Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez igénytelenség?...

Szerintetek ez igénytelenség? És elhagynátok emiatt a párotok/barátnőtök?

Figyelt kérdés

Fél év után elhagyott a barátom, mert szerinte igénytelen vagyok. Ezalatt azt értette, hogy a kutyám szőre benne van a szőnyegben. Van egy 1 éves beagle-m, mióta megkaptam, minden nap porszívózok. Fertőtlenítővel felmosom a konyhát, előszobát, ha a kutya körbenyalt, és a párom látta, azonnal mentem arcot mosni. A lakásban nincs kutyaszag, nincs rendetlenség (esetleg az asztalomon, de hát ennyi belefér). Ha mosatlan edény keletkezik azonnal elmosom, a szennyes sem 1 hétig sorakozik, mire mosásra kerül a sor. Mellesleg hozzáteszem, szüleimmel lakom, a barátom meg gyakran itt aludt. Szóval, tegnap este összevesztünk, ezért ő úgy döntött, a földön alszik. Meglátta, hogy van 2-3 szál kutyaszőr a szőnyegben, és elkezdett este 11kor veszekedni velem, hogy milyen egy igénytelen lány vagyok, hogy nem takarítom a szobámat rendesen. (Hozzáteszem, a napi félóra porszívózás csak a 90%át szedi ki a szőrnek) Meg, hogy poros a szekrénysorom (2 hete ő segített letörölni), meg hogy megint nem mosogattam el (volt 2 db pohár, gondoltam majd ma reggel, reggeli után a tányérral meg stb-vel együtt elmosom). Aztán felöltözött és hazament. Szeretem, de nagyon megbántott. Délben már jött az sms, hogy megbánta, szeret, béküljünk ki stb. Nem tudom, hogy akarom-e ezek után látni. Azt hiszem, nem.

Egyébként naponta 1x fürdök, meg 1x zuhanyzok. Tehát egyáltalán nem vagyok igénytelen, ő mégis annak mondott. Így hogy öleljem át újra? Ja és azzal is baja volt, hogy a kutya nyalogatta az arcomat, és a kezemet.

2009. aug. 31. 16:40
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
71%

Bocs az OFFért...

Azért ellenzed mert nem vagy tájékozott.

A Magyar Állatorvosi Kamara

Szakmai, Továbbképzési és Oktatási Bizottságának

állásfoglalása

az ivartalanítás kérdésében

(A Cerberos Állatvédő Egyesület

MÁOK elnökéhez intézett kérdései alapján.

Kérdés: Szükséges-e akár a kan, akár a szuka kutyáknak életükben párosodniuk.

Válasz: Nem.

Kérdés: Szükséges-e bármilyen okból a szukáknak életük során legalább egyszer

elleniük?

Válasz: Nem.

Kérdés: Okoz-e bármilyen formában jellembeli, magatartásbeli változást a szukák és

kanok ivarérés előtti és ivarérés utáni ivartalanítása?

Válasz: Igen, kedvező változásokra számíthatunk.

A korai (6 hetes - 3 hónapos korban elvégzett) és az ivarérés előtti (3-6 hónap között

elvégzett) ivartalanítás esetén a viselkedési problémák pl. agresszió, elkóborlás stb.

kialakulásának valószínűsége minimális, míg az ivarérés után elvégzett

ivartalanítások esetében jelentős lehet. A korai és ivarérés előtti ivartalanítás

hatására az ivartalanított egyedek kölyök kora „megnyúlik”, a kölyökre jellemző

viselkedés (pl. játékosság) a nem ivartalanítottakhoz viszonyítva hosszabb ideig tart.

Kérdés: Okoz-e elhízást az ivarérés előtt vagy után végzett ivartalanítás?

Válasz: Nem feltétlenül. A gazdán múlik. Az ivartalanított eb hajlamosabb az

elhízásra, a takarmány energiatartalmának 20-30 %-os csökkentésével az elhízás

megelőzhető.

Kérdés: Van-e hatással az ivarérés előtt, illetve után végzett ivartalanítás az ivar és

járulékos szervek daganatos megbetegedéseinek kialakulásában?

Válasz: Igen, határozottan jótékony hatása van az említett megbetegedésekre ill.

azok megelőzésére. Mind a korai, mind az ivarérés előtti ivartalanítással

kapcsolatban elmondható, hogy a méhbetegségek, a tejmirigy daganat, a

herebetegségek kialakulásának valószínűsége gyakorlatilag nulla, a prosztata

megbetegedések kialakulása minimális. Az ivarérés utáni ivartalanítás is jelentős

pozitív hatással van az említett megbetegedések kialakulására, sőt egyes

betegségek (prosztata, cukorbetegség, stb.) kezelésében az ivartalanításnak is nagy

szerep jut. A nemi hormon függő végbélnyílás környéki daganatok előfordulása

mindhárom módszerrel megelőzhető vagy csökkenthető.

Kérdés: Milyen hatással van az ivarérés előtti vagy utáni ivartalanítás az

álvemhesség kialakulására?

Válasz: Az ivartalanított szukáknál álvemhesség nem fordul elő.

2009. aug. 31. 19:26
 32/43 anonim ***** válasza:
38%

Nagyon szeretem az állatokat, de tényleg. Viszont nem engedném be a házba, nem hagynám, hogy nyalja az arcom vagy az ágyamba feküdjön.

Hidd el, sokan vannak ezzel így.

Szerintem a pasi elejétől kezdve nem volt oda a kutyusért vagy azért, hogy bent legyen, csak nem akart megsérteni. aztán most elege lett.

