Ha én (nő,33) férjhez mennék egy gyermekeit egyedül nevelő apához, aki a munkahelyén nem tudja igénybe venni a gyerekek után járó szabadságot, akkor én azt igénybe vehetném?
Nem, az őü szabadságát te nem veheted igénybe. Neked is jár a gyerekek után, attól függ hány gyerek van. Mondjuk 3 gyereknél 7 nap. Ez az apának és az anyának is jár. De az anya nem veheti igénybe az apa 7 napját, azaz nem vehet ki 14 napot.
Olyan nincs, hogy nem tudja igénybe venni. Ki kell adni, és kész, mert ez a törvény, ha mégsem ezt teszik, jelentse a Munkaügyi Felügyelőségen.
Akkor most elbizonytalanodtam. A gyerekek után mindkét (a gyereket nevelő) szülőnek jár a szabadság?
Igenis van olyan, hogy nem tudja igénybe venni, nagyon sok ismerősömtől hallottam, hogy be van ugyan jelentve, de fizetett szabadságot NEM KAP! Aláíratják vele, hogy kivette, de nincs szabadság! Nagyon sok helyen így működik, ha nem tetszik, el lehet menni alapon. Manapság pedig örül az ember, ha van munkahelye.
Azt hiszem, örökbe kell fogadnod a gyerekeket, hogy járjon neked a szabadság, de ebben nem vagyok biztos.
A nyugíjidőbe a gyes, gyed számít bele, az nem, hogy utána nevelted őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!