Mit lehet tenni abban az esetben, ha az anya bizonyíthatóan nem a gyerekekre költi a gyerektartást?
A bírósághoz lehet ezzel fordulni vagy úgysem fognak vele foglalkozni? Kérjük a gyermekelhelyezés módosítását?
Nem mindig volt ez így, de amióta új pasi van kilátásban, teljesen megkergült.
mivel lehet bizonyítani? Csak azért kérdem, mert ezt igen nehéz!
Szociális munkás vagyok, segítenék, ha mondanál konkrétumokat! (itt a privit valamiért nem kapom meg)
A "gyerekre költés" abban nyilvánul meg hogy a gyerek eszik rendesen, normális ruhákban jár, esetleg vannak játékai.
Innentől kezdve a többi hivatalosan csak kényeztetés.
Ha valamelyikkel probléma van, akkor vesznek komolyan a bíróságon.
Hogyan akarod bizonyitani, hogy nem a gyerekre költi? Mert ha a gyereknek van kajája, ruhája, meleg lakásban él, jár óvodába/iskolába, akkor a gyerekre költött annyit, amennyi szükséges.
Ha netán szakadt ruhában jár, szemmel láthatóan éhezik, akkor tényleg nem költ rá (illetve nem eleget), akkor a gyámhatósághoz kell fordulni.
Na, mi van, féltékeny vagy? :) Ez vicc bakker..
Éhezteti, rongyosan jár, nem fűt a lakásban, hogy új rucikat vegyen? Vagy netán vett egy új rúzst?
Én a gyerekek apjának az új felesége vagyok, de nem vagyok féltékeny és szerencsére a gyerekekkel is nagyon jól megértjük egymást, nem 'gonosz mostohának' tartanak.
A gyerekek az anyjuknál lettek elhelyezve, albérletben laktak, ő megismerkedett az új barátjával és ideiglenes jelleggel hozzánk költöztette a gyerekeket. Akkor azt mondták, hogy csak 1-2 hétre, amíg találnak olyan albérletet, ahol négyen is elférnek. Ez több mint 4 hónapja volt. Ők kivettek egy másfél szobás lakást és amikor rákérdeztünk, hogy most mégis mi van, azt mondták, még keresik a megfelelőt, de amíg nem találnak, maradjon minden így. Arról viszont hallani sem akar, hogy a férjem ne fizesse a gyerektartást, mert a gyerekek nála lettek elhelyezve és ez neki jár. Elhiszem, hogy nekik ez így kényelmes, nekünk viszont nagyon megterhelő anyagilag, mert még én is gyed-en vagyok a lányunkkal és eléggé hiányzik az az 50000Ft.
Bizonyítani gondolom lehetne azzal, hogy hozzánk vannak bejelntve és a gyerekorvos és a védőnő is az lett, aki a mi gyerekünknek, az ovis kiadásokat is mi fizetjük.
7
úgy kamu az egész topikod ahogy van.Egyetlen nő nincs akinek gyereke van, hogy ezt csinálná, hogy a gyt-t elveszi miközben ott laknak a gyerekek. Nincs, és ne is próbáld ezt bemagyarázni.
A pasi helyébe nagyon helyre raknálak.
Elöször is, ha a kérdésedet igy irtad volna ki, akkor ERRE kaptál volna választ, nem lett volna félreértve.
Másodszor: a férjed jelentse be elöször a gyámhatóságon, hogy a gyerekek már hosszabb ideje nála vannak életvitelszerüen, mert az anya leadta öket, és nem is szándékozik magához venni öket. Ezen kivül adja be a bíróságra a gyereklehelyezés megvalatoztatása iránti kérelmet ezzel az indoklással.
A beadás idöpontjától nem jár a gyerekek után a gyerektartás, de azt mindenképpen érdeklödje meg a bíróságon, hogy a döntésig fizetnie kell-e, és utána kamatostól visszakapja, vagy leállithatja a fizetést azonnali hatállyal is. (A felvilágositásról, amennyiben azt mondják, hogy ne fizessen, kérjen irásbeli igazolást.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!