Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 22 évesen "ennyit" tudok...

22 évesen "ennyit" tudok felmutatni, ez kevés?

Figyelt kérdés

Helló!

Szóval feküdtem az ágyban egyik este és azon gondolkodtam, hogy eltelt már az életem lassan 1/3 része és itthon lakom a szüleimnél és eddig ennyit tettem le az asztalra:

-érettségi

-felsőfokú szakma

-tanulmányi verseny eredmények

-sporteredmények

-1,5év munkaviszony

-ECDL, emelt infó érettségi

folyamatban lévő jogsi meg nyelvvizsga, ezt alkalmi munkákból fizetem.

Lényegében ennyi amit elértem olyan dolgokban amiket a "társadalom elismer"...mások ilyenkor már a családot meg a házvásárlást tervezik, nem?

Szerintetek mibe fogjak bele, egyáltalán ez kevés?

Főiskola kizárva, nincs rá keret, még államira sem.

2013. jan. 21. 09:53
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem teljesen rendben van így. Én így álltam 22 évesen: érettségi, magyarból emelt, főiskola mellett teljes munkaidős állás, se nyelvvizsga, se jogsi. Tartós párkapcsolat (akkor 3 éves), együtt élés anyóssal és apóssal. Ez két éve volt. Most pedig: befejeztem a fősulit, de nyelvvizsgát nem sikerült megszerezni, pedig próbálkoztam. Jogsiba bele sem kezdtem, folyamatosan dolgoztam azóta is. Albérlet és saját autó van párommal közösen, akivel most már 5 éve vagyunk együtt. Májusra várjuk az első babát. Szerintem semmiről sem vagy lemaradva, ne keseregj, van olyan, aki még idáig sem jutott el.
2013. jan. 21. 10:23
 12/44 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez teljesen normális, semmiképp nem mondanám hogy kevés, főleg 22 évesen.

Nekem 22 évesen volt már saját családom, nem a szüleimmel éltem, viszont például nem volt jogsim (sőt, még most is csak folyamatban van, 25 vagyok), sajnos sose sportoltam komolyabban semmit, nincs emelt érettségim, sem szakmám nem volt akkor még. Azóta már van, diploma folyamatban, nyelvvizsgám kb. 22 évesen lett ha jól emlékszem, munkaviszonyom volt, mert 18 éves koromtól dolgoztam. De ezek szerintem olyan dolgok, hogy kinek mi a fontos, na meg kinek hogy jön össze, mert nem mindig alakulnak a dolgok a tervek szerint. Én például 20-22 éves koromban azt gondoltam, hogy most, 25 éves koromra, már legalább három idegen nyelvet fogok beszélni, aztán még mindig csak angolul beszélek tisztességesen, a jogsival sem úgy haladok, ahogy szeretnék, satöbbi, mert idő közben bejött pár más dolog, ami inkább előtérbe került (ilyen volt például az, hogy még diploma előtt szerezzek egy szakmát is, mármint egyetem mellett).

Mondjuk én kb. ennyi idősen döntöttem el, hogy mégis csak megpróbálkozom az egyetemmel, miután utánanéztem, hogy anyagilag az mit jelentene, és rájöttem, hogy szoctámmal meg diákhitellel bevállalható. Nem azért mentem, mert kellett az a bizonyos "társadalmi elismerés", csak hát amivel én valójában foglalkozni szeretnék, azt egyetemen tanítják. A diákhiteltől tartottam egy kicsit, de végül is úgy vagyok vele, hogy mások lakáshitelt vesznek fel, én meg inkább a tanulásomra fizetek utólag pénzt, saját lakást úgyse akarunk, mert még folyamatosan változhat, hogy mikor hol fogunk élni, így nekünk nem is lenne praktikus.

Szóval így tételesen felsorolva én meg fel tudok mutatni egy önálló háztartást, családot, egy félkész diplomát, egy szakmát, egy félkész jogsit és egy középfokú nyelvvizsgát, meg pár év munkát. Nem vagyok egy kimagasló tehetség, viszont nem is érzem magam értéktelennek. Szerintem te se érezd magad annak, teljesen jó, amit eddig elértél, és az is dicséretes, hogy törekszel még többre, de azért ostoroznod sem kell magad, mert nem vagy kevesebb, mint mások.

2013. jan. 21. 10:27
 13/44 anonim ***** válasza:
100%

Én is ugyanígy érzek mint te, Kérdező és én is 22 vagyok, lassan 23. Az én helyzetem:

2 nyelvvizsga, abból az egyik felsőfokú, tavasszal teszem le a 3. nyelvből. Egy alapdiploma, a mesterdiploma idén várható. Jogsim megvan másfél éve és szeretek is vezetni. Csak nyári munkában dolgoztam eddig:/ 5 kg feleslegem van, amit le fogok adni tavaszig. Vannak barátaim, bár igaz barátnak egyet mondanék közülük. Biztos pontként mögöttem van a családom és a barátom.