Amúgy exem is olyan volt, hogy a legrejtettebb porcicát is észrevette és szemrehányást is tett.

De ő sosem tett azért, hogy tisztaság legyen. Szerintem a te pasid is ilyesmi típus lehet.

Szerintem nem vagy igénytelen és ezen ne is rágódj.

Higgadj le és majd meglátod mi lesz a barátoddal.

2009. aug. 31. 20:18
 33/43 anonim ***** válasza:
81%
Teljesen más az értékrendetek a pasival. Nincs közös jövőtök. Most hagyd abba mert később jobban fogsz csak szenvedni. A kutya csak a jéghegy csúcsa. Ott vannak még a most apróságnak tűnő dolgok/ mosogatás/ ami később komolyabb konfliktust eredményeznek. Ezen kívül ő egy uralkodó típusú ember, ha más lakásába szabályokat akar létre hozni. Ne hagyd magad elnyomni. Megtalálod még azt aki igazán hozzád való. Keresse meg ő is a rendmániás tisztaságmániás állatellenes társát akivel kiegészítik és jól megértik egymást.
2009. aug. 31. 22:21
 34/43 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem ez csak hiszti a részéről. Nem hiszem ,hogy ez lehetett az igazi baja.
2009. szept. 1. 01:25
 35/43 A kérdező kommentje:

A kertünk elég közel van a lakáshoz. Akinek volt beagle-je, tudja hogy nem egyszerű megnevelni. És ha hozzá van szokva, hogy mindig valaki körülveszi, (én kényeztettem el) nem fog egyedül iknt aludni a kertben. Miért kellene ivartalanítanom, ha nincs kan kutya a közelben? Mármint egy fedél alatt 1 kutya van. De nagyon elkanyarodtunk a témától.

A kérdés ez:"Szerintetek ez igénytelenség? És elhagynátok emiatt a párotok/barátnőtök?"

Nem az, hogy kibéküljek-e a párommal. Egyértelmű, hogy nem fogok ha ilyet mondott rám, hogy igénytelen (az, hogy én 1 ágyba alszom a kutyával, nem igénytelenség, hanem hülyeség!)

2009. szept. 1. 06:59
 36/43 anonim ***** válasza:
17%

Sziasztok!

Én a tizes-húszas éveim táján nagy állatbarát voltam, volt 10 cicánk, 4 kutyánk, a lakásba is bemehettek, és egyéb állatokat is tartottunk. Előfordult olyan eset, hogy a macskám az ágyamban szült:D De mióta felnőtt vagyok, inkább csak tehernek érzem az állatokat és csak azt látom bennük, hogy kakis pl. a fenekük és úristen, mi lenne velem, ha az ágyamban aludnának úgy, meg kullancs is van bennük és egyéb rémképek gyötörnek. Fogalmam sincs, miért lett ez így, de már egyáltalán nem tartom higénikusnak az állattartást. A férjem is így gondolja, neki egy kutyája volt összesen gyermekkorában. A gyerekeimnek engedem, hogy állatok közelében legyenek, de rohanok velük a csaphoz kezet mosni, ahogy lehetőség van rá utána. Szóval a lényeg, hogy megértem a barátodat, de a kapcsolatotokban szerintem már más baj is van, ez csak egy plusz.

2009. szept. 1. 08:48
 37/43 anonim ***** válasza:
85%
Rem egyszeru, utalja a kutyadat.
2009. szept. 1. 10:29
 38/43 anonim ***** válasza:
0%

Off

Azért mert a kiskutya a leg veszélytelenebb dolog. A legtöbb kutya előbb utóbb méhgyulladásos, emlőrákos, álvemhes stb lesz. De te döntöd el, hogy feleslegesen kockáztatod-e ezt. Egy kis alatatás olcsóbb és a kutyának fájdalommentesebb mint a fent említett nagyon gyakran előforduló és eléggé kínzó betegségek kezelése. Rádaásul ezek egymás után előfordulhatnak, nem csak egyszer... Ezért...

On

Akkor válaszolok a kérdésre is. Igen szerintem igénytelenség/tájékozatlanság az hogy nyalogat a kutya miután magát nyalta.

Ha pedig minden nap pórszívózol az nem igénytelenség.

Szerintem részebn neked és részben neki van igaza.

2009. szept. 1. 10:57
 39/43 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem a barátod egy rigolyás hülye, és még csak a kezdet. Mi lesz majd ha összeköltöztök, külön háztartásba? a napi munka, gyereknevelés mellett még semmi időd nem lesz naponta takarítani. Mjad este 8kor kiveri a balhét, mert van 2 tányér a mosogatóban? És mit fog szólni, ha a gyerekek széthagyják a játékokat? áááh, ebből egy számonkérő őrmester lesz, most adta ennek az első jelét és meg fogsz tőle őrülni. Nem beszélve arról, hogy más táéren is fognak jönni ezek a hülye dolgai. Arról nem is beszélve, hogy aki állatot tart, annál óhatatlan, hogy akad pár állatszőr a padlón, ez nem igénytelenség. Azt ajánlom, hogy keress egy normális pasit, lehetőleg olyat, aki nem undorodik az állatoktól.

23 L

2009. szept. 1. 12:11
 40/43 anonim ***** válasza:
55%
Szia!A párod egy idióta!!Sztem alap,hogy ha nem fogadja el a kedvencemet a pasi,akkor nem illünk össze.Tehát,ne bánd,menjen a p...ba,sztem ez elég átlátszó indok volt részéről,próbálj keresni egy kutyibarát pasit,biztos boldogok lesztek eggyütt!!!
2009. szept. 1. 12:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!