz helyzetben vagy de szerintem maximum annyit tudnál tenni,hogy keresel valami diákmelót suli mellett, amiből ellátnád magad...mondjuk nem tudom mennyi esély van rá,hogy találj valamit főleg ha nem városban élsz..

A mamád és apukád vitájába tényleg ne szállj be, te ugysem tudod megoldani a kettőjük gondját.

Esetleg ha az önkormányzattól igényelnétek egyszeri gyors segélyt:S

2012. okt. 10. 16:02
 3/11 anonim ***** válasza:

Én biztosan nem mennék el apámmal edzeni, ha nem segítene, mert ahogy írod, egyszerűen nem hajlandó, de azért még számlát csinálni átjön....Baromira érdekelheted, ha ezeket megteszi.

Régi dolgaidat tudod esetleg eladni, ami nem kell, és ahogy az első is írta, hétvégékre mondjuk diákmunkát vállalni. Valamiféle támogatást nem kaptok? Apukádnak ilyen esetben nem kellene gyerektartást fizetnie? Azt ugyanis a bíróság is behajthatja rajta.

2012. okt. 10. 16:03
 4/11 anonim ***** válasza:
Próbálj meg igényelni az iskolában és az önkormányzatnál szociális támogatást.
2012. okt. 10. 16:06
 5/11 A kérdező kommentje:
Nyáron szinte végig dolgoztam..most is mennék ha tudnék már volt tesi tanárom is mondta h ha tud valamit akkor hiv még nem szólt:S semmi sincs...:S
2012. okt. 10. 16:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Sajnálom, ez szörnyű. :( De sajnos más nincs, mint, hogy keress... :(
2012. okt. 10. 16:10
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"Esetleg ha az önkormányzattól igényelnétek egyszeri gyors segélyt:S"

Igen, átmneti segély max. 6000 Ft. Lakásfenntartási támogatás 4- 6000 Ft.

Akkor miről beszélünk????

Segélymaximalizálás? Mit a 22 800 Ft -ot? Amelyik politikus ezt kitalálta annak fogalma nincs a mai szociális támogatások (alamizsnák) összegéről!!!!

Mondja már el valaki, hogy az alanyi jogon járó személyi támogatásokból hogyan lehet a minimálbérnél magasabb összeget kihozni?

2012. okt. 10. 16:18
 8/11 A kérdező kommentje:
Mama előző hónap elején kért...15.000 ft ot adtak...szégyelli már..mind1:S sajnos ez van azért köszönöm!
2012. okt. 10. 20:51
 9/11 Pötyös Panni ***** válasza:
0%

Szia Kérdező!

Ha nagymama nyugdíj mellett dolgozik is, akkor hogy lehetett ennyi tartozást felhalmozni??(víz, gáz,villany)

Első mindig a számlák kifizetése és a maradékból kell illetve kellene gazdálkodni!Sajnos mai világban a legtöbb ember abba a hibába esik hogy mikor pénzhez jut, mindent megvesz amit csak meglát és megkíván és nem gondol arra hogy a számlákat is ki kellene fizetni.Ennyit a nagymamáról..

Aki azt hiszi hogy iskola mellett diákmunkával annyit fog keresni amiből ki tudná fizetni a tartozásokat az téved!

Többdiplomás emberek vannak munka nélkül különböző nyelvvizsgákkal..

Még hogy az önkormányzattól igényeljenek egyszeri segélyt?

Hangosan felnevettem!Azt negyedévente lehet csak igényelni és 4 ezer ft.

Lehetne kérni lakásfenntartási támogatást ha az egy főre eső jövedelem nem halad meg egy bizonyos összeget.Ezt most fejből nem tudom pontosan mennyi de akit érdekel az rákeres a neten. DE!! Csak az kaphat akinek nincs elmaradása, így hát ez is kilőve..

Neked nem tudok semmit tanácsolni és ez különben sem egy 16 éves feladata.Normális körülmények közt egy ilyen idős fiatalnak csak a tanulásra kellene koncentrálnia.

Nagymamának viszont annyit tudnék hogy próbáljon meg beosztóbb lenni,bár nem tudom pontosan mennyi összeg folyik be havonta és ebből mennyi a kiadás.Ennek tudatában könnyebben tudnának az emberek tanácsot adni.

Részletfizetés igénylése lenne most a legjobb megoldás és akkor nem kapcsolnák ki a szolgáltatásokat sem.Persze akkor azt már illene fizetni...Vagy esetleg még családsegítő szolgálattal kellene felvenni a kapcsolatot.

2012. okt. 11. 00:34
 10/11 anonim ***** válasza:
83%

Hát 9-es, jól ítélkezel ismeretlen emberek felett! Mi az, hogy "először számlák, majd a maradékot kéne beosztani"?? Olyanról sosem hallottál még (ha, nem, akkor de jó neked!!), hogy a számlák befizetése után SEMMI sem marad! Vagy még a számlákra sem elég a pénz? Hallottál már arról, mennyi manapság egy nyugdíj, vagy mennyit lehet amellett keresni? Sejtem, hogy pl. takarítani jár a néni, nyilván nem országgyűlési képviselő, vagy ilyesmi! Enni nem kell, vagy mi?

Nagyon okos vagy, komolyan, hogy elmondtad, mit KELLENE csinálni, nyilván másnak eszébe sem jutott, hogy fizetni kellene a számlákat... Pff...

2012. okt. 11. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!