Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Segítség! Most mit csináljak?...

Segítség! Most mit csináljak? (többi lent. SOS! )

Figyelt kérdés
Szóval,az a helyzet,hogy a szilvesztert vagy itthon,vagy a nagyszüleimnél töltöm. Nagyon szeretnèk a nagyszüleimhez menni,De,jön az 5éves öcsém is,akivel nem igazán jövök ki. Nagyon szeretbék a mamámékkal lenni,de szükségem van arra,hogy figyeljenk rám.(nem azért,mert egy önkényes,nagyképű p***a vagyok,hanem mert úgy kb soha senki nem figyel rám),viszont ez az öcsém miatt lehetetlen,mert ő nem engedné,hogy velem legyenek.(én pedig ezt nagyon nehezen viselném,és ott még kisírni sem tudom magam)A mamámék us nagyon szeretnék,hogy menjek-én mennék is,csak épp a tesóm...mit csináljak? Menjek,vagy maradjak? Kérlek segítsetek,én napok óta ezen gondolkozom,de nem jutok előbbre

2012. dec. 28. 21:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az 5 éves tesód minden bizonnyal nem fogja végig mulatni az éjszakát, hanem elalszik. Ezt követően tiéd a figyelem. :)
2012. dec. 28. 21:27
 2/10 A kérdező kommentje:
Képes arra,hogy fent maradjon akár 1-2ig is,csak azért,hogy rá legyen figxelve,és ne rám...okos gyerek,imád középpontban lenni,és iszonyatosan undok...én meg sokáig voltam egyke,és (pláne mostanában)nagyon nehezen viselem azt,hogy rám egyáltalán nem figyelnek. Beszéltem mamámmal,és a papámmal is, mindketten azt mondták,hogy az egyikük velem lesz-de ismerem a tesómat,ő ezt kizárt,hogy "engedi"...... (lemaradt,15L vagyok)
2012. dec. 28. 21:32
 3/10 anonim ***** válasza:
65%
Jezusom , 1 ot evesrol beszelsz! Nem hinnem , h lenne annyi esze az onzoseghez! Amugyis o a gyerek es nem te!
2012. dec. 28. 21:35
 4/10 A kérdező kommentje:
Kriszzta....de,hidd el,van ennyi esze:):( igazából neki is hiányzik a figyelem,van még egy tesónk(2éves lesz),rá figyelünk itthon többet anyuval többet,de ő(mármint az 5éves),annyira kiállhatatlan,hogy az szörnyű. (nagyszülőknél meg mint egy kisangyal....)
2012. dec. 28. 21:46
 5/10 A kérdező kommentje:
4-es: persze,aztán meg valaki feljelent méregkeverésért....:D (ráadáuls nem tudok altatót szerezni sehonnan)
2012. dec. 28. 21:48
 6/10 anonim válasza:
fenyegesd meg az öcséd.
2012. dec. 28. 21:52
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
Nem próbáltál beszélgetni az öccséddel erről? :/
2012. dec. 28. 21:56
 8/10 A kérdező kommentje:

A megfenyegetésből csak én jövök ki rosszul:( és nincs is mivel fenyegetni:pl. ha azt mondom neki,hogy kap egy pofont,kiröhög és visít,hogy meg akarom ütni.ha azt mondom, nem kap valamit meg,vagy elveszek valamit,vagy mondjuk nem gépezhet,akkor addig üvölt,míg anyáék le nem "szidnak"azért,hogy nem engedem neki....

Vele nem tudok beszélni,anyunak mondogatom a problémám,de őt egyáltalán nem izgatja,hogy engem ez bánt.("és mit csináljak vele??!!")

2012. dec. 28. 22:34
 9/10 anonim válasza:
Viselkedj ép eszű emberként. Megértem hogy rosszul esik ha nem figyelnek rád, de már vagy annyira értelmes, hogy ne várd el a figyelmet, hanem fordítsd te is az öcsédre. Ha irigykedve töltöd a szilvesztert tuti, hogy nem lesz kellemes. Próbáld irigységedet szeretetté formálni az öcséd iránt és lesz egy nagyonjó szilvesztered.
2012. dec. 29. 12:25
 10/10 anonim válasza:
47%

Az alapján, amit leírtál te megrekedhettél egy max. 7 éves szintjén! Az 5 éves öcséd képes fenn maradni 1-2-ig is CSAK hogy ne veled foglalkozzanak? És ezt te el is hiszed? Még mindig nem jutottál el arra a szintre, hogy egy kisgyerek több figyelmet igényel, mint egy nagyobb?

Amúgy meg ha az a problémád, hogy nem tudsz beszélgetni a nagyszüleiddel, akkor mimért nem mész el csak te hozzájuk a SZABADIDŐDBEN, amikor mondjuk nem családostul mentek...

Én a te korodban minden péntek suli után meglátogattam a nagyszüleimet- legalább is, ha nem volt barátokkal valami előre megbeszélt programom. Na látod, ha te is ennyi időt feláldoznál a szabadidődből, akkor rögtön nem szenvednél hiányt a törődésükből.

Visszatérve a kérdésedre, hogy menj-e, vagy ne: mit vársz ettől a szilvesztertől? Ha elmész, és ott lesz az öcséd (btw. attól, hogy te ott leszel, miért kötelező az öcsikédnek is ott lennie?!; mellesleg ha 10 év van köztetek az igenis marha sok idő), akkor nyilván vele kell foglalkozni, és te csak úgy kaphatsz abban az esetben e figyelemből hogy a, megvárod míg elalszik; b, te is részt veszel abban, amit az öcséd és a nagyszüleid közösen csinálnak. Fontold meg melyik az ésszerűbb döntés...

Kompromisszumokra szükség van az életben!

2012. dec. 29. 22:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!