Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi esélyem van az életben?

Mennyi esélyem van az életben?

Figyelt kérdés

22 éves fiú vagyok, fél éve végeztem főiskolán, de sajnos nem túl keresett diplomát szereztem. Nyelvtudásom sajnos nincs, eddig dolgoztam, de onnan most elküldenek. Nincs félretettem pénzem (kb. 2-3 hónap amit még kibírok itt pesten, abból ami van), a szüleim nem tudnak támogatni, ők is nagyon nehezen jönnek ki, vidéken laknak ahol nincs munka. Félek, hogyha haza kell költöznöm, akkor még rosszabb lesz nekik miattam, és nekem is ezáltal. Kevés barátom van, és rájuk sem számíthatok, hogy ilyen téren segítsenek (nem is várhatom el).

Attól félek, hogy utcára fogok kerülni, és onnan még nehezebb lesz a visszajutás. Mennyi esélyem van így az életben, hogy normális életet élhessek, hogy ne kelljen anyagi gondok miatt aggódnom. És mit tegyek most, hogyan alakítsam a dolgaim? Tudom, hogy az első, hogy munkát találja (folyamatosan keresek), de mivel még tapasztalatlan vagyok, és a diplomám sem túl jó, ezért félek, hogy hónapokig munka nélkül maradok, és elfogy az a kevés is, ami most van. Mivel segíthetnék még magamon?

2009. aug. 27. 10:12
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
94%

Jól látod, a munkakereséssel. Ha nincs a diplomádnak megfelelő, akkor azt kell elvállalni ami adódik.

Az utcánál pedig a szülőkhöz való visszatérés is jobb.

2009. aug. 27. 10:19
 2/54 anonim ***** válasza:
93%

Milyen diplomád van?

Gyorsan add be még egy keresettebb diplomára is jövőre (diákhitelből tudod fizetni a tandíjat, mert ugyebár az állami féléveid már elmentek), és azalatt meg diákmunka. Sajnos, ha nem tanulsz, diákmunkát sem kapsz.

Vagy: az első OKJ ingyenes, ha még nincs neked, kezd el egyet, olyat, amivel el tudsz helyezkedni, azt még idén is el tudod kezdeni, ha gyors vagy. Ha meg a diplomád miatt nem lenne ingyenes (ezt nem tudom), akkor sem olyan egetverő ott a tandíj, és megint csak tudsz diákmunkában dolgozni.

Végül: ugye, nem BA-t szereztél? Mert ha igen, akkor usgyi gyorsan MA-ra, mert még szép, hogy sima 3 éves BA-val nem tudsz elhelyezkedni (senki nem fog tudni, aki megáll itt, csak ezt persze nem reklámozták annakidején, amikor bejött a bologna. Az első MA ingyenes.

2009. aug. 27. 10:21
 3/54 anonim ***** válasza:
86%
őszintén megmondom neked gyűjts egy kis pénzt és menj ki külföldre dolgozni,én itthon anno vagy 40 helyre adtam be az önélet rajzomat hát nem hívtak vissza.Vagy ha ez neked nem jó,akkor adj fel hitdetést,hogy mit válallnál el.Sajnos ebben az országban kiba.szott szar a megélhetés,nővérem is diplomás és munka nélküli.Ennyit arról,hogy tanulj sokat, sokra viszed,de természetsen vannak kivételek.Utcára csak nem kerülsz,szüleid sztem ugy is befogadnának.
2009. aug. 27. 10:21
 4/54 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a munka az első. De addig amíg az nincs, mit tehetek? Szülőkhöz azért nem akarok visszamenni, mert nem tudnának még egy embert eltartani, és vidéken még kevesebb esélyem lenne munkát találni (ezért félek, hogy ott ragadnék örökre)
2009. aug. 27. 10:22
 5/54 anonim ***** válasza:
97%
vállalj el, amit csak tudsz. ez az egyetlen esély az életben maradásodhoz. mindenképpen olyan melót ami fix béres, mert a jutalék nem garantált. esetleg válts egy olcsóbb albérletre, csökkentsd a kiadásaid ahol tudod..
2009. aug. 27. 10:24
 6/54 A kérdező kommentje:
Még nem BA diplomám van, de most már nem szeretnék felvételizni sehova, mert úgy tudom már csak fizetős mester képzések vannak ilyenkor. A diákhiteltől meg félek, mert otthon is hitel van mindenen, nem lenne jó még egy. Főleg ha a mesterképzés után is ugyanilyen helyzetben leszek, akkor még a hitel miatt is aggódnom kellene.
2009. aug. 27. 10:26
 7/54 anonim ***** válasza:
91%
Én a te helyedben külföldön próbálnék szerencsét. Van egy szervezet, amelyik önkénteseket toboroz, szállás ellátás biztosítva, talán egy ki zsebpénz is, és kiváló alkalom nyelvtanulásra.Itthon elég reménytelen a helyzet, van egyiptológus egyetemi diplomával, aki villamost vezet.
2009. aug. 27. 10:27
 8/54 anonim ***** válasza:
96%
Akkor valami keresett okj? 10:21 vagyok.
2009. aug. 27. 10:28
 9/54 anonim ***** válasza:
96%
azt nem mondtad milyen képesítésed van.
2009. aug. 27. 10:28
 10/54 A kérdező kommentje:
Külföldön gondolkozom én is, de félek belevágni, mert ha nem jön össze, akkor minden pénzem beleölöm, és ....
2009. aug. 27. 10:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!