Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi esélyem van az életben?

Mennyi esélyem van az életben?

Figyelt kérdés

22 éves fiú vagyok, fél éve végeztem főiskolán, de sajnos nem túl keresett diplomát szereztem. Nyelvtudásom sajnos nincs, eddig dolgoztam, de onnan most elküldenek. Nincs félretettem pénzem (kb. 2-3 hónap amit még kibírok itt pesten, abból ami van), a szüleim nem tudnak támogatni, ők is nagyon nehezen jönnek ki, vidéken laknak ahol nincs munka. Félek, hogyha haza kell költöznöm, akkor még rosszabb lesz nekik miattam, és nekem is ezáltal. Kevés barátom van, és rájuk sem számíthatok, hogy ilyen téren segítsenek (nem is várhatom el).

Attól félek, hogy utcára fogok kerülni, és onnan még nehezebb lesz a visszajutás. Mennyi esélyem van így az életben, hogy normális életet élhessek, hogy ne kelljen anyagi gondok miatt aggódnom. És mit tegyek most, hogyan alakítsam a dolgaim? Tudom, hogy az első, hogy munkát találja (folyamatosan keresek), de mivel még tapasztalatlan vagyok, és a diplomám sem túl jó, ezért félek, hogy hónapokig munka nélkül maradok, és elfogy az a kevés is, ami most van. Mivel segíthetnék még magamon?

2009. aug. 27. 10:12
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
89%
Aki 11.53-kor írt nem kellett volna lepontozni,mert jól látja a helyzetet.Én Angliában élek,és higgyétek el,itt sem könnyű állást találni.Aki nem él itt az nem tudja,hogy mi volt itt,és most mi a helyzet.Régen ha valaki kijött alap angol tudással,és bement a Jobcentre-be munkát keresni,akkor tuti talált magának melót,mert sokszor 20-40 oldalnyi állás volt hirdetve.Ma ha bemegy az ember,és szerencsés napja van akkor van 3-5 DARAB állás ajánlat van!!De még a takarításhoz is elvárják az angol kommunikációt!!Ennek oka is van,hogy ennyire "sokat" elvárnak egy sima takarításnál vagy Wc.pucolásnál.Mégpedig az,hogy nemcsak a Magyarok jönnek ki nyelvtudás nélkül szerencsét próbálni,hanem sok más nemzetiségű is(pl:brazilok,lengyelek,Portugálok stb)szóval a konkurencia ilyen téren nagy.A másik ok,hogy nagyon sok Angol embert is elküldtek tavaly karácsony óta,és ha van valami meló egyértelmű,hogy előbb őket alkalmazzák(be is hoztak egy ilyen törvényt,hogy az első joga egy angolnak van)Nem beszélve arról,hogy régen egy angol sem vállalta volna el a takarítási munkát,most meg szinte mindent elvállalnak mert kell nekik is a pénz..Egyszer elmentünk egy ügynökséghez munkát keresni,és a hölgy egyszerűen megmondta,hogy ne is adjuk be a CV-t mert nem fognak alkalmazni külföldieket csak angolokat..Szóval itt is zajlik az élet.Ezért azt tanácsolom,hogy vagy tanuld a nyelvet,és utána gyere próbáld meg!!Vagy gyere ügynökségen keresztül,ahová egy csomó pénzt kell adnod,és reménykedj,hogy nem vernek át!!De úgy,hogy semmi nyelvtudásod nincs csak annyit érnél el,hogy elfogy a pénzed,és visszamész!!Amit még lehetne tenni,hogy keress olyan ismerős magyarokat akik tudnak neked segíteni a szállásban,esetleg munkakeresésben.Igaz ha már valakinek van melója,akkor nyugodtabban tud élni.de ehhez sok mindent tenni kell..
2009. aug. 27. 12:18
 32/54 anonim ***** válasza:
100%

szerintem sem túl jó ötlet a külföld!Ki kell hogy ábrándítsalak, mi most jöttünk vissza férjemmel Angliából(azért mert vége lett ott a munkájának amiért kimentünk)és tényleg sokan panaszkodnak!A külföldiek 80%a visszament már a saját országába, és tényleg nem nagyon veszik föl az embert, ha nincs nyelvtudás!Ezt csak azért mondom, mert friss az élmény!Engem sem vettek föl, míg férjem dolgozott, én otthon voltam, pedig jó pár helyre beadtam az önéletrajzom...csak hát ez van a válság miatt, próbálják bent tartani a pénzt.

amit tudok ajánlani:Vedd nyakadba a várost,menj el minden létező építkezésre,biztos keresnek segédmunkást!Ahhoz nem kell nagy szakértelem, és írtad, hogy érdekelne az építőipar.E mellett nyomtass egy csomó önéletrajzot, menj be bevásárlóközpontokba, boltokba, kérdezd meg van-e ember felvétel, mert ott hagynád az önéletrajzod!Engem is így hívtak vissza, teszem hozzá úgy, hogy közöm nincs a bolti eladói dolgokhoz, óvónőként végeztem!Szóval járkálj a városban, és ne érdekeljen hogy nincs kiírva, hogy "embert felveszünk", menj be, kérdezz rá, legyél határozott!Menni fog, hidd el, valami így biztos összejön, még ha csak ideiglenesen is!

De külföldre menni így, tényleg rizikós...

2009. aug. 27. 12:21
 33/54 anonim ***** válasza:
87%
szia!ha szeretnel angliaban dolgozni,segitek neked!ott eltem 3 evet most itthon vagyok,mert szulesi szabadsagon vagyok,de szivesen segitek neked kijutni!csak irj!sok embernek segitettem,szerintem mindenkinek jar egy ilyen lehetoseg!szia!ja es persze ezert nem kell fizetned nekem!!!szep napot!
2009. aug. 27. 12:22
 34/54 anonim ***** válasza:
84%
elozo vagyok!ha erdekel irjal privit!szia
2009. aug. 27. 12:24
 35/54 A kérdező kommentje:
Én is ezért félek a külföldtől, mert ha ott nem jön össze valami nagyon hamar, akkor még hazajönni sem lenne pénzem. Pedig nagyon sokat gondolkozok rajta. Most az angolom kb. olyan, hogy megértetni megtudom magam a hétköznapokban nagynehezen, de ez nem elég itthon semmihez. Vajon ha kint lennék egy évig, akkor mennyire tanulnám meg az angolt? Elég lenne az már itthon? Közigazgatásban most a létszámstop miatt nem tudok elhelyezkedni, de ott még nem próbálkoztam. Ott milyen elvárások vannak?
2009. aug. 27. 12:27
 36/54 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem ne otthon ülj a gép előtt, hanem szedd össze magad, irány be a városba, és kérdezgess, keress!Találni fogsz valamit!Míg valami ideiglenes helyen dolgozol, van időd átgondolni, előkészíteni a külföldi utat!!!!!
2009. aug. 27. 12:30
 37/54 A kérdező kommentje:
Azért vagyok most itthon, mert hazautazom a szüleimhez, és nemsokára megy a buszom.
2009. aug. 27. 12:35
 38/54 anonim ***** válasza:
83%

Ha van diplomád, azzal mindjárt több esélyed van "az életben", mint akinek pl. nincs.

Amikor ez szóbakerül, sokan reflexszerűen elkezdik ismételgetni a közhelyeket a "nem piacképes" diplomákról, ami egyrészt azért vicces, mert évről évre változik, hogy melyik diploma piacképes, úgyhogy ha valaki ezt próbálná szem előtt tartani, az aligha csinálna végig egy 5 éves egyetemet. Másrészt meg hiába igaz, hogy "sok" (mihez képest?) a diplomás munkanélküli, ha a nemdiplomások 2-3-szor nagyobb arányban munkanélküliek. valójában majdnem minden felvételinél jó pont, ha van _akármilyen_ diplomád, nem azért, mert szakirányú, hanem mert abból azt szűrik le, hogy (1) értelmes vagy, (2) munka közben nem fog eszedbe jutni egyetemre menni.

A nyelvismeretre gyúrhatnál (angol + egy ritkább, de hasznos nyelv), ez sokat ér, különösen mivel kevesen beszélnek idegen nyelven, még a nyelvvizsgával rendelkezők közül is.

Folyamatosan állást kell keresned, és előbb-utóbb találsz. Most válság van, korábban 2-3 hónap volt átlagosan, mire egy ember állást talált, most 6-9 hónap. A válság azonban nem tart örökké (konkrétan már megkezdődött a gazdaságban az élénkülés, és 2010-ben a munkanélküliség is elkezd csökkenni). Az nem katasztrófa, ha esetleg átmenetileg haza kell költöznöd a szüleidhez. Az lenne nehezebb helyzet, ha nem lenne hova visszahúzódni.

2009. aug. 27. 12:51
 39/54 anonim ***** válasza:
100%

ma 12:08 :

Azt had jegyezzem meg, hogy gondolom ha rendesen tanultál volna akkor biztos több esélyed lenne melókat találni.

Gyereket meg nem kellett volna bevállalni, ha ennyire ingoványos a helyzetetek.

A segílyt aztat felveszed az jár neked úgy érzed. Gondolom valami kisebb városban vagy faluban laktok, azt is bele kellett volna kalkulálni mindenbe, hogy ott nem lesz rendesen munka, ezt a hülye is észreveszi maga körül.

És tudod mi a biztos munka? Az, hogy ha innen kirúgnak, akkor is fogok melót találni. Minden segítség meg protekció nékül. Tanultam érte bőven, nem kellett hozzá se fősuli se egyetem, csak kitartás. Bárki képes lenne rá, ha eléggé akarna.

Lehet már nincs sok esélyed jó melóba kerülni. De nem azért mert itt csak az kereshet rendesen aki átver másokat, hanem azért mert elcseszted, ennyi.

2009. aug. 27. 12:57
 40/54 anonim ***** válasza:
83%

12.51. Már ne haragudj meg de nem érzem kevésbé értelmesebbnek magam mert nincs diplomám csak érettségim,és szakmám!!Tudod amikor én fiatal voltam nem mindenki tudott egyetemre menni,talán mert sokkal nehezebb volt bejutni,és nem minden szülő tudta állni a tanulási költségeket.Ma meg szinte 3-as érettségivel felvesznek mindenkit az egyetemekre...Most írhatnád,hogy még mindig mehetnék tanulni,de lehet,hogy veled ellentétben én nem tudom még most sem anyagilag biztosítani az egyetemi éveimet,de ha tudnám se mennék mert a 17 éves fiam jövője a fontosabb..nem beszélve arról,hogy ismerek 1-2 diplomás lányt akitől komolyan megkérdeztem,hogy hol vette a diplomáját,mert finoman mondta kongott az ürességtől a feje..Biztos vagyok abban,hogy sok ember aki lediplomázott okos ember,és sokan vannak akinek csak szakmájuk van,és azok is ugyanolyan okosak!!!Én a szakmámmal (pedig nem felkapott szakma,és utálom is) mindig találtam munkahelyet,és igaz nem keresek vele 200ezreket,de legalább van munka!!

Azon senki nem gondolkodik el,hogy egyre több olyan ember van akiknek diplomájuk van(a legtöbbnek teljesen értelmetlen,mint a kedves kérdezőnek is)és egyre kevesebben vannak akik szakmát tanulnának..Most ott tart Magyarország,hogy mindenki tanult,de nincs szakember!!Nem hiába nem panaszkodnak a munkahiány miatt a szakemberek!!

Angliában ugyanez a helyzet van..A szakembereket keresik,mert alig van olyan ember aki szakmát tanult volna,míg az egyetemistákból bőven válogathatnak!!

2009. aug. 27. 13:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!