Egy 20-on éves lány élhet egyedül egy kertesházban?
Az, hogy veszélyes e a környéktől függ.
Anyukámmal ketten éltünk családi házban, mindent meg tudtunk oldani (ház, kert, állatok). Találékonynak kell lenni és nem árt ha van egy kis 'ezermester' képzettség. (pl.: szerszámok -, alapvető karbantartási-, kertészeti ismeretek) De mindent meg lehet tanulni.
22/N
Szia, szerintem élhet, persze, bár ez a korától is függ.
Nekem pl. 20 évesen lett volna most alkalmam kis kertes házba költözni, de inkább meghagytam anyunak, meg a barátjának és beköltöztem egy garzonlakásba. Megtanultam egyedül ellátni magam, de bármennyire is nagykorú vagyok, félnék egyedül egy házban még, hogy mi van, ha betörnek, vagy valami gond van és a szomszédaink ritkán vannak itthon, más meg nincs a közelben. Nekem jobb most egy kisebb lakás, amit tudok karbantartani és tudom, hogy bármi van, csak átmegyek a mellettünk levő fiúkhoz és megvédenek:D
Persze, hogy élhet, én magam is ezt teszem :)
24 évesen költöztem, én magam viszonylag talpraesettnek érzem magam, kicsi korunk óta testvérem és én rá voltunk kényszerülve, hogy segítsünk szüleinknek több kert/telek karbantartásában is, értem ez alatt a növények, fák ellátását, fűnyírást stb. Tehát nem idegen, ha azt mondják: megmetszeni a fát, átültetni a virágot, ásni, kapálni, gyomlálni...
Az önállósodásnál sokkal jobban "meg voltam lőve" azzal pl., hogy nem tudtam főzni, ill. teljesen új volt egy saját háztartás ellátása - természetesen a takarítást, rendrakást is belénk nevelték, de attól még új volt a helyzet.
Egy év kertészkedésen túl vagyok (fű, fák és veteményes is van), azt mondhatom, egész jól ment, már az első szezonban belevágtam a veteményesbe is, volt paradicsomom, eprem, ezeken felül gyümölcsfák, ribizlibokrok... Nem lehetetlen, bár olykor nyáron este 8-ig "túrtam a kertet", de megérte!
Én is így élek, illetve egy ideje a párom itt él szinte, de sosem volt gondom. Nővéremék a szomszédban laknak, így valamiért sosem féltem. 23 évesen költöztem ide. A ház maga nem nagy, nappalis rész + két szoba, szóval ilyen szempontból olyan mintha lakásban élnék. A kert is elég kicsike, füvet kell nyírni, meglocsolni. Plusz télen azért elhányni a havat a kocsifeljáró elől. Sógorom szerencsére a kinti részt megcsinálja :) Ja és én fával fűtök, egy lakásban ez is necces lenne.
Én szeretek kiülni ha jó az idő, és az ablakon kinézni, és nincs az hogy a felettem lévő szomszéd magassarkúban jár a parkettán, a mellettem lévő meg süket, és ordíttatja a tv-t :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!