Van e kötelezettségem ebben az esetben?
Előre leszögezném vallásosak vagyunk, emiatt fontos a keresztelő, akár egy temetés vagy lakodalom.
Páromnak egy testvére van, aki 500km távolságra lakik tőlünk. Jóban vagyunk, vagyis inkább voltunk, a keresztelő óta én nem igazán keresem a társaságukat.
Megszületett a gyermekem és rá 8 hétre kereszteltük meg, előre szóltunk amikor megszületett, hogy mikorra tervezzük és szeretettel várjuk őket- megköszönték a meghívást és ennyi volt. 2hét múlva pontosan dátummal jeleztük a kerestelő napját, akkor semvolt negatív visszajelzés. 2 héttel keresztelő előtt anyósom szólta el magát, hogy a lűnyáék ÚGYSEM jönnek. Férjem elmondta nekem és persze kértem, hívja fel őket, mivel tudnunk kell az éttermilétszám miatt és a miheztartás végett. Akkor elmondták a férjemnek, hogy nem tudnakjönni, mert nekik a munkahelyen 1 hónappal előtte kell szólni, ha sabadságot kérnek. ( itt nincs szó szabadságról,mivel szombaton volt a keresztelő, tehát pénteken jönnek, vasárnap mennek). Indokot elfogadván, elbúcsúztak. Mindenki tudta, hazugság. Mondhatta volna, most nincs pénzünk és megértem. Ez már több mint egy évvel ezelőtt született, azóta sem felejtettem el sem születésnapot sem más ünnepet, karácsonyt, mikulást, de nem eröltetek egy telefonbeszélgetést sem, úgy fogalmaok, hogy nem zavarom őket, mivel azóta nekik is kisbabájuk született. És itt a kérdőjel, mivel nemsokára keresztelő lesz náluk is. MIndenkinek autómatikusan egyértelmű, hogy miott leszünk, fel sem merül, hogy ne legyünk ott, gondolok itt a férjem szülei és nagyszüleire. Az igasághoz hozzátartozik, hogy ők itthon tartják a keresztelőt, nekünk nemkellene utaznunk, nekik pedig kellett volna. Tudom, hogy illik elmennünk, nem részemről ez nem lenne őszinte.
Kérdésem: menjek vagy ne?
MI semmit nem kaptunk a gyermek keresztelőjére,még utólag sem, én adjak 50.000- 70.000ft mint testvér. Hidjétek el, nem erről szól, de ez is egy aspektus. A férjemmég nem merte megkérdezni mi legyen, mert tudja iszonyű dühös vagyok rájuk, mert nem voltak őszinték és hülyének néznek mindenkit.
Köszönöm a válaszokat!
Szegény sógornőmék, úgy sajnálom őket...
Megértem, hogy haragszol, és nem érted, miért nem jöttek el a keresztelőre. Ennek ellenére azt mondom, hogy az egyenes beszéd ér mindig a legtöbbet. Persze lehet célozgatni, meg távol maradni a velük közös családi eseményről kvázi bosszú-képpen, vagy jelzésértékűen. El is lehet menni, majd ott indirekt módon jelezni, hogy lám-lám mi itt vagyunk, ti pedig nem jöttetek. Lehet nagy összeget adni ajándékba, hogy lássák, ti bezzeg nem fukarkodtok.
De nem egyszerűbb tisztába tenni a dolgokat, megelőzve egy éveken-évtizedeken át tartó neheztelést? A legjobb, amit tehetsz, hogy felhívod őket, és elmondod nekik, hogy szeretnél velük őszintén beszélni, neked rosszul esett, hogy látszólag hihetetlen indokkal lemondták a keresztelőt, majd utána láttad, hogy azon a hétvégén máshol jártak, és szeretnéd tudni ennek az okát, meg szeretnéd ezt velük beszélni, hogy ha találkoztok a keresztelőn, akkor az ne legyen kellemetlen/furcsa.
Így legalább te megpróbáltad, és ha azt látod, hogy ők tényleg nem törődnek ezzel az egésszel, akkor nyugodt szívvel mondhatod, hogy nem mész el a keresztelőre.
A kérdés az hogy akarsz-e menni??
A férjed akar-e menni???
Ha nem akkor legyél őszinte hozzájuk.
Bár én nem vagyok vallásos , de nincs olyan hogy ne hazudj szeretteidnek?? Ha van akkor tessék telefonon elmondani mindazt ami téged bánt azóta is.
Vagy írd meg nekik, hogy
- bántva érzed magad hogy ők elvárták a személyes meghívást, de ők nem képesek megtenni ezt
. hogy rosszul esett az hogy a keresztelőre nem jöttek el, de túrázni ugyanolyan messzire elmentek.
- bánt hogy utólag sem emlékeztek meg a keresztelőre, de tőletek elvárják a drága ajándékot.
Mindent mondj el neki vagy írd meg levélben, majd közöld velük hogy képtelen vagy jópofit vágni ehhez.
Ha ezt nem akarod megtenni, mert mit szól hozzá a család ha nem mentek, akkor menjetek el. Vegyél részt a keresztelőn. Gratulálj majd menjetek haza, hogy bocsi de ebédre nem tudtok menni mert dolgotok van. Még ajándékot sem kell vinni.. Minek??
Én személy szerint az első verziót csinálnám. Ha már eleve pocsék a kapcsolat akkor úgysem rontok rajta jobban.
Viszont egy jó tanács.
Lelkileg készülj fel rá,hogy most a sógornődék kisbabája lesz a fénypont,ő lesz babusgatva,becézgetve.
A Ti picúrotok mellőzve lesz,pedig biztosan ő is nagyon aranyos és édes.
Egy anyának nagyon tud ám fájni amikor az egyik unokát felmagasztalják,míg a másikat mellőzik.
Sajnálom!:(
De erre tényleg készülj fel és szólj róla a férjednek.
Viszont ketten tudjátok ezt kompenzálni a manócskátoknál.
Sokat dícsérjétek majd,és játszatok vele ott is (gondolom otthon is így van:) ).
Ezen már rég átestem, de köszönöm a jótanácsot. A mi babánk soha nem lesz olyan,mint a lányáé, ez természetes. Nagyon rosszevő a lányunk és megkérdezte anyósom, hogy mennyi tápszert eszik, a válasz azt volt 150ml, de már rég hozzátápláltam, normális, hogy kevesebbet eszik tápszerből, jaj hát a lányáé is ugyanennyit eszik,pedigmég csak x hónapos. Jelzem, soha nem érünk a nyomába, ezt tudtam és tudom, de ez jó kis lecke nekem, ha lesz mmég egy gyerekem, oda fogok figyelni, nehogy az egyik azt érezze jobban szeretem, mint a másikat, vagy maradok egy gyerekkel és akkor nem kell mérlegelnem.
Kedves vagy utolsó válaszoló, köszönöm!
Sajnálom,hogy ennyire különbséget tesznek a kicsik között!:(
Sajnos,elég jól ismerem ezt az érzést,amit most Te is érzel!:(
El tudom képzelni milyen lesz,amikor a két pici együtt lesz és majd a "kedves mama" elkezdi a mondandóját,x baba (a lánya unokája) mennyivel szebb,nagyobb,okosabb,mint y baba (a Te manókád) annyi idős korában.
Kérlek,ne haragudj az x,y-ért de nem tudtam hirtelen jobban példázódni!
Azoknak pedig akik az előző válaszomat lepontozták,köszönöm az ilyen fajta érdemleges megnyílvánulásukat!
Biztosan még nem érezték ezt az érzést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!