Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy 20-on éves lány élhet...

Egy 20-on éves lány élhet egyedül egy kertesházban?

Figyelt kérdés
Mármint hogy veszélyes, el tudja látni magát + ugye a kertet, házat? Mert nyilván egy panel X. emeletén simán el éldegélhet egy fiatal nő akár egyedül is, de egy családi házban?
2013. jan. 9. 18:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy veszélyes e a környéktől függ.

Anyukámmal ketten éltünk családi házban, mindent meg tudtunk oldani (ház, kert, állatok). Találékonynak kell lenni és nem árt ha van egy kis 'ezermester' képzettség. (pl.: szerszámok -, alapvető karbantartási-, kertészeti ismeretek) De mindent meg lehet tanulni.

22/N

2013. jan. 9. 18:45
 2/11 anonim ***** válasza:
95%
Ez attól függ, milyen a lány, hogyan nevelkedett. Ha talpraesett, nem fog nehezére esni egyedül vinni egy háztartást, kertes ház esetén sem. Én is a kerteset választanám, főleg, ha veteményeskert is van, nem csak díszkert. Sok sikert hozzá! :)
2013. jan. 9. 18:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha van rá pénze, hogy fenntartsa akkor gond nélkül élhet kertesben. Ehhez az kell, hogy a munka mellett legyen időd minimálisan a kerttel is foglalkozni, hiszen gondolom azért kell kertes ház, mert kertje és udvara van. Ha nem akarsz a kerttel foglalkozni, akkor inkább a panelt javaslom :)
2013. jan. 9. 18:46
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
Milyen kertes? Mert pl. a miénk rohadt nagy és a kert is mindig tele zöldségekkel meg minden. De létezik olyan is hogy kis modern egyszintes kertes ház és a kert az csak fűből áll:) Az dettó olyan mint egy lakás, csak jóval komfortosabb a kert miatt, kint meg néhány hetente levágod a füvet pár perc alatt aztán annyi.
2013. jan. 9. 18:49
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Valamivel veszélyesebb, hiszen kertes házba könnyebb betörni. De amúgy miért ne élhetne egyedül? Nyilván annyit kell vállalni, amennyit bír, ez egyénenként eltérő, de lássuk be, egy húszas éveiben járó ember már felnőtt, mi akadályozná meg a munkák elvégzésében? :)
2013. jan. 9. 18:54
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia, szerintem élhet, persze, bár ez a korától is függ.

Nekem pl. 20 évesen lett volna most alkalmam kis kertes házba költözni, de inkább meghagytam anyunak, meg a barátjának és beköltöztem egy garzonlakásba. Megtanultam egyedül ellátni magam, de bármennyire is nagykorú vagyok, félnék egyedül egy házban még, hogy mi van, ha betörnek, vagy valami gond van és a szomszédaink ritkán vannak itthon, más meg nincs a közelben. Nekem jobb most egy kisebb lakás, amit tudok karbantartani és tudom, hogy bármi van, csak átmegyek a mellettünk levő fiúkhoz és megvédenek:D

2013. jan. 9. 19:05
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen ennek semmi akadálya.Elvileg egy életképes,felnőtt,érett huszonéves nőről beszélünk.Nyilván annyit kell vállalni,amennyit az ember elbír,egy főnek például,aki sokat dolgozik,felesleges a hatalmas kert,elég mondjuk egy füvesített udvar,esetleg egy kicsi veteményes a legszükségesebbekkel.Minden más ház körüli munkát el tud végezni,aki talpraesett és önálló.
2013. jan. 9. 19:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy élhet, én magam is ezt teszem :)

24 évesen költöztem, én magam viszonylag talpraesettnek érzem magam, kicsi korunk óta testvérem és én rá voltunk kényszerülve, hogy segítsünk szüleinknek több kert/telek karbantartásában is, értem ez alatt a növények, fák ellátását, fűnyírást stb. Tehát nem idegen, ha azt mondják: megmetszeni a fát, átültetni a virágot, ásni, kapálni, gyomlálni...

Az önállósodásnál sokkal jobban "meg voltam lőve" azzal pl., hogy nem tudtam főzni, ill. teljesen új volt egy saját háztartás ellátása - természetesen a takarítást, rendrakást is belénk nevelték, de attól még új volt a helyzet.

Egy év kertészkedésen túl vagyok (fű, fák és veteményes is van), azt mondhatom, egész jól ment, már az első szezonban belevágtam a veteményesbe is, volt paradicsomom, eprem, ezeken felül gyümölcsfák, ribizlibokrok... Nem lehetetlen, bár olykor nyáron este 8-ig "túrtam a kertet", de megérte!

2013. jan. 9. 20:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is így élek, illetve egy ideje a párom itt él szinte, de sosem volt gondom. Nővéremék a szomszédban laknak, így valamiért sosem féltem. 23 évesen költöztem ide. A ház maga nem nagy, nappalis rész + két szoba, szóval ilyen szempontból olyan mintha lakásban élnék. A kert is elég kicsike, füvet kell nyírni, meglocsolni. Plusz télen azért elhányni a havat a kocsifeljáró elől. Sógorom szerencsére a kinti részt megcsinálja :) Ja és én fával fűtök, egy lakásban ez is necces lenne.

Én szeretek kiülni ha jó az idő, és az ablakon kinézni, és nincs az hogy a felettem lévő szomszéd magassarkúban jár a parkettán, a mellettem lévő meg süket, és ordíttatja a tv-t :)

2013. jan. 9. 21:49
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha van elég pénz a fenntartásra és önellátásra, egy percig sem gondolkodnék rajta, akkor sem, ha nem tudom, boldogulok-e a házzal. Inkább bénázzak ott, mint egy panelban.
2013. jan. 10. 02:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!