Viszont zavar, hogy még nem dolgozok:(

2013. jan. 21. 10:34
 14/44 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem rendben van ez így. Én is 22 vagyok: van egy középfokú nyelvvizsgám, meg egy másik nyelvből egy középfokú szóbelim, ezenkívül diplomám van, januárban államvizsgáztam, februárban kezdek a munkahelyemen. Az lesz az első hivatalos munkahelyem, amúgy több, mint 2 éve dolgozom már, csak nem voltam bejelentve egy napot se. Még van jogosítványom, de nem tudok jól vezetni, úgyhogy olyan, mintha nem is lenne. Megtakarításom is szinte nincs (vagyis van 200ezer forint a számlámon, ennyit tudtam félretenni). A szüleimmel lakom, de házias vagyok: jól főzök, szépen takarítok. Kapcsolatom most nincsen, két komolyabb volt eddig.
2013. jan. 21. 10:48
 15/44 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem semmiről nem vagy lemaradva. Nekem 22 évesen volt egy technikusi végzettségem, egy jogosítványom, egy elkezdett egyetemem, és egy boldog párkapcsolat. :) És ennyi.

Azóta lediplomáztam (meglett a nyelvvizsgám is), lett munkahelyem (bár hamarosan megszűnik), lett autóm. Most pedig az esküvőt szervezzük.

27/N

2013. jan. 21. 11:01
 16/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ.

Azért hozzáteszem, hogy egy 300 fős kisfaluban élek, innen hoztam ezt össze, ha megvan a jogsi meg a nyelvvizsga akkor elmegyek, de ezeket meg akarom csinálni, mert ez a két dolog amit csak egyszer kell megcsinálnom és most még van rá időm, úgy érzem.

Nem vagyok magamba zuhanva, de kíváncsi voltam hogy ennyi idősen mennyire vagyok lemaradva az életben. Ezek szerint nem különösebben ami megnyugtat( őszintén, viszont 9-essel cserélnék). Persze ettől még nem dőlök hátra nyugodtan, de legalább nem érzem magam lemaradva.

2013. jan. 21. 11:02
 17/44 anonim ***** válasza:
100%

háááá ne legyél semmiképp se elkenődve, nekem 22 éves létemre csak egy érettségim van.

igaz beszélek 5 nyelven de egyikről sincs papír mert nincs pénz nyelvvizsgára.

jogsim sincs, nincs pénz rá.

munkám se volt bejelentett soha mert olyan helyen élek hogy 10 emberből 7 munkanélküli.

egyszer dolgoztam földeken egy hónapig, 40-ért.

sporteredményeim sincsenek, erre amatőr versenyeket nem indítanak. de amúgy egész jól futok hosszútávon.

a szakmám még nincs meg

látod, mindig van, aki még sz@rabbul áll :D

2013. jan. 21. 11:06
 18/44 anonim ***** válasza:

23 vagyok, van érettségim, egy OKJ-s szakmám. Se nyelvvizsga, se jogsi (mondjuk felesleges BP-en szerintem, nem is hajtok rá), se ECDL..

Munkát keresek már fél éve, de eddig semmi, pedig takarítónak is mennék, csak legyen valami, amiből összespórolhatok a 2. szakmámra..

0 ft félretett pénz..

Viszont csak párkapcsolatom, együtt élünk az öröklött lakásában, vannak háziállataink..:) Ez a része jó..

2013. jan. 21. 11:21
 19/44 anonim ***** válasza:

Én vagyok a 9-es Kedves Kérdező.

Ne akarj velem cserélni.. 18 évesen volt egy öngyilkossági kísérletem, nem vagyok a legkevésbbé sem boldog, az életem egyenlő egy ingerszegény űrrel....

2013. jan. 21. 11:28
 20/44 anonim ***** válasza:
100%

Hát Kérdező,a 9-essel Én is cserélnék. Elég lenne bankkártyát.:O 1,5 év munkaviszonnyal Kedves Válaszoló,hogy lehet összegyűjteni 4 milliót most komolyan!? Magyarországon az átlag ember ~4 év alatt keres ennyit és alig elég a megélhetésre... Komolyan érdekel.

Egyébként igen Kérdező,legalábbis esetemben,22évesen már a saját háztartásom vezettem.Persze ehhez kell egy Pár is szerintem,mert egyedül talán nincs annyi indíttatása az embernek,hogy külön menjen a Szüleitől.Mivel Neked ez nincs meg,így nem hiszem,hogy le vagy maradva.Meg különbözünk Mi emberek.Én már 14 évesen külön mentem amennyire csak tudtam, kellett az önállóság.Szerintem már Te is erre vágysz,azért is a kérdés!? Sok sikert hozzá! Hajrá!

2013. jan. 21. 11:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!