Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi esélyem van az életben?

Mennyi esélyem van az életben?

Figyelt kérdés

22 éves fiú vagyok, fél éve végeztem főiskolán, de sajnos nem túl keresett diplomát szereztem. Nyelvtudásom sajnos nincs, eddig dolgoztam, de onnan most elküldenek. Nincs félretettem pénzem (kb. 2-3 hónap amit még kibírok itt pesten, abból ami van), a szüleim nem tudnak támogatni, ők is nagyon nehezen jönnek ki, vidéken laknak ahol nincs munka. Félek, hogyha haza kell költöznöm, akkor még rosszabb lesz nekik miattam, és nekem is ezáltal. Kevés barátom van, és rájuk sem számíthatok, hogy ilyen téren segítsenek (nem is várhatom el).

Attól félek, hogy utcára fogok kerülni, és onnan még nehezebb lesz a visszajutás. Mennyi esélyem van így az életben, hogy normális életet élhessek, hogy ne kelljen anyagi gondok miatt aggódnom. És mit tegyek most, hogyan alakítsam a dolgaim? Tudom, hogy az első, hogy munkát találja (folyamatosan keