Milyen a kapcsolatod az unokatestvére (id) del? Fontos ez számodra?
Akkor még mindig én viszem a pálmát unokatestvérek számával.
Anyámék 16 voltak testvérek. A legtöbb testvérnél 3 gyerek van. Apámék is 7 voltak testvérek ott is minimum 3 gyerek van minden testvérnél, Így elmondhatom hogy olyan 50-80 unokatestvérem van. A felét nem is ismerem. Akiket ismerek azokkal sem tartom már a kapcsolatot, mert nagy a távolság. Van akikkel 20-25 éve nem találkoztam. Többnyire temetésen futunk össze. (vagy már ott sem)
42/N
Nekem 4 unokatesóm van, apai:8,6 és anyai:8,3 évesek. Imádom őket, kis tündérek, 2-3 hetente találkozunk, a mamáéknál ha összejövetel van, mindig jókat játszunk :) Remélem ha egyszer gyerekeim lesznek, olyan szuperek lesznek, mint ők.
21/L
Nálunk szanaszét van a család, szóval sajnálatos módon csak temetéseken és esküvőkön találkozom velük, így nem igazán ismerjük egymást.
Egyébként is teljesen más korosztály vagyunk, mert én nagyon késői vagyok. A legtöbb unokatesóm bőven anyám/apám lehetne. A gyerekeik kb velem egy idősek.
24/L
Mi eléggé szétszóródtunk az országban, de tartjuk a kapcsolatot mindenkivel. Anyai ágon 4 unokatesóm van, velük nagyon jól kijövünk tesómmal. Bár a távolság miatt csak kb 3 havonta szoktunk találkozni, ilyenkor mindig nagyokat beszélgetünk, hülyéskedünk, gyerekkorunkban hatalmasakat játszottunk. Közben neten is tartjuk a kapcsolatot, és anyukám rendszeresen telefonál a testvéreivel, így mindig tudjuk, kivel mi történik éppen. A karácsonyt, húsvétot el se tudom képzelni anélkül, hogy összegyűlne a család.
Apai ágon már kicsit komplikáltabb, ők messzebb is vannak, meg valahogy egyre kevésbé tartjuk sajnos a kapcsolatot. Ott a fiú unokatesómat 2 éve nem láttam, és más módon sem kommunikálunk, mert előtte sem nagyon tudtunk beszélgetni. A lányt kb egy éve láttam, vele jól el tudok beszélgetni, de amúgy nem keressük egymást. Ezt kicsit sajnálom, mert kiskorunkban velük is sokat játszottunk, jóban voltunk. De nem panaszkodom, örülök, hogy anyai ágon nagyon összetartó az egész rokonság, a legtöbb ismerősöm nem nagyon szokott találkozni az unokatestvéreivel. Ez nekem mindig furcsa volt, mert nálunk alap, hogy a távolságok ellenére évente többször találkozunk, nálunk ez természetes. Szerintem az apai ágiakkal is jobb lenne a viszony, ha nem pont az ország két ellentétes végében laknánk.
3 unokatesóm van, mind fiatalabb, mind lány.
Régebben sem szerettem őket, mert mindig rám voltak sózva. Ketten közülük tesók, az ő apjuk a mai napig (kölcsön) kéreget anyutól; a lányok eltanulták ezt a jó szokást, és rám meg a húgomra vannak izgulva, hogy mi majd adunk nekik pénzt.
És tiltakozom; a család nem az, ahova beleszületsz, hanem azok, akiket szeretsz. Igaz, az unokatesóimat nem szeretem, de vannak helyettük barátaim, akiket testvérként szeretek. Velük összetartó vagyok.
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!