Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a megoldás ez ügyben?...

Mi a megoldás ez ügyben? Kötelezhet - e erre édesanyám? .

Figyelt kérdés

Hát... Nem vagyok egyszerű helyzetben. 18 éves lány vagyok, nem egy kis tini picssa, akinek nem tetszett a mai ebéd, és szeretne elszökni otthonról. Ezt előre leszögezem...

Körübelül három hónapja anya lelépett, elköltözött a fővárosba, ami által én a nagymamámhoz kerültem. Magával akart vinni édesanyám, de az ajánlat miatt itthon maradtam, ebben a városban. Apukám ha van is, nem is törődtünk egymással évek óta...

Van egy férfi, édesanyám volt párja, akivel 2 évig volt együtt, körübelül. A férfi nem okozott neki semmi rosszat, költözésnél is segített. Ő felajánlotta nekem, hogy az új lakásába beköltözhetek, el is tartana, ha úgy van. Teljes mértékben támogat.

Anya idegbeteg, nem igazán lehet vele beszélgetni, állandóan őrjöng, kiabál, nem lehet vele szót érteni. Mindig az ő akarata van. Erről az egészről szót sem értett. Telefonon beszéltünk, megfenyegetett, hogy ha még ma nem megyek el hozzá, el jön értem, és magával rángat.

2013. jan. 28. 11:29
1 2
 1/13 anonim válasza:
67%
18 évet betöltötted akkor nem kötelezhet rá mert felnőttnek számítasz :)
2013. jan. 28. 11:34
 2/13 A kérdező kommentje:
Akkor nem kötelességem ma elmenni hozzá? ... És ha elmegyek, ott tarthat magánál? ... Nem igazán van jelenleg saját pénzem, így ha mennék is, a nagymamám által adott pénzből mennék el.
2013. jan. 28. 11:36
 3/13 anonim ***** válasza:
Jogilag nem kötelezhet semmire, mert már nagykorú vagy (amúgy is ha látni akarna miért nem megy ő?). Mi az oka annak, hogy magával akar vinni? Nem tetszik neki, hogy más tart el? Mi lenne, ha megbeszélnéd vele, hogy hetente egyszer elmész hozzá meglátogatni pár órára?
2013. jan. 28. 11:37
 4/13 anonim ***** válasza:
82%

1. Jogilag nem kötelezhet semmire, mivel nagykorú vagy. Ellenben őt sem kötelezheti senki a tartásodra, ha megromlik a kapcsolatotok, akár ki is tehet a lakásából.

2. Én azért óvatos lennék a helyedben egy ilyen ajánlattal. Azt írtad, csak két évig voltak együtt édesanyáddal, ezalatt nem hinném, hogy apai érzések születtek ebben a férfiban. Nem lehet, hogy tetszel neki, és ezáltal akar közelebb kerülni Hozzád? Tudom, hogy nagyon rosszmájúnak hangzik, ha mondjuk 10 évig nevelt volna ez az úr, föl se merülne bennem ilyesmi, de a két év szerintem kevés ahhoz, hogy lányaként tekintsen Rád.

2013. jan. 28. 11:41
 5/13 anonim ***** válasza:
78%

Még ha anyukád esetleg nem is minta anya, akkor is simán megértem hogy nem tetszik neki az, hogy a volt pasijával akarod eltartatni (csúnyábban mondva kitartatni) magad.

Az ideális az lenne, ha ennyi idősen rendezett családban főiskolán vagy egyetemen folytatnád a tanulmányaidat, persze ehhez normális család is kellene. A helyzetedben pedig önérzetes nő tisztességesen dolgozna, hozzá illő igazi társat keresne, hogy boldogok legyenek és együtt könnyebben boldoguljanak.

36F

2013. jan. 28. 11:49
 6/13 A kérdező kommentje:

Én Sopronban lakom, ő jelenleg Budapesten. Nem tudom a pontos okát, hogy miért ment el. Mindenkinek mást mondott, nekem azt mondta,hogy a parapszichológus barátja szerint ott van az ő járható életútja. Nincs érettségije, és munkanélküli. Nem is igazán tudna eltartani, ha arra lenne szükség, úgy érzem. .. Én elfogadtam a döntését, bármennyire is fájdalmas... De nem érzem, hogy nekem ott lenne a helyem. Ez a parapszichológus barátja kártyákból kiolvasta, hogy nekem már pedig ott van a helyem mellette, mert ott vár rám a nagy szerelem, és hasonlók... Én az ilyen tündérmesékben nem hiszek. Nem hiszem, hogy három darab kártya tudná,hogy mi lesz a következő lépésem, főleg, hogy én magam sem tudom.

A férfit régebb óta ismerjük, csak édesanyámmal körübelül 2 évig voltak együtt. Ez a férfi segített át engem sok mindenben. Nem régiben ismerkedett meg egy hölggyel, nem hiszem, hogy rám hajtana...

Sajnos anya elég töketlen embernek nevelt engem, így nem igazán tudom,hogy jelen esetben mit tegyek. Elvagyok keseredve, és némileg félek is. Hogy mondjam meg neki,hogy én már pedig itt fogok maradni? ... Sajnos nem könnyű dolog. Abban sem vagyok már biztos, hogy szeretnék-e elmenni hozzá, és személyesen beszélgetni vele... Telefonon nem hallgat meg, csak üvöltözik. Természetéből fakadóan, sajnos élőben is ugyanezt csinálja...

2013. jan. 28. 11:55
 7/13 A kérdező kommentje:
Van egy korban hozzám illő párom, 3 éve, amit mindenki tiszteletben tart.
2013. jan. 28. 11:57
 8/13 anonim ***** válasza:
Lehet h anyudat az zavarja h re a volt párjához költöznél aki eltartana. Nyugtasd meg h te marafsz a nagyidnál. Vagy ott nem jó,nem tudsz maradni?
2013. jan. 28. 12:52
 9/13 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudok maradni, azért kaptam ezt az ajánlatot.
2013. jan. 28. 13:01
 10/13 anonim ***** válasza:
Barátodhoz se tudsz menni? Dolgozol v tanulsz az se mindegy,ha tanulsz akkor próbálj beszélni nagyszüleiddel h iskola végéig hadd maradj. Valahol megértheted anyádat is h zacarja h te az exén akarsz élősködni-lakhatás,eltart. Meg a mai világba már nem lehet csodálkozni azon ha a gyerek összejön a szülő volt párjával. Fordított esetben én is a legrosszabbakra is gondolnék ha anyámnak az én exem felajánlja h lakjon nála meg el is tartja. Pedig jó a kapcsolatunk anyuval,de azért... Na
2013. jan. 28. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!