Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megakadályozhatom hogy a...

Megakadályozhatom hogy a nagyszülők pénzt adjanak a fiamnak, illetve, hogy odamenjen?

Figyelt kérdés

16 éves (és fél) fiúról van szó. Az utóbbi pár hónapban kicsit bedilizett, remélhetőleg életkori sajátosság, de addig is szeretnem szorosabban fogni, hogy később se legyen gond. Nagy összegeket el tud verni, amitől most kicsit besokalltunk. És leállítottuk a pénzforrást. (valamennyit azért kap) Én nevelem a férjemmel, az édesapja meghalt mikor 2 éves volt. Az apai nagyszülőkről lenne szó, akikhez eddig nem akart menni, mert elég labilis a nagymama. Most hogy rájött, hogy onnan kap pénz megszállta a családi szeretet. Kértem a nagyit, hogy ne adjon neki pénzt, mert nem tesz jót neki, de nem érdekli. Nem vagyok a szíve csücske, sosem voltam, miután férjhez mentem másodjára pedig mondott már rám sok szépet. Ennek ellenére mindig levittem a fiam kiskorában is, mert csak a nagyszülők, az édesapja szülei, ezt tiszteletben tartom. Most nem pedig ugye nem kell vinni, megy magától, és én nem akarom... Mert olyankor mindig megtömik pénzzel, amit ugyancsak elszór. Beadta, hogy gonosz mostoha szöveget is, hogy ő az elhanyagolt gyerek. A nagyszülők pedig készséggel elhiszik rólam, hogy képes voltam összekötni az életem valakivel aki utálja a fiam.

Megakadályozhatom hogy pénzt adjanak neki? Hogyan oldanátok meg olyan nagyszülőkkel akik kicsit sem nyitottak arra, hogy együttműködjenek veletek?

2012. dec. 7. 10:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudod megakadályozni.
2012. dec. 7. 10:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Én is így látom, de hátha valakinek van valami jó ötlete. Bár fogalmam sincs mit, ha csak nem ülök 24órából 24-et mellette,
2012. dec. 7. 10:29
 3/6 anonim ***** válasza:
nehéz dió, ha ráadásul nem is szeretnek ... próbáld jobb mederbe terelni a dolgot: mondd meg, hogy érted, hogy segíteni szeretnék, de tőletek mindent megkap amit szükségesnek láttok ... ha pénzt szánnak neki, akkor inkább nyissanak a nevére egy számlát, oda rakják be a felesleges pénzüket amit csak akkor kap meg, ha az életben el akar indulni önállóan ... magyarázd el, hogy még véletlenül sem szeretnéd te rátenni a kezed, nehogy félreértsék, tehát azt a pénzt ami összegyűlik majd ők adják a fiadnak, de majd csak akkor, ha eljött az ideje
2012. dec. 7. 10:35
 4/6 A kérdező kommentje:
Velük már próbáltam beszélni többször is, sőt a lányukat is megkértem, de ő sem járt sikerrel. Ha ő nem akkor én sose fogok. A fiammal is próbálkoztunk, de teljesen dili. Próbáltunk egyezségre jutni, hogy kitaláljunk egy mindkettőnknek elfogadható összeget, de köszönő viszonyban sincs egymással a véleményünk. Lehet mi is elrontottuk, elkényeztettük, de a férjem két évvel idősebb fia is ugyanazt a nevelést kapta, mégis tud viselkedni.
2012. dec. 7. 10:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Mire költi azt a pénzt? Ha nem drogra vagy cigire, miért fáj neked, ha a nagyi pénzéből vesz teszem azt egy márkás farmert? Ha nem lopja a pénzt, a nagyi is szívesen adja, nem káros dologra költi, akkor szerintem ne szólj bele.
2012. dec. 7. 13:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Azért "fáj" mert nem akarom, hogy szórja a pénzt. Hidd el megveszünk neki mindent, van ruhatára bőségesen. A pénzt arra költi, hogy lecserélje a telefontját/kütyüjeit havonta, meghívja a haverjait is mindenre. (hétvégén bulizni is elmegy, ott is sokat költ) És bár nem lesz soha gondja az anyagiakkal, attól még szeretném ha egy normális felfogása lenne a pénz értékéről. Hogy a világ nem úgy működik, hogy elverünk 16 évesen annyi pénzt, amiből egy forintot sem kerestünk meg, mint mások fizetése.
2012. dec. 7. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!