Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok, ha a feleségete...

Mit szólnátok, ha a feleségetek azt mondaná, hogy nem volt halálosan szerelmes belétek, mikor hozzátok ment?

Figyelt kérdés

Üdv! Bálint vagyok, 32 éves.

Azért regisztráltam, hogy kikérjem a véleményeteket a problémámról. Feleségemmel pár napja arról beszélgettünk, hogy ki mit érzett, mikor megismerkedtünk 5 éve. Nyilván ez már szóba került többször, de amit mondott, még sosem tette ez idő alatt, szóval meglepett. Nem érzett olyan lángoló szerelmet, mint régebbi kapcsolatainál, csak tudta, hogy jó férj leszek, ezt mondta. Nekem ez bevallom, valahol rosszul esett, mert nyilván mindenki azt szeretné ha szerelemből mennének hozzá és nem csak a biztonságért. Ettől függetlenül erős a kapcsolatunk, van egy kislányunk is. De mi van, ha ez nem lesz elég örökre és mindig hiányolni fogja a nagy szerelmet a kapcsolatunkból? Van erre sansz vagy túlreagálom? Ti mit éreznétek hasonló helyzetben?

2013. jan. 27. 14:31
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
64%
Én ezért nem mentem hozzá az első vőlegényemhez végül. Alapból nem voltam belé soha szerelmes, de bemagyaráztam magamnak a szokásos közhelyet, hogy a szerelem így is úgy is elmúlik, de a szeretet örök. Ezzel annyi a baj, hogyha eleve nem szerelemmel indul a kapcsolat, abból később nem lesz olyan mély, elkötelezett kötődés mint fordított esetben. Ezt aztán megtapasztaltam később és életem egyik legjobb döntésének tartom, hogy nem mentem hozzá ehhez a bizonyos férfihoz. Most már másik vőlegényem van, akibe halálosan szerelmesek lettünk egymásba első látásra, már 3 éve együtt vagyunk és nemhogy csökken a szerelem, napról napra jobban szeretem és minden nap hálát adok a sorsnak, hogy ő van nekem. Aki sose volt szerelmes a párjába, ilyet nem él át. Ez a baromi nagy különbség. Mit éreznék a te helyedben? Konkrétan átverve érezném magam és szörnyen csalódott lennék és szerintem lassan elhidegülnék.
2013. jan. 27. 19:42
 22/33 anonim ***** válasza:
69%

Kedves utolsó!

Szerintem baromira nincs igazad... Nem is értem miért próbálod megítélni azt, hogy aki nem szerelemből megy hozzá a másikhoz, milyen szeretetet él át!

Ahogyan korábban is írtam én sem voltam halálosan szerelmes a férjembe, de ettől függetlenül remeg a hasam és szaporán ver a szívem ha hozzámér, ha szeretkezünk, ha megölel boldog vagyok, ha ránézek elpirulok, nem szerelemből, csak a tudattól, hogy van nekem, hogy társak vagyunk. Nem vagyok szerelmes, sosem voltam. De szeretem, de ragaszkodom. Elég sok mindenen mentünk keresztül, nehéz dolgokon én mindig mellette álltam, bármiben a támasza vagyok, a lelki társa, amit csak el tud képzelni. Tény, hogy másba talán tudnék szerelmes lenni, hogy mástól talán jobban megremegnek a lábaim ha úgy van ... De meddig? 1-2 hétig? Talán 2-3 hónapig? És aztán?

Voltam én halálosan szerelmes is, annyira, hogy nem láttam a fától az erdőt. Ha hozzá mentem volna ahhoz az illetőhöz most nem lennék más csak egy itthoni cseléd, aki eltűri, hogy a férje éjszakánként kimaradozik és más nőket hajkurászik. Ezt akkor még nem tudtam, de most már tudom. :) Úgyhogy attól mert Te szerelmesen mentél férjhez, még nem biztos, hogy csak úgy lehet boldog egy házasság!

2013. jan. 27. 19:53
 23/33 anonim ***** válasza:
38%

a 21-essel egyetértek.

8 éve vagyunk együtt, szerelemmel indult. Ha nincs szerelem már az elején se, akkor mi fog átalakulni később mély szeretetté? Aki nem szerelemből házasodik, az bizony számításból. Mindenki tudja a lelke mélyén, hogy miért ment hozzá a férjéhez annak idején, aki nem szerelemből házasodott. Csak néhány példa: a pasinak sok pénze volt, lehetett menni nyaralgatni, lehet 20 évesen szülni, akár 5 gyereket is, nem kell visszamenni dolgozni, lehet otthon maradni a gyerekekkel.

Kedves Bálint! Mondd meg a feleségednek, hogy ezek után te bizony keresni fogod az igazi szerelmet! Kívánom, hogy megtaláld!

A férjem azt mondta, ha neki ilyet mondanék, mit a te feleséged, ő is ezt tenné!

