Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi esélyem van az életben?

Mennyi esélyem van az életben?

Figyelt kérdés

22 éves fiú vagyok, fél éve végeztem főiskolán, de sajnos nem túl keresett diplomát szereztem. Nyelvtudásom sajnos nincs, eddig dolgoztam, de onnan most elküldenek. Nincs félretettem pénzem (kb. 2-3 hónap amit még kibírok itt pesten, abból ami van), a szüleim nem tudnak támogatni, ők is nagyon nehezen jönnek ki, vidéken laknak ahol nincs munka. Félek, hogyha haza kell költöznöm, akkor még rosszabb lesz nekik miattam, és nekem is ezáltal. Kevés barátom van, és rájuk sem számíthatok, hogy ilyen téren segítsenek (nem is várhatom el).

Attól félek, hogy utcára fogok kerülni, és onnan még nehezebb lesz a visszajutás. Mennyi esélyem van így az életben, hogy normális életet élhessek, hogy ne kelljen anyagi gondok miatt aggódnom. És mit tegyek most, hogyan alakítsam a dolgaim? Tudom, hogy az első, hogy munkát találja (folyamatosan keresek), de mivel még tapasztalatlan vagyok, és a diplomám sem túl jó, ezért félek, hogy hónapokig munka nélkül maradok, és elfogy az a kevés is, ami most van. Mivel segíthetnék még magamon?

2009. aug. 27. 10:12
1 2 3 4 5 6
 51/54 A kérdező kommentje:
Van középfokú angolról papírom, de már 4 éve nem használtam az angolt, ezért szinte mindent elfelejtettem. Ezért írtam, hogy nincs nyelvtudásom. (A hétköznapi életben nehezen megértetem magam, nagyon általános dolgokról tudok beszélni emberekkel, de ez nem elég semmilyen munkához sem, ergo nincs használható nyelvtudásom.)
2009. aug. 28. 09:01
 52/54 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!Azt írtad az építészet érdekelne.

OKJ-s szakon két év alatt elvégezhető az épületasztalos szakma.Ha megvan a szakmunkás-bizonyítványod el tudsz helyezkedni.A munkahelyeden ha tudják,hogy van diplomát esélyes lehetsz a továbblépésre,tovébbtanulásra!

Kedves fiatal diplomások!Tessék figyelembe venni hogy természetszerű,hogy egy 22-24 éves gyerek,főiskoláról kikerülve mindjárt vezető állást kap sok pénzzel.

A tapasztalatot nem kiszúrásból kérik,hanem azért,hogy a cég ne menjen tönkre....

2009. aug. 28. 13:23
 53/54 anonim ***** válasza:
nem természetszerű-természetesen:-)
2009. aug. 28. 13:25
 54/54 anonim ***** válasza:

Én el se mentem ilyen középfokúra meg felsőfokúra angolból, mert külföldön erre magasról tesznek, ez nekik olyan, mintha itthon nyomtatsz egy papírt, hogy te tudsz angolul. Hiába magyarázzák itthon, hogy ez nagyon jó és világszerte elismert, nem az! Kimész őket a papír nem érdekli, mert ez nem számít hűdenagy dolognak, nem ismerik el. Nem tudom hogy fogalmazzak, de elég értéktelen ott, magyarán az itthon kiadott igazolással az angol nyelvtudásodról külföldön kitörölheted a ...

Én is meglepődtem, amikor szembesültem vele.

Sokkal többet ér, ha tudsz velük kommunikálni és kész.

Ha van lehetőséged interneten keresztül szerezz angol anyanyelvű ismerősöket és velük msnezz például vagy levelezzetek (e-mail). Így sokat lehet tanulni és ha normális emberekkel beszélsz akkor használható nyelvtudásod lesz. - úgy értem ne a szleng angolt tanuld, hanem amit a hétköznapokban beszélnek. Mert sokszor amit tanítanak az a valóságban nem is úgy van nem a beszélt nyelvet tanítják csak van egy standard és azt leadják és ennyi.

Én ismerek olyat, aki kiment középfokkal és van munkája és boldogul, de ők csak mosogatnak meg pakolgatnak plázákban meg ilyen tucatmeló. Amikor hivatalos ügyeket kell intézni meggyűlik a bajuk a postán vagy hivatalokban.

2009. aug. 28. 13:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!