Úgy érzem hogy anya nem szeret kiközösít mikor tesómmal beszél. Mit tehetnék mért van ez így?
Szerintem nem kamu,hallottam már jó pár ilyen esetről.Volt egy anyuka,aki a kisebbik gyerekét ajnározta,vett neki mindent,a nagy meg el volt felejtve.Azután született egy harmadik gyereke és elkezdődött ugyanez,csak akkor már a két nagytesó húzta a rövidebbet.Ugyanez a szitu állt fent apám gyerekkori barátjánál,sőt,apámnál is kivételeztek a húgával.Mindegy,sorolhatnám.
Kérdező,lehet,hogy anyukádnak bűntudata van valamiért a tesóddal szemben és ezzel próbálja ellensúlyozni.Vagy úgy gondolja,hogy mivel a tesód kisebb,ezért ő jobban rászorul a segítségre,csak azért,mert kisebb.Azt lehet,nem számítja bele,hogy neked problémáid vannak,csak azt,hogy a tesód korban alattad van.Vannak ilyen végtelenül egyszerű gondolkodású szülők.Azt javaslom,hogy próbálj meg minél hamarabb a saját talpadra állni.Két év múlva vállalhatsz diákmunkát,de addig is kérhetsz anyagi segítséget apukádtól,vagy a mamádtól.Én ezt tenném a helyedben.A tanulási gondokról meg annyit,hogy nekem is voltak ennyi idősen,de ahogy rájöttem a megfelelő módszerre,amivel tudok tanulni,azóta alig kell se.ggelnem a könyvek fölött.Ebben kérj segítséget a tanáraidtól,vagy iskola pszichológustól,vagy ifjúságsegítőtől,vannak ilyen irodák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!