Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Családalapítás előtt álló...

Családalapítás előtt álló fiatalok ti nem féltek?

Figyelt kérdés

Attól, hogy még nem vagytok ott egzisztenciálisan, hogy biztos anyagi hátteretek legyen?

Inkább az a kérdésem egész pontosan, hogy alig van lehetőség, hogy az ember elhelyezkedjen a szakmámában, amit szívesebben csinálna mint mondjuk gyári melózzon vagy utcátsöpörjön. És az idő meg tellik tellik, ahhoz is az kell, hogy belejöjjön az ember ha idővel felveszik egyáltalán gyakorlat nélkül. És fel szeretném hívni azok figyelmét, akik írnák, hogy addig is dolgozni kell valamit stb és közben keresni, hogy nem mindenhol működik ez. Van, hogy nem tudsz elkéreszkedni, mert a többieknek nem tetszik, hogy veled kivételeznek mert mondjuk még tanulsz is, stb, Szóval másban is van félelem, hogy szakmailag hiába akarok majd lenni, dolgozni, de lehet ezzel, hogy erre koncentrálok, koncentrálunk csak az időnket vesztegetjük? lehet be kéne állni az igába mint sokan???? Én is álltam már be, de ismételten megszólalt bennem, a "ha már sokat tanultam ne ezért..." érzés.

2012. máj. 16. 19:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Én pályakezdőként 4 hónapig kerestem melt mire alkalmaztak a szakmámban, és igen e vagyok szarva de amitől én félek az a gyereknevelés, mert nem tudom magam elképzelni igazán felnőttként, egy életért felelsően...23l
2012. máj. 16. 19:35
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindennek megvan az ideje.

Én vártam, amíg megvan a megfelelő társ és anyagi háttér. Ennek ellenére még így is féltem és félek is néha, hogy mi lesz ha.... :-((

Én elmentem gyárba is, mekibe is, tescoba is. Jó volt tapasztalatnak, nem bántam meg.

2012. máj. 16. 19:35
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
en nem felek,most keszülök kamion soförnek,ugyhogy anyagilag nem lessz gond,csak attol tartok,hogy meg nem allok keszen a csaladalapitasra,ezt nem tudom eldönteni. 22/f
2012. máj. 16. 19:36
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

én nagyon félek...:(

5 éve vagyok együtt a párommal, most nyáron költözünk össze. Gyakran aggódom ilyen dolgokon. Azon, hogy felkelek és folyton számolgatom, vajon mennyi pénzem marad hó végére?! borzasztó...

Én mindig is fiatalon (23-24) évesen szerettem volna gyereket, de már realizálódott bennem, hogy ez nem lehetséges, hiába akar a szarka, ha nem bírja a farka. Nem akarom úgy nevelni a gyerekemet, hogy nézegetnem kell az üzletben melyik gyümölcslevet vegyem meg, vagy ma vegyek pelenkát, vagy mossak inkább kézzel...hogy ne tudjam elengedni táborba, ha szeretném, hogy ne tudjam úgy ölötztetni, ruháztatni, iskolába járatni, ahogy és ahová szeretném (vagy szeretné majd ő)...

Én pszichológusnak tanultam, a párom orvos lesz. Jól beletrafáltunk, mert mindkettő élethosszig tartó nagy mókuskerék...

Az a szomorú, hogy a mai világban még egy kezdő orvos is meggondolja, hogy vállal-e gyereket...mert nem lesz amiből felnevelje.

Persze kocsink, lakásunk nincs, még össze se házasodtunk, egyelőre nincs is miből (ne legyen nagy hepaj de bár a számomra fontos embereket tudjam meghívni...)

Sajnos ez van...

22-L

2012. máj. 16. 19:40
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
28 éves vagyok, 22 évesen végeztem a sulival. 3,5 év munkaviszonyom van, nem egy munkahelyen. Folyton 1 éves szerződéseket kapok (helyettesítek valakit), így minden évben munkanélküli vagyok. Most is. És nincs rá garancia, h 4 vagy 14 hónap múlva találok valamit. Már bele vagyok betegedve. Nem vagyok már túl fiatal, pár hónap és 29 leszek. Aktuális lenne a gyerekvállalás, nyáron férjhez megyek, de nem merem így, csak gyes+családi pótlékra bevállal ni, munkahely nélkül. Így nincs hová visszamennem a gyerek 3 éves kora után. Ha így függetlenül, nagy munkakedvvel, életerősen se kellek sehová, majd kisgyerekes anyaként kelleni fogok? Kétlem. Itt a dilemma, h várjak még hónapokat, esetleg éveket is elvesztegetve, míg munkát találok, vagy jöjjön a gyerek úgy, h csak a párom keres?
2012. máj. 16. 20:15
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
De, félünk. Viszont elterveztük párommal, hogy 1 év múlva kimegyünk külföldre, addig erre spórolunk, és fejlesztjük a nyelvtudásunkat. Már megvan az ország is. Így, hogy van egy konkrét célunk, kicsit nyugodtabb vagyok. Persze ez is felvet egy csomó kérdést, hogy milyen lesz kint... De szerintem itthon nem érdemes maradni, bármennyire is szeretem ezt az országot. 26/N
2012. máj. 16. 21:34
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi még mindketten diákok vagyunk a párommal és leszünk is még néhány évig (mesterképzéssel együtt). Kislány korom óta az esküvőmről álmodozok, hogy milyen helyen fogunk lakni, 30 alatt fogok szülni, stb, aztán most ott állok, hogy 22 vagyok, és kilátás sincs arra, hogy a párommal eltudjuk kezdeni a közös életünket. Jó szakmát választottam, munkám valószínűleg lesz, de 26 évesen ott állok egy diplomával a kezemben, frissen kezdek dolgozni és még arra sem lesz pénzünk a párommal, hogy összehozzuk az "álomesküvőt", pedig semmi extra vágyunk nincs. Saját lakásról már álmodozni sem merünk.

Egyetlenlen útként külföldöt látjuk mi is sajnos, hogy 40 alatt elérjünk mindent, ami régen már az emberek 20-as éveiben meg volt. Egy kis házikó, autó, házasság, gyerekek.... :(

2012. máj. 17. 00:13
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Én konkrétan lehetetlennek tartom itthon azt, hogy egyszer csak lesz valahogy.

Nem lesz sehogy, nincs se munka, se semmi. Tényleg semmi, lehetőségek, pénz... Soha nem voltam még annyira elkeseredett a jövővel kapcsolatban, mint mostanság.

Én szerintem külföldre fogok menni. Nem akartam soha hosszú távra kimenni, de egyszerűen amit kint tapasztaltam, és amit itthon... nem szól semmi érv a maradás mellett. :(

21L

2012. máj. 17. 01:29
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
én is nagyon félek. Mi 5 éve leszünk együtt 16 nap múlva, akkor lesz az esküvőnk is, 4,5 éve élünk együtt. Jó apa lesz, ő 33 éves lett tegnap, és 22-én leszek 25 éves. korban pont jók lennénk szülőnek, ő türelmes, nekem van jó munkahelyem, de nincs lakásunk, kocsink, de nem várunk örökké.
2012. máj. 17. 14:17
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem félek. Mindig is olyan 33-35 évesen akartam gyereket, úgyhogy nem bánom, ha esetleg akkorra lesz csak saját lakásom.

Attól sem tartok, hogy nem tudok a szakmámban elhelyezkedni. Diplomás ápolóként azt hiszem nem csak itt, de még külföldön is eléggé jó esélyekkel indulok.

21/L

2012. máj. 17. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!