Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám válni akar apámtól. Mit...

Invester kérdése:

Anyám válni akar apámtól. Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Sosem gondoltam volna, egy végtelenül normális, összetartó családban éltem. Legalábbis azt hittem, 5 perccel ezelőttig. Most hallottam meg, hogy anyám épp a válást ecseteli apámnak (azt hiszik, hogy nem hallom). Leizzadtam, kalapál a szívem. Nem tudom, mikor akarják ezt megosztani velem. Mit tennétek a helyemben? Semmi előjele nem volt (legalábbis akkor előttem tökéletesen eltitkolták) apróbb összezördülések max. Csináljak úgy, mintha semmit sem hallottam volna, vagy vonjam őket kérdőre?

2013. jan. 19. 18:43
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 A kérdező kommentje:

"Hülye kérdés, de biztosan el fognak válni? Nem csak veszekedés?"

Egy ilyen monológ után, amit hallottam, már ÉN nem bírok vele tovább egy fedél alatt élni. Ezentúl már nem is lehet ugyanolyan semmi.

2013. jan. 19. 19:59
 42/69 A kérdező kommentje:

"És kezelnek? Mármint a depresszióval és a pánikbetegséggel."

Megtanultam magamat, és a betegségemet teljes mértékben kordában tartani, nem hiszek a kezelésében.

2013. jan. 19. 20:00
 43/69 anonim ***** válasza:

Azért ez nem így működik.

Ez úgymond krízishelyzet neked is, ha van mellette meglévő pszichiátriai kórképed, akkor legalább egy pszichológussal beszéld ezt ki. Jót fog tenni, hogy valaki meghallgat.

2013. jan. 19. 20:01
 44/69 A kérdező kommentje:
Sajnos elég önfejű vagyok ebből a szempontból, egy szakembernek sem nyílok meg, ezért hatástalan a kezelés.
2013. jan. 19. 20:02
 45/69 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Az elkeseredettség beszél belőled. Fogalmad sincs mi vezetett a családodnál a váláshoz és anyádat hirtelen utálod? Mégis mire fel? Azért mert előtted titkolták, ha erre az elhatározásra jutottak biztos, hogy jó okuk van rá. Én nem hallgatnám el, hogy meghallottam a beszélgetésüket, hanem megkérdezném nyíltan és így nem kell kételyek között lenned. De beleszólási jogod nincs! Az Ő életük.
2013. jan. 19. 20:02
 46/69 A kérdező kommentje:
Nem erre az elhatározásra jutottak, anyám fél órával ezelőtt kész tények elé állította apámat, és a párbeszédet hallgatva 100%, hogy korábban sosem került szóba ilyesmi és előjelei sem voltak. Mint kb. derült égből villámcsapás.
2013. jan. 19. 20:04
 47/69 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem higgyetek a kérdezőnek. Semmi oka hazudni.
2013. jan. 19. 20:06
 48/69 anonim ***** válasza:
De azt akkor sem tudod, hogy anyukádban mi gyülemlett fel az elmúlt 20 évben! Hogy esetleg hányszor nyelt apukádtól a családi béke miatt. Az éremnek mindig két oldala van! Ne légy hülye szemellenzősen elfogult. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy biztos apukád a hibás, de azért mert anyukád akar válni még lehet tele a töke dolgokkal.
2013. jan. 19. 20:06
 49/69 A kérdező kommentje:
Olyan rossz azért mégsem lehetett neki, úgy azért az élete 70%ba beleláttam, mivel egy fedél alatt élünk. Legalább valamennyi szolidaritás lehetne benne, hogy nem a legrosszabbkor áll elő ezzel, és legfőképp!!! nem ilyen elképesztően aljas stílusban.
2013. jan. 19. 20:11
 50/69 anonim ***** válasza:

Szerintem ne szólj bele, ez az ő dolguk. Örülj neki, hogy megvárták, amíg felnősz. Én 11 éves voltam, mikor ugyanez történt, a húgom 6. Mi sem tudtuk felfogni, mint ahogy szerintem a többi, hasonló helyzetben lévő gyerek sem.

Te már legalább felnőtt vagy, eldöntöd, kivel akarsz maradni (már, ha még otthon élsz).

Ha apukádat szereted jobban, hozzá kötődsz, élj vele, és kész. Mi is ezt tettük amúgy - tök hasonló volt a szituáció.

2013. jan. 19. 20:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!