Szerintetek ez igénytelenség? És elhagynátok emiatt a párotok/barátnőtök?
Fél év után elhagyott a barátom, mert szerinte igénytelen vagyok. Ezalatt azt értette, hogy a kutyám szőre benne van a szőnyegben. Van egy 1 éves beagle-m, mióta megkaptam, minden nap porszívózok. Fertőtlenítővel felmosom a konyhát, előszobát, ha a kutya körbenyalt, és a párom látta, azonnal mentem arcot mosni. A lakásban nincs kutyaszag, nincs rendetlenség (esetleg az asztalomon, de hát ennyi belefér). Ha mosatlan edény keletkezik azonnal elmosom, a szennyes sem 1 hétig sorakozik, mire mosásra kerül a sor. Mellesleg hozzáteszem, szüleimmel lakom, a barátom meg gyakran itt aludt. Szóval, tegnap este összevesztünk, ezért ő úgy döntött, a földön alszik. Meglátta, hogy van 2-3 szál kutyaszőr a szőnyegben, és elkezdett este 11kor veszekedni velem, hogy milyen egy igénytelen lány vagyok, hogy nem takarítom a szobámat rendesen. (Hozzáteszem, a napi félóra porszívózás csak a 90%át szedi ki a szőrnek) Meg, hogy poros a szekrénysorom (2 hete ő segített letörölni), meg hogy megint nem mosogattam el (volt 2 db pohár, gondoltam majd ma reggel, reggeli után a tányérral meg stb-vel együtt elmosom). Aztán felöltözött és hazament. Szeretem, de nagyon megbántott. Délben már jött az sms, hogy megbánta, szeret, béküljünk ki stb. Nem tudom, hogy akarom-e ezek után látni. Azt hiszem, nem.
Egyébként naponta 1x fürdök, meg 1x zuhanyzok. Tehát egyáltalán nem vagyok igénytelen, ő mégis annak mondott. Így hogy öleljem át újra? Ja és azzal is baja volt, hogy a kutya nyalogatta az arcomat, és a kezemet.
Manikűrözöl? Jársz kozmetikushoz, fodrászhoz? Szépen öltözöl? Gyantázol? Borotválsz? (lenn)
Ha nem rendmániás, akkor vagy kezd csendesedni a szerelem(eddig is zavarta, csak nem szólt) vagy van a környezetében egy csinos ápolt nő, aki tetszik neki, csak nem mert eddig nyíltan kérni, hogy te is jobban adj magadra. Jó, hogy kihozta a veszekedés, hogy őt zavarja a kutya. Biztasd, hogy máskor rögtön szóljon, ne nevelgesse magában a nemtetszést. Vehetne neked majd egy kertes házat később, s akkor el tud venni egy kutyás nőt is. Ha úgy van.
Szerintem meg nem kéne hagyni hogy a kutyád az arcod és a kezed nyalogassa. Előtte meg ott lent saját magát... Kutyás vagyok, három kutyám van, elég komolyan művelem a dolgot. És szerintem nem csak az én kutyáim nyalogatják a hátsó fertályukat. Te meg utána az arcod nyalatod. Szerintem erre semmi szükség,te és a kutyád enélkül is boldogat tudtok lenni. Én sem éreznám jól magam ha egy kutyanyalogatta arcot nyomnak az én arcomhot vagy esetleg máshová. Még akkor sem ha le van mosva, mert a tudat az megmarad. Bocsi, hogy ezt mondom, ebben igaza van a barátodnak. Mint barátnő és mint kutyás is, meg tudom ezt erősíteni. Abban nincs igaza, hogy marad egy-két szőrszál. Egy beagle, nagyon szívós kutya, kint is lehet tartani. Csak egy jól szigetelt kutyaház kell hozzá. Gondolom erre te nem lennél képes pedig nem állatkínzás. Sőt aki bent tartja az sokkal lutább mert úgyis vele van... A kutyának nem az a lényeg, hogy kint vagy bent van, hanem az hogy milyen a gazdája.
De persze én sem tenném ezt meg a kutyáim kedvéért. Nem mondanék le róluk. Szerintem egyik dologban igaza van, a másikban nincs. Te döntésed.
