Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 22 évesen "ennyit" tudok...

22 évesen "ennyit" tudok felmutatni, ez kevés?

Figyelt kérdés

Helló!

Szóval feküdtem az ágyban egyik este és azon gondolkodtam, hogy eltelt már az életem lassan 1/3 része és itthon lakom a szüleimnél és eddig ennyit tettem le az asztalra:

-érettségi

-felsőfokú szakma

-tanulmányi verseny eredmények

-sporteredmények

-1,5év munkaviszony

-ECDL, emelt infó érettségi

folyamatban lévő jogsi meg nyelvvizsga, ezt alkalmi munkákból fizetem.

Lényegében ennyi amit elértem olyan dolgokban amiket a "társadalom elismer"...mások ilyenkor már a családot meg a házvásárlást tervezik, nem?

Szerintetek mibe fogjak bele, egyáltalán ez kevés?

Főiskola kizárva, nincs rá keret, még államira sem.

2013. jan. 21. 09:53
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:

"felsőfokú diplomám"

Ez mit jelent,pontosan?

2013. jan. 21. 12:43
 32/44 anonim ***** válasza:

23 vagyok

érettségi

szakma

munkanélküliség

Egyetlen jó az életemben párom, akivel 7 éve vagyok együtt, de nekem ég a pofám, hogy ő tart el...

Nem vagy lemaradva semmiről!

2013. jan. 21. 13:20
 33/44 anonim ***** válasza:

Csak én érzem azt, h a kérdező az eszét jött ide játszani?

22 évesen ki tervez már komolyabban családot?

Inkább a dicsekvés itt a lényeg

2013. jan. 21. 13:24
 34/44 anonim ***** válasza:
100%
Én is olyan dicsekvés falnak érzem ezt a kérdés az emelt érettségi meg felsőfokú diploma. Mi van aztán az miért kell kiemelni ha emelt érettségije is van, meg felsőfokú diploma olyan meg nincs is. Vagy mester diploma vagy felsőfokú szakképzése van. Kettő összeolvasztva biztos nincs.
2013. jan. 21. 13:28
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

Te most dicsekedni akarsz kedves kérdező?

22 évesen nekem:

Folyamatban lévő BA diploma

Nincs nyelvvizsgám

Nincs jogsim

Nincs pénzem

Nincs munkám

Van párom

Szerető családom

Kaja a hűtőben

Van egy egész életem ezeket összeszedni amiket te felsoroltál, bár én minden ECDL meg hasonlók helyett többre tartom azt, hogy a párommal lehetek, vagy megnézhetünk valami filmet, leülhetek egy könyvvel. Ezeket egyesek lustaságnak tartják, én pedig úgy gondolom, hogy minek rohan mindenki, hogy "letehessen valamit az asztalra". Minek? Én szeretném élvezni az életet, és azt csinálni amit szeretnék, nem amit elvár a társadalom. Ez alól egyedül a meló tesz kivételt. Önmegvalósítani nem lehet munka nélkül :)

2013. jan. 21. 13:37
 36/44 anonim ***** válasza:

sztem is dicsekedni jött ide...

nekem 24 évesen:

érettségi

európai üzleti asszisztens okj

4 év munkaviszony (postásként)

párom, akivel együtt élünk

van olyan hónap h nem kell kölcsönkérnünk...

se fősuli, se nyelvvizsga, se jogsi, mert muszáj volt dolgoznom h segítsek az apukámnak.

2013. jan. 21. 16:05
 37/44 anonim ***** válasza:

Nem kevés, sőt!

Én 22 évesen csak felét tudtam ezek közül felmutatni. Ez leginkább rossz anyagi helyzetnek volt köszönhető, na meg annak is, hogy próbáltam munkát szerezni, ami nehezen ment.

Én azt mondom inkább legyél büszke magadra, hogy ennyit elértél. Én meg 25 éves vagyok, de mivel egyedülálló vagyok és a fizetésem nem lenne elég egy albérletre, így itthon élek. Aki meg lenéz emiatt.... az elég sekélyes ember.

2013. jan. 21. 17:28
 38/44 anonim ***** válasza:

Nekem nem tűnik dicsőség falnak.

Más kérdéseknél sokan jönnek, hogy 18-22 vagy húzzál el dolgozni, ne élj a szüleid nyakán meg ilyenek. Bárcsak ilyen könnyű lenne, mert mi is erre vágyunk. Viszont eléggé lehangoló, hogy nagyon nehéz munkát találni, sorra zárnak be a gyárak is. Milyen jövő vár ránk? A szülők is egyre kevésbé tudnak támogatni, az önálló élet kezdete eléggé kitolódik.

Szerencsés az, aki 23-25 éves korára külön tud költözni és el tudja kezdeni az önálló életét, de sajnos ez egyre kevésbé jellemző.

2013. jan. 21. 22:26
 39/44 A kérdező kommentje:

" Csak én érzem azt, h a kérdező az eszét jött ide játszani?

22 évesen ki tervez már komolyabban családot?

Inkább a dicsekvés itt a lényeg"

Ti honnan jöttetek? Minek dicsekednék vadidegeneknek, gondolkozzatok el egy kicsit ;)

Az érdekel, hogy 22 évesen ennél jobban kellene hajtanom vagy maradhatok a mostani tempómban... Dicsekedni, mégis mivel??

A saját korosztályomból kevés embert ismerek, alig 30-40et és egy elmaradott régióban élek ezért érdekelt hogy országos szinten nagyon lemaradtam-e vagy annyira nem...

Egyébként most, hogy sokan írtatok, kicsit megnyugodtam. :)

2013. jan. 22. 12:07
 40/44 anonim ***** válasza:

20-as vagyok.

"Az érdekel, hogy 22 évesen ennél jobban kellene hajtanom vagy maradhatok a mostani tempómban... " Ez akkor nem is kérdés,erre egyértelműen a válasz,hogy hajts.Amennyire csak tudsz.Ezek szerint tudnál jobban.Hajrá!Én rájöttem már,hogy nem érünk rá lébecolni,mert az Élet telik.

9-es nem tért vissza válaszolni,milyen kár...

2013. jan. 22. 15:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!