Az öcsém egész nap a gép előtt ül, mit tegyek?
egy nővér igenis felelős az öccse életéért.
szerintem a számítógépezésben nem fog meghalni
én is rengeteget ültem ott,de szép lassan meguntam,és utána az olvasás foglalt le.
9-es vagyok.
Nem értem a hozzászólók többségét!
Miért baj az, ha csak jót akar a testvérének? Sok ember életét tette már így is tönkre ez a fajta függőség, miért baj, ha a kérdező ezt el akarja kerülni?
Persze, mindannyiunk életének része ma már a számítógép, de attól függetlenül tanulni is kell mellette, az emberi kapcsolatokat ápolni - ami nem jár együtt az ivással, cigizéssel, drogozással -, pihenni, olvasni stb. Van élet a gépen kívül is.
Írták, hogy nem lesz baja...A francokat nem. Öcsém egyre agresszívabbá vált a játékok hatására, folyton fáradt volt, mert éjjel 4-5 órákat aludt, a szeme folyamatosan vérben volt neki, és a barátai elpártoltak mellőle (őket már azért kezd visszaszerezni, mióta a szárnyaim alá vettem).
Szóval kérdező tegyél meg mindent az öcsédért, amit csak lehet! Ne erőszakosan, de határozottan.
Ha a 10. nekem szólt - mostanában összességében már nem olyan sokat - de ezért is a párom mindig megszól. Fél-4-4-től kb. 10-ig van bekapcsolva a gép, de ha el kell menni itthonról az -1-2 óra, plusz még gép mellől szoktam elmenni takarítani, főzni... szóval amit előtte töltök, az napi 2-3-4 óra lehet. Meg melóban de az nem számít, mert ott nem azt csinálom amit akarok. Hétvégén többet gépezek, akkor egyéb programtól függően 2-8 körül.
Régen suli mellett több időm volt, de én tudtam mellette tanulni, szociális életem is volt és öcsém is tanul, vannak barátai. Játszik kicsit, aztán megcsinálja a beadandóit, közben fut a játék. Én is készültem úgy szigorlatra, hogy előző este 10-kor még fontos meccs volt a játékomban, de mégis meg tudtam tanulni. Igaz, ez se "normális", de ha nem megy más rovására, akkor szerintem nem kell radikális fellépés, szépen lehet terelgetni más irányba, aztán csak megtetszik neki valami, vagy megunja.
még csak 13 éves könyörgöm!
Mit csináljon?
ásson keretet,vagy betonozzon?
ebben a korban mindenki gépezik,filmezik....stb
majd aztán pár év múlva jönnek a csajok....akkor az fogja lekötni!
szerintem az öcséd agyára fogsz menni ezzel a hozzáállással,már ne haragudj!
13 évesen kellene barátságokat kötnie, olvasgatni a jobbnál-jobb fiataloknak szóló könyveket, ismerkedni a világgal, tanulni...
Persze, belefér a játék, de nem ilyen mértékben.
Kedves 26-os! Szomorú, hogy te is olyan sokat gépeztél, de az jó, hogy nem lett súlyos következménye. Tudod az a baj, hogy nem mindenkire ilyen hatással van a sok gépezés. Félek, hogy az öcsém elmagányosodik, elbutul, nem foglalkozik majd a tanulással, egy semmirekellő közmunkás lesz, egy depressziós, akarat
gyenge... Ugyanis ez is benne van a pakliban sajnos. Én csak jót akarok neki. Szeretném, ha inkább kimenne a friss levegőre a barátaival játszani, vagy elmenne focizni...
...a drogozásról, meg a cigizésről annyit, hogy nem attól függ, hogy ki mennyit gépezik..ilyen alapon örüljek annak, hogy inkább számítógépfüggővé válik az öcsém??? Hát kössz nem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!