2013. jan. 27. 22:30
 24/33 anonim ***** válasza:
75%
Bár én nő vagyok, fordított helyzetben kiakadnék. Nem szeretnék szamár lenni a ló helyett, ez a helyzet pedig nekem elég erősen azt sugallja.
2013. jan. 27. 22:43
 25/33 anonim ***** válasza:
21-es vagyok és a saját szemszögemből nézve igazam van. Nekem fontos a lábremegős szerelem, amikor azt érzem, hogy beleveszek a párom szemébe, ha csak ránézek, neked nem. Én átéltem a lángolás nélküli kapcsolatot, köszöntem szépen, soha többet. Ez a saját tapasztalatom. Azt nem írtam az előbb, hogy fordított helyzetben is voltam, én szerelmes voltam a párom meg csak elvolt mellettem mint a döglött befőtt szeretetben, tiszteletben. Fiatal huszonéves nőként alap, hogy szerelemmel szeressenek, mitöbb rajongjanak értem. Kinek ez az elvárása, kinek az. Én nem tudtam volna hozzámenni egy olyanhoz, akivel nem szerelem alapú a kapcsolatom. A szerelem lényege, hogy a párom egyszeri és különleges. Sima szeretetet, vonzalmat, tiszteletet, megbecsülést bárki iránt érezhetek, de szerelmet egyidejűleg csak egy valaki iránt. És igenis van összehasonlítási alapom azt illetően, hogy egy szerelemi alapú kapcsolat sokkal mélyebb kötődést alakít ki akkor is, ha a nagy lángolás lecseng. Az exemnél, akivel szeretet-megbecsülés-vonzalom alapon álltam össze, megközelítőleg se éreztem azt, amit mostani párom iránt. Szóval a magam részéről tudom, hogy életem legjobb döntése volt kivárni a kölcsönös szerelmet és így összekötni valakivel az sorsom.
2013. jan. 27. 22:53
 26/33 anonim ***** válasza:
20%

11-es vagyok

21-es,nagyon nincs igazad.Rendben, neked ez vált be,de attól még nem biztos hogy csak az a házasság működik jól,amelyik szerelemből lett.A szeretet,a ragaszkodás,a megbecsülés ezerszer többet ér.A kérdező valószínű egy életre szóló szövetséget alkot a feleségével,míg aki szerelemből,elvakultan házasodik,az nem biztos.Én irigylem őket,én is ilyenre vágynék :)az övék biztos alapokon nyugszik.

2013. jan. 28. 04:08
 27/33 anonim ***** válasza:
Én nem írtam egy szóval sem, hogy az én esetem univerzális kategória, és kizárólag ez a helyes, csak meg kéne tanulni szöveget értelmezni. Van az a mondás, hogy ki miben hisz, abban üdvözül. Én ebben a kapcsolatban teljesedtem ki, ami szerelemmel indult, kölcsönösen, ezért én ebben hiszek. A szeretet, biztonság, barátság, bajtársiasság, az egymásért vállalt felelősség itt is jelen van, annyi különbséggel, hogy itt mély szerelemmel egészült ki. Lehet újra lepontozni a sárga földig, akit ez halálosan dühít és frusztrál (engem is frusztrálna fordított esetben, szóval valahol megértem...) de a lényegen nem változtat.
2013. jan. 28. 12:10
 28/33 anonim ***** válasza:
64%

"Kedves Bálint! Mondd meg a feleségednek, hogy ezek után te bizony keresni fogod az igazi szerelmet! Kívánom, hogy megtaláld!

A férjem azt mondta, ha neki ilyet mondanék, mit a te feleséged, ő is ezt tenné!"

Ekkora szamárságot! Még biztasd arra a kérdezőt, hogy váljon el..

Attól, mert valakinek halálosan lángoló szerelem kell, hogy házasodjon, van, aki képes ésszel szeretni a másikat és családot alapítani. NEM VAGYUNK EGYFORMÁK, nem tudhatod, hogy az Ő felesége hogy érez iránta. Addig meg ne írj ilyen marhaságot.

2013. jan. 28. 13:00
 29/33 anonim ***** válasza:
Utolsó, fuss neki még egyszer a kérdésnek! Nem tudom, feltűnt-e, a kérdező megbántva érzi magát, hogy a felesége nem szerelmes, sőt már az elején sem volt az. Azért, mert a feleség érez netán ezt-azt, attól még Bálint keresheti az igazit és leléphet, ha megtalálja. Mert gyakorlatilag átverték. A csaj csak házasság és gyerek után mondta el neki, h ő igazából nem is volt szerelmes sose. A korábbi kapcsolataiban viszont igen!! Na ez a fájó! Mert még azt se lehet mondani, h ő ilyen nem túl szerelmes típus.
2013. jan. 29. 08:52
 30/33 anonim ***** válasza:

"Téged annyira értékesnek tartott, hogy szerelem nélkül is hozzád ment, ennek örülj."

Audrey, ez a legócskább szöveg, amit valaha hallottam...Annyira értékesnek, mi? Hogy szerelem nélkül is...pff...

Megnézném a fejed, amikor téged egy ilyen szöveggel hintáztat be a pasid/férjed.

2013. jan. 29. 09:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!