17 éves lányotokat elengednének Budapestre egyedül?
Holnap szeretnék felmenni cipőt venni de csak Pesten lehet olyat kapni.Pénzem van mert szilveszterkor dolgoztam3 napot
Anyu meg nem akar elengedni.
Bulizni is csak úgy enged ha elkéri a barátaim számát.
Jövöre 18 leszek
Nem 10 éves vagyok már.Tudok vigyázni magamra anyu mégis ilyen bunkó
Sehová nem mehetek soha.Vagy ha igen akkor is durva kikötéseket tesz
Elegem van ebből
30-as: Pécsre se menj, ott Bándy Katát rabolták el, majd ölték meg, és ő még csak nem is 17 volt. :-P
Továbbra is várom azt a cikket, ami arról szól, hogy Pesten több 17 éves lányt rabolnak el, mint máshol az országban.
#30, ja, csak a látványos linkelésben elfelejtetted idézőjelek közé tenni a keresőszöveget, így azután az összes szóra külön keresett... úgyhogy csakugyan van 17 éves Pöstyénben aka ujszo.com, van Der Spiegel hír 13 évesről, akit 100-an erőszakoltak meg Németországban, de van a Gyanu árnyékában link is...
Most mit mondjak erre?
Jól van nyertetek kiszálltam.
Ja, még a kérdésre válaszolok: Nem, nem engedném el a 17 éves lányomat egyedül Pestre
#30 voltam, további szép estét!
Ezzel a burokban tartással az a gond, hogy a gyerek életképtelen lesz. Márpedig nem lehet egész életére otthon tartani, 18 éves kora után vagy dolgozni fog, vagy továbbtanul, ami általában költözést is eredményez. Aki akkor szembesül életében először a világgal, az óvatossággal, hogy magára is kell tudnia figyelni az utcán, hogy el kell jutnia A-ból B-be tömegközlekedéssel, az hatalmas hátránnyal indul. Megkockáztatom, sokkal nagyobb esélye is lesz bajba kerülni, mint annak, aki fokozatosan, gyermekkorától tanulta meg, hogyan működik a világ.
Én 14 múltam, mikor vidékről Budapestre kerültem kollégiumba. Az egész kollégiumban velem egykorúaktól kb. 20 éves korig laktak diákok, sok barátom lett, némelyik kapcsolat máig tart. Sokat mászkáltunk együtt, kitapasztaltuk a tömegközlekedést, néha találkoztunk elég gáz emberekkel is az utcán, együtt jártunk bevásárolni, koncertekre, csavarogni. 17 éves koromra nemhogy egyedül vásároltam magamra vagy közlekedtem, de megtanultam a magam hasznára beosztani a zsebpénzemet is, amit sokan felnőttkorukban kezdenek el gyakorolgatni, ennek meg is van az eredménye. Hamar kitapasztaltam, mennyiből tudok kijönni, ha ételt, ruhát kell vennem magamnak, ez később nagy előny volt a kortársaimmal szemben, akiknek mindig a szülők osztották be a pénzt.
A szüleimnek ezért hálás vagyok, mert egyrészt el bírtak engedni, ami nehéz lehetett, másrészt adtak mindig annyi zsebpénzt, hogy megtanulhassam beosztani. Akármilyen nehéz lesz, én is igyekszem majd a gyerekeimnek ezt így megtanítani, mert tudom, mennyit jelent. :)
És még egy tanács, ne a Kékfény legyen az elsődleges információforrás, hanem a saját szemetek! Az alapján, amit egyesek leírtak Budapestről, én se merném oda betenni a lábam, pedig immár 14 éve élek itt. :D
anyukád tényleg túlparázza. most mit mondjak én, aki Bp-en nőtt fel? :)
engem 17 évesen nem akart Zalakarosra elengedni :) pedig az biztos nem a bűn városa :)
minél később kezdesz önállósodni, annál nehezebb lesz, és vannak emberek, akik egy bizonyos kor után már meg sem próbálják, mert elkéstek vele. és 30 évesen az anyjukkal járnak még a sarki közértbe is. sajnos ismerek ilyeneket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!