17:32!
Ha te elmész valakihez vendégségbe, ahol kutya van, ott nem fogják miattad kopaszra nyíratni a kutyát, mert te nem szereted a kutyaszőrt. A párom tisztában volt ezzel, elfogadta.
Ja, nekem is hullik a hajam. Az a másik, amivel tele van a szőnyeg. Ezért porszívózok naponta.
17:56!
Nem smárolok a kutyával, csak megnyalja az arcom. A kettő nem ugyanaz. És ha a párom itt volt, megmostam az arcom, mert őt ez zavarta.
18:04!
Panelben hova rakjam a kutyát? Azért ezt légyszi áruld el. :) Egyébként van kertünk, de nem akarom oda kirakni. Miért? Mert tele van a környék macskákkal, tuti megszökne. Ha tüzelne, akkor is kiszökne, vagy beszöknének a kutyák. Ha láncra kötöm, vagy egy 2x2 méteres részre bezárom, állatkínzás. Jól érzi magát a lakásban, és nekem nem megterhelő, hogy naponta porszívózok. Nem vagyok lusta, egész nap a kertben játszik a szüleim felügyelete alatt, ha hűvösebb az idő teszünk egy jó nagy sétát (minden nap, este 7 felé), és úgy jön haza, hogy hulla fáradt. Hazajön, iszik, eszik és alvás reggel 8ig.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Bocsi, de én se tudnám elviselni, hogy egy kutya rohangáljon a szobában, azt meg pláne nem, hogy időnként az elhullott szőrével találkozzak. Azt kérdezed, hogy igénytelenség-e ez és az én szememben igen, az.
De én elfogadom azt is, hogy más szemében ez teljesen természetes, csak akkor te is fogadd el, hogy a barátod szintén igénytelennek tartotta és nem akart tovább szőrcsomókba ütközni.
L23
Nem én pontoztalak le. Ne haragudj de olyan kapcsolatért ahol az egyik ember igénytelennek nevezi a másikat, amikor egyáltalán nem az, nem kell semmilyen áldozatot hozni. Már 3 hónapja volt kiskutyám, mikor ezzel a sráccal ismerkedtünk. Tehát, ő tudta jól, mire számíthat. Elfogadta. Akkor ne pattogjon nekem a saját lakásunkban.
Beagle-t nevelni? 1 évesen még nagyon kajla, jól nevelt de ha egyedül hagynám éjszakára, kiszökne. Onnan tudom, hogy egyszer már elszökött, mert kint akartuk hagyni éjszakára. Szerencsére egy ismerős megtalálta, és visszahozta. Kioktatást nem kértem, csak tanácsot!!!
Ja az ivartalanítást kifejezetten ellenzem. Ha tüzel, pelenkát kap amíg itthon van. (Akkor nem hagyom hogy megpusziljon) De egyébként mérget vennék rá, hogy a kutyám tisztább mint 1-2 ember (Ne vedd magadra, nem rád céloztam!)
Ha van kertetek, és szeretnéd a pasit is megtartani, akkor rakd ki a kutyát. Más kutya se szökik el. Nem mindenki kedveli ilyen közelről az állatokat. Ne engedd hogy megnyalja az arcodat!Azt is tudja úgyis mindenki, amit nem lát. Ha ennél nem is, a következő hapsinál bejöhet.
Engem is megnyal kutya-macska..de azért ez egy kicsit taszító. Még nekem is, akinek nincs kutyája, annak biztos, hogy undorító. eddig gondolta hozzászokik, de ő is most tudta meg, hogy nem. A veszekedés kihozta. Ha fontos a hapsi, ennyit megtehetsz. Nem értem, hogyha van udvar, akkor miért engeditek be? Vagy nem saját udvar? Bocs, elnéztem biztos.A kutyának se jó. Az ágyba még udvar nélkül se!
Érthető, ha a hapsi nem akar egy vackon lenni a kutyával, s közös testfelületet nyalni. Ezt meg kell értened.
Egy volt falusi, a negyedikről, macskával. (elég undi az is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!