Tényleg annyira nagy szám a mai világban ha valaki 40 évesen nagyszülő lesz?
Nálunk sem hagyomány a túl fiatalon szülés, (csak 30 felett), de szerintem mind a kettőnek vannak előnyei-hátrányai :)
Én 30-on túl szültem (anyu is engem 32 évesen), és anyukám pont nyugdíjas lett mikor "szükségem" lett rá unokailag, tehát mostmár ráér unokázni, és fitten is tartja az unoka :) Ő megy érte néha, hozza-viszi, és mivel ráér, neki is nagyon jó dolog, hogy leköti az idejét az unokája akivel imádják egymást. Ha még anyu dolgozna, nem is tudom mi lenne velünk sokszor. Nekem mondjuk szerencsém van,mert Anyukám jó fizikai és mentális állapotban van így 70 felé is, ápolt, vidám, szóval felveszi a versenyt egy 50 éves nagyival is :)
Az tény hogy egy mostani 20 éves nincsen ott agyilag mint régen. DE AZÉRT NEM KÉNE BESKATULYÁZNI, MERT VAN KIVÉTEL!!
Én ugy gondolom ezek közé tartozom. 21 vagyok februárban szülök. ANYU 41. A párom 30. Tervezett baba volt még mielőtt mindenki azzal jönne, hogy biztos becsúszott.
Én ugy gondolom éppen eleget életem....sőőt még sokat is (ezt most nem részletezem). Mindene meglesz amire szüksége lehet.
Nem kell lecigányozni, meg lenézni sem azt aki így szül. Én soha nem akartam sokat várni a gyerekvállalással nem tartom jónak hogy 40-50 évesen szüljek (persze ebből kivétel ha egészségügyi oka van) és nem azért mert, hogy megfogok halni, hanem mert nagyon nagy lesz a korkülönbség anya gyerek között és ez problémákat okoz. Itt gyakorin is rengeteg tehetetlen anyuka van 40-50 évesen aki nem tudja mit tegyen a gyerekével, mert kamasz, dackorszakos vagy egyéb.
Az meg a másik hogy nem azért szülök gyereket hogy a nyugdíjas nagyi hurcibálja.....
Ugyhogy azért oda kéne írni máskor, hogy van kivétel, mert ez tény!!
Lehet lepontozni!!!
Kedves 20-as. Általánosítasz!!! Én nem érzem hogy valami is kimaradt volna az életemből,azért mert fiatalon szültem! Miből maradhattam ki??? Eljártam szórakozni,diszkóba moziba,étterembe,vannak barátaim,utaztam......tehát???
Nálunk sem "divat" fiatalon szülni egyszerűen így alakult,és én egy percig sem bánom!!!:D Most is fiatal vagyok és van 3gyönyörű gyerekem,a lányommal barátnők vagyunk ezt nem adnám semmiért!
Ja és a családunkban mindenki elvégezte a 8álltalánost...szóval nem a segélyre hajtunk!:) Anyámnak nagyon jó szakmája van,és nem a gyerekek mellett szereztem diplomát.
Mivel anyukám még aktívan dolgozik 52éves így a gyerekeimet a dédi hordja "szakkörre"! Úgyhogy milyen jó nekem és a gyerekeimnek is mert legalább tudnunk válogatni hogy a 4nagyszülőhöz,vagy az 5dédihez menjünk inkább......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!