Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van e kötelezettségem ebben...

Van e kötelezettségem ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném vallásosak vagyunk, emiatt fontos a keresztelő, akár egy temetés vagy lakodalom.

Páromnak egy testvére van, aki 500km távolságra lakik tőlünk. Jóban vagyunk, vagyis inkább voltunk, a keresztelő óta én nem igazán keresem a társaságukat.

Megszületett a gyermekem és rá 8 hétre kereszteltük meg, előre szóltunk amikor megszületett, hogy mikorra tervezzük és szeretettel várjuk őket- megköszönték a meghívást és ennyi volt. 2hét múlva pontosan dátummal jeleztük a kerestelő napját, akkor semvolt negatív visszajelzés. 2 héttel keresztelő előtt anyósom szólta el magát, hogy a lűnyáék ÚGYSEM jönnek. Férjem elmondta nekem és persze kértem, hívja fel őket, mivel tudnunk kell az éttermilétszám miatt és a miheztartás végett. Akkor elmondták a férjemnek, hogy nem tudnakjönni, mert nekik a munkahelyen 1 hónappal előtte kell szólni, ha sabadságot kérnek. ( itt nincs szó szabadságról,mivel szombaton volt a keresztelő, tehát pénteken jönnek, vasárnap mennek). Indokot elfogadván, elbúcsúztak. Mindenki tudta, hazugság. Mondhatta volna, most nincs pénzünk és megértem. Ez már több mint egy évvel ezelőtt született, azóta sem felejtettem el sem születésnapot sem más ünnepet, karácsonyt, mikulást, de nem eröltetek egy telefonbeszélgetést sem, úgy fogalmaok, hogy nem zavarom őket, mivel azóta nekik is kisbabájuk született. És itt a kérdőjel, mivel nemsokára keresztelő lesz náluk is. MIndenkinek autómatikusan egyértelmű, hogy miott leszünk, fel sem merül, hogy ne legyünk ott, gondolok itt a férjem szülei és nagyszüleire. Az igasághoz hozzátartozik, hogy ők itthon tartják a keresztelőt, nekünk nemkellene utaznunk, nekik pedig kellett volna. Tudom, hogy illik elmennünk, nem részemről ez nem lenne őszinte.

Kérdésem: menjek vagy ne?

MI semmit nem kaptunk a gyermek keresztelőjére,még utólag sem, én adjak 50.000- 70.000ft mint testvér. Hidjétek el, nem erről szól, de ez is egy aspektus. A férjemmég nem merte megkérdezni mi legyen, mert tudja iszonyű dühös vagyok rájuk, mert nem voltak őszinték és hülyének néznek mindenkit.

2013. jan. 15. 10:46
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Én elmennék, mert ha tényleg vallásos vagy akkor úgysem az számít ki volt ott a gyerek keresztelésén.

Nem értem miért kellene 50-70.000Ft-ot adni, nem ti lesztek a keresztszülők vagy ha igen akkor s sok ennyi.

2013. jan. 15. 10:54
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz helyzet.Annakidején biztos nyomós okuk volt,hogy nem jöttek el,bevallom nekem is kínos lenne bárkinek is orrára kötni,hogy nem állok úgy anyagilag,hogy megtehessem,hogy elutazom és még ajándékot is viszek.Hülye kifogás,de legalább valami semleges dologra hivatkozva lemondták az egészet.

Azóta úgy vettem ki a szavaidból,hogy normalizálódott a helyzet,tartjátok az ünnepeket,csak most felmerült benned,hogy visszavágsz.Szerintem nem kellene.Ha megteheted és egyéb okod nincs a bosszúnál,akkor menj el.Nincs értelme háborúzni,feleslegesen bántani másokat,egy olyan dologért,ami lehet,hogy kellemetlen volt nekik is és nehéz volt kibúvót keresni,mert az igazság kínos lett volna.

2013. jan. 15. 10:55
 3/22 anonim ***** válasza:
31%
Párod mit gondol erről? Ő hogy képzeli? Mentek és egyértelmű, hogy adtok x ezer Ft-ot ajándékba? Persze valószínű elfogult lesz, hiszen a testvére, de lehet őt kéne megkérdezni, hogyan viszonyul a dologhoz, annak függvényében, hogy ők hogyan viselkedtek veletek. Amúgy meg letettek hívva személyesen? Vagy csak úgy gondoljátok, hogy alap, hogy ott lesztek? Amúgy, ha ki akarod mutatni az ellenszenved, elmész, jól érzed magad és valami nagyon minimális értékű ajándékot viszel. Ezzel szerintem venni fogják a lapot, bár az is lehet, hogy kivívod anyósék ellenszenvét.
2013. jan. 15. 10:56
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Én elmennék. DE: minek 50-70 ezer ft? Miért nem vesztek ajándékot?
2013. jan. 15. 10:57
 5/22 A kérdező kommentje:

Nem bosszúról van szó, hanem arról, hogy nem érzem, hogy én jópofát kellene vágjak mindehez. Akkor hétvégén elmentek gyalogtúrára, csak ők ketten, nem egy szervezett esemény volt, láttam képeket a facebookon, kb 150km utaztak amiatt. Mi nem voltunk annyira fontosak.

A személyes meghívás telefonon történt, nem vártam hogy meglátogassanak minket, mivel messze vannak, de ők elvárták, hogy mi személyesen menjünk és hívjuk meg őket, 2 hetes babával? Ez sántít.

Leszögezem nem bosszú vagy visszavágás.

Férjem nem szól bele az ilyen dolgokba, soha nem kérem, hogy mellém álljon, elmondja ha nincs igazam, most viszont tudja és látja a helyzetet.

Ha már úgyis áldozok erre, akkor adok pénzt, majd vesznek amit akarnak, nem vagyok az a fajta....de akkor is rohadtúl rosszul esik és nem érdemlikmeg, hogy ott legyünk.

2013. jan. 15. 11:08
 6/22 anonim ***** válasza:
87%
Akkor ne menjetek, mond pont ugyan azt az indokot amit ők abból biztosan érteni fogják. Bár még mindig nem értem miért kellene egy keresztelőre ennyi pénzt adni. Az egész keresztelő nem kerül ennyibe.
2013. jan. 15. 11:12
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Miben nyilvánul meg a vallásosságod? Az 50.000 ft irreálisan magas összeg,ennyit nem kell adni keresztelőre,főleg akkor nem,ha nem szívből adod.Ha a vallási része miatt nem fontos neked,hogy ott legyél,akkor tényleg ne menj el,csak elrontanád a hangulatot.
2013. jan. 15. 11:15
 8/22 A kérdező kommentje:

Már értem, itt vallásosság csak megbocsátásból áll.

Tehát menjünk, adjunk ajándékot 20000forintért és mosolyogjak. Rendben!

Ti atgondoltátok ezt az egészet?

2013. jan. 15. 11:23
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Én elmennék, vinnék valami szimbolikus ajándékot és pont. Mi az, hogy 70 E. Ft viccelsz??????
2013. jan. 15. 11:24
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Azt kérdezed, hogy menj vagy ne. A válasz: Menj!... és nem kell ragozni.
2013. jan. 15. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!