Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Családalapítás előtt álló...

Családalapítás előtt álló fiatalok ti nem féltek?

Figyelt kérdés

Attól, hogy még nem vagytok ott egzisztenciálisan, hogy biztos anyagi hátteretek legyen?

Inkább az a kérdésem egész pontosan, hogy alig van lehetőség, hogy az ember elhelyezkedjen a szakmámában, amit szívesebben csinálna mint mondjuk gyári melózzon vagy utcátsöpörjön. És az idő meg tellik tellik, ahhoz is az kell, hogy belejöjjön az ember ha idővel felveszik egyáltalán gyakorlat nélkül. És fel szeretném hívni azok figyelmét, akik írnák, hogy addig is dolgozni kell valamit stb és közben keresni, hogy nem mindenhol működik ez. Van, hogy nem tudsz elkéreszkedni, mert a többieknek nem tetszik, hogy veled kivételeznek mert mondjuk még tanulsz is, stb, Szóval másban is van félelem, hogy szakmailag hiába akarok majd lenni, dolgozni, de lehet ezzel, hogy erre koncentrálok, koncentrálunk csak az időnket vesztegetjük? lehet be kéne állni az igába mint sokan???? Én is álltam már be, de ismételten megszólalt bennem, a "ha már sokat tanultam ne ezért..." érzés.

2012. máj. 16. 19:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én nagyon félek... Az anyai ágamon mindenkinek méhdaganata volt, mamámnak 42 évesen, anyukámnak 35 évesen (!) vették ki a méhét, dédim pedig valószínűleg ebbe halt bele 40 évesen (csak a tünetekből következtetünk rá, nem diagnosztizálták). Most 24 vagyok, minél hamarabb szeretnék gyereket addig, amíg még lehet... Természetesen semmilyen anyagi hátterünk nincs hozzá...
2012. máj. 18. 08:57
 12/16 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy most reagálok, csak nem volt netem két napig majdnem. Ezért amúgy ne csodálkozzon senki, hogy kitolódnak a dolgok. Se szakmailag nincs ott sok ember, mert vagy elveszi előled egy okostojás a lehetőséget, vagy plusz melóba elválalja x emberke pluszba kis plusz lóvéért egy teljes másik állást cégen belül, vagy a vezető végzettség nélküli ismije kapja meg a melót, és ugye jó meló nélkül meg nehéz családot tervezni. Én eldöntöttem, és hiába lesz mondva, hogy de addig is melózni kell stb, meg szégyen a segély, de én már nem szívesen megyek gyárakba, meg ilyen xar helyekre az tutkó. Dolgoztam becsületesen, és semmi előrelépésre nem számíthattam sajnos. :( ismerős ismerős hátán, a sort így nehéz meg a létrákat végigjárni.
2012. máj. 18. 10:46
 13/16 shimac válasza:

Mindenki ezen lovagol, hogy ki mitől fél, kit mi idegesít, hogy ki miért stresszeli magát... lassan ez már lerágott csont. Végig olvastam az össze eddigi hozzászólást és igen mindegyikben van igazság. Lenne értelme külföldre menni, kellene anyagi háttér stb stb.

De, ha valaki valamit meg akar oldani akkor megoldja, csak meg kell küzdeni érte. Soha nem szabad belefásulni a dolgokba és idegeskedni a másnap miatt.

Én nem azért írom ezt mert nekem mindenem meg van, sőt... Bár tény, hogy pozitívabban látom a dolgokat alulról, mint felülről.

A párom és én legalább 3 gyereket szeretnénk majd, reményeink szerint olyan 5- 10 éven belül és kitartunk e mellett.

Hogy most hol tartunk:

Egy tanyán lakunk ahol nincs fürdőszoba, nincs bevezetve a víz és csak egy szobát tudunk fűteni. Én tanulok, párom gyári munkás. Van egy kutyánk. Közben támogatjuk a család többi tagját is.

Szerintem ha mindig a rossz dolgokat nézzük sosem haladunk előre!!!

2012. máj. 29. 18:07
 14/16 A kérdező kommentje:
nézd! lehet bevállalni dolgokat, és merésznek lenni, csak ha sokat szív az ember százszor meggondol mindent, ami nem biztos, hogy jól jön ki ezt aláírom.
2012. máj. 29. 18:45
 15/16 anonim ***** válasza:
3-as válaszolónak ! Meg akarod tartani a barátnődet?Feleségedet?Családi életre vágysz?Igen?Akkor nagyon gyorsan felejtsd el a kamionozást!!!Én 27 évig csináltam.Mindenem rá ment.A házasságom,egy 3 szintes új családi ház,az idegeim és az egészségem.Ezt akarod,ezt szeretnéd?Akkor hajrá!De majd rá jössz te is mint én.A pénz kell de nem minden áron.Kint a rendőrök pikkelnek ránk és kemény büntikre lehet számítani ha nem vagy észnél.A tachográfról ( menetíró ) nem is beszélve.Egyet jegyezz meg : - kétféle sofőr létezik,az elvált és amelyik el fog válni.Rengeteg példa van előttem,sajnos,99.9 %-ban rosszul végződött a dolog.A nők állítják,hűségesen várnak rád.Megsúgom,ez nem igaz.Tisztelet a kivételnek,de az olyan ritka mint a fehér holló.Ez a hívatás keményebb mint gondolod és mindig tanulni fogod.Divat hóbortból meg csak a pénz miatt ne tedd,úgy is lemórzsolódsz egy-két év alatt.De ha gondolod,priviben beszélgethetünk erről.Amerigo Szabó
2012. máj. 31. 16:17
 16/16 anonim válasza:

Én 24 évesen mentem férjhez, elég nehézkesen éltünk anyagilag és azóta is így van ez... de rögtön akartam gyermeket, annak ellenére, hogy anyagilag nem voltunk a toppon.

5 évig jártam a meddőségi központba, inszem, lombik, vetélés, műtét, amit el tudsz képzelni... 31 éves voltam, mikor megszületett a kislányom.

Ha mondjuk 30-32 évesen kezdek el próbálkozni, nem biztos, hogy született volna gyermekem.

Ez is egy szempont...

Ha ezt harminc

2012. jún. 2. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!