Normálisak a nagyszüleim?!
Anya tanár, és egyetemre kell járnia, hogy megmaradjon a munkahelye. Apám hegyre-halomra adósságot csinált, albérletben lakunk lassan 11 éve, és még sorolhatnám.
Anyát ma tanítás után elhívták a nagyszüleim magukhoz (mert a közeli suliban tanít). Elkezdték ócsárolni a családot, hogy kukázni fogunk. Nem értik, apám hogy tud az utcára menni, hogy ennyi embernek tartozik, ennyi adóssága van, és nem dolgozik. Anya napi 11 gyógyszert szed, pánikbeteg. Anya húgának a családját 'istenítik', mert 'becsületesen megdolgozik' anya húgának a férje mindenért. Mellesleg anya húgának a férje autószerelő, az apja után 'örökölt' mindent. Műhelytől kezdve a 'munkakörön' keresztül mindent... Ők a jók, de általában, ha ott vagyunk náluk anyával, őket 'szidják', hogy milyenek.
Terítékre kerültem én is, hogy milyen vagyok. Ugyan olyan 'semmirekellő', mint apám, nem lesz belőlem semmi. Különben is milyen vagyok, hogy nem foglalkozom a keresztanyám fiával (3,5 éves, folyton mamánál van keresztanyámmal együtt, csak mamának, vagy az az anyjának enged. Nem engedi, hogy a dolgaihoz érjek, hisztizik, elmegy, ha játszanék valamit vele, és mama után hisztizik).
Anya húgáék a jók, ők a 'példa'. Viszont szidják őket, ha velünk vannak.
Egyszer, amikor anya egyetemen volt (szombatonként kell mennie Pestre, mi Szabolcs megyében lakunk), elhívta anya mamát hozzánk, hogy ne legyek egyedül. Eljött mama, de pontban 19:00-kor, híradó után elment, mondván, nem szeret sötétben 'egyedül' lenni ilyen házban (4 emeletes társasház), mert 'veszélyes' környék, különben sem szeret 'sötétben vezetni' (egyszer láttuk anyával, amikor a városban voltunk, hogy sötétben mama vetet; kikövetkeztettük, hogy anya húgától jöhetett).
Nem értem őket, miért ilyenek? Az ilyen nagyszülők az 'átlag' nagyszülők, vagy én/mi jártunk ennyire 'jól'?
18l
Az öregedő embereknél sok minden előfordul, ne várj el tőlük semmit, egyre inkább maguknak valók lesznek, és ez természetes.
Gondolja azokra az időkre, amikor még normálisabbak voltak.
Amúgy ha apád tényleg szégyenbe hozza a családot, az tényleg ciki lehet, főleg, ha faluba laktok.
" Apám hegyre-halomra adósságot csinált"
Én is semmirekellőnek tartom az ilyen embert. Főleg ha mellette ilyen beteg lett a lányuk.
Apáddal kapcsolatban igazuk van, amúgy meg miért érdekel a véleményük? Azért van két füled, hogy az egyiken bemenjen amit beszélnek, a másikon meg ki.
Próbálj valami diákmunkát találni és segíteni szegény anyukádnak valahogy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!