Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatalok! Ti hogy mertek...

Fiatalok! Ti hogy mertek külön költözni vagy családot alapítani?

Figyelt kérdés

Egy évig éltem a családomtól külön, egy kis szobát béreltem. Akkoriban jól kereső munkám volt, ami azonban megszűnt és hiába keresek már fél éve mást, semmit nem találok, pedig van végzettségem, vizsgáim, nyelvtudásom.

Mivel jövedelem híján nem tudtam megélni, haza kellett mennem, és egyre többet gondolkodom azon, mégis hogy a fenébe függetlenedhetnék végleg?

Tovább lépve: mikor jutok el egyáltalán odáig, hogy lakáshitelt merjek vállalni hitelre? Nyilván csak párommal tenném, de még így is: mi van, ha valamelyikünk elveszíti a munkáját és nem tudjuk fizetni a törlesztőt? Hogy merjek gyereket szülni, ha teljesen bizonytalan, miből élünk meg egy újabb gazdasági válság esetén?

2013. jan. 5. 19:44
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
86%
Tartalék képzés, és hitelt nem kell felvenni, albérletben is lehet lakni ami sokkal olcsóbb.
2013. jan. 5. 19:49
 2/38 anonim ***** válasza:
100%

Én is bizonytalan vagyok ebben meg a barátnőm is. Mindketten dolgozunk igaz, de az én munkahelyemen még 1 hónapig maradhatok utána kereshetek másik munkát mert a cég haldoklik. A barátnőmnek még stabilabb a helyzete valamivel de kitudja hogy ő is meddig húzza ki. Egyenlőre mi sem költözünk össze meg külön helyre mert így is elég gondunk van nekem ugye a szüleimnek kell besegítenem a ház fűtésébe mert apám sokat dolgozik és ugye nekem kell fát vágnom, meg anyagiakba is be kell segítenem bár ez szerencsére nem végleges egyenlőre, mert kezdünk talpra állni.

Barátnőmnek meg van Tb tartozása és most azon van hogy 2 havi fizetését feláldozza és akkor teljesen megszabadul tőle amivel előrébb lesz valamivel szerencsére.

Mi sem merünk elköltözni mert kitudja meddig tudnánk fizetni az albérletet mert a barátnőm keres közel 65-70 ezret én kb 90 ezret de ha az én munkahelyemnek annyi akkor 60 ezerből rohadtul nem fogunk tudni megélni, maximum a számlákat kifizetjük meg a 2 heti kajánk lenne meg maximum és még sokat is mondtam.

Gyereket még alapból nem tervezünk, de ilyen helyzet mellett nem is akarunk mert amit adna az állam az semmire nem jó a pelenka meg az egyéb babacuccok egy kisebb vagyonba kerülnek. Én már szeretnék gyereket meg a barátnőm is örülne már hogy anya lehessen de ameddig nem költözünk össze addig gyereket sem akarunk, mert így nem merjük bevállalni, nem akarunk azzal rosszat sem a gyereknek sem pedig magunknak, és én nyomorúságba, szegénységbe nem akarom felnevelni hogy ételt se tudjak neki adni, mert lelkileg nem tudnám ezt a terhet elviselni.

Sajnos ilyen a világ. Egyetlen esélyünk a külföldi munka lenne csak az is bizonytalan mert 2 helyre mehettem volna protekcióval is de egyik helyet lefújták 2 héttel előtte mikor kimentem volna. A másik hely ahová mehettem volna jó lett volna mert itt lett volna a közelbe autóval durván 1 óra oda az út ez még nem is lett volna gond és fizették volna a fuvart mert akkor fuvaroztam volna oda az embereket céges autóval tehát az nagyon pipec lett volna csak a cég nem kapta meg a melót valami miatt, és Magyarországi munkát nem tudtak volna adni nekem mert engem csak azért vettek volna fel hogy legyen ott egy olyan ember aki a papírmunkát intézi meg adminisztrál, meg ugye a fuvar.

2013. jan. 5. 19:57
 3/38 anonim ***** válasza:
74%
MI úgy mertünk, hogy olyan helyen dolgozunk ahol teljesítményes bér van, és mivel az első 5-ben benne voltunk így a mi munkahelyünk biztos volt, így eljöttünk albérletbe ami amúgy jóval olcsóbban jött ki mint amit otthon leadtunk...mert amíg 120-at leadtunk párommal együtt úgy, hogy néha a kaját is magunknak vettük/csináltuk addig az albérlet csak 80 rezsivel és családi ház...szóval, jobban jöttünk ki külön.
2013. jan. 5. 19:57
 4/38 tetro ***** válasza:
87%
Az elsőnek teljesen igaza van. Meg kell próbálni arra törekedni, hogy ne hónapról hónapra élj. A hitel meg egy hülyeség. A többszörösébe kerül a kamat, mint bérelni egy ugyanakkora lakást. A maradékot meg félreteheted, spórolhatsz lakásra. Ha meg valami mégis beüt, ott a tartalék.
2013. jan. 5. 20:00
 5/38 anonim ***** válasza:
33%

az albérletből is úgy kiraknak, mint a huzat, ha nem fizeted. Úgyhogy nem is értem az elsőt. Ha még ketten vagytok, akkor meghúzhatjátok magatokat egy szobában és félre tudtok tenni, de milliókat kell spórolni, az vajon mennyi idő alatt sikerül?

A gyerekszülés meg tényleg luxus, ha a te léted is bizonytalan, ráadásul kisgyerekesként nem nagyon leszel kelendő, és a gyerek ugye elég sokszor beteg...

2013. jan. 5. 20:13
 6/38 anonim ***** válasza:
23%
ja és igen, a válasz: hát mi felvettük az állami kamattámogatásos forinthitelt, aztán fizethetjük 20 évig
2013. jan. 5. 20:13
 7/38 anonim ***** válasza:
25%
Ez tévhit hogy úgy kirak ahogy akar, akit ki tudnak rakni csak úgy az magárra vessen!!
2013. jan. 5. 20:20
 8/38 tetro ***** válasza:
62%
Ugyan ebből a pénzből albérletben a mostani törlesztő részletnek megfelelő összeg mínusz bérleti díjt félre rakva tíz év múlva vehettél volna lakást. Ezért írja az első, hogy inkább albérlet
2013. jan. 5. 20:21
 9/38 anonim ***** válasza:
86%

Ha nem feketén laknak a bérelt lakásban, akkor van szerződés is. A titok nyitja annyi, hogy észnél kell lenni és elolvasni a szerződést, ha v.mi nem világos, rákérdezni. Csak ezután szignó.

A saját tulajdonú, hitellel terhelt ingatlanból ugyanúgy kib*sznak, ha nem fizetsz.

2013. jan. 5. 20:30
 10/38 anonim ***** válasza:
39%
megyeszéhelyen albérlet 50+rezsi, egy szoba mondjuk 15+rezsi, két fővel is 50ezer kb. Fél fizetés. Hát nem sok marad.
2013. jan. 5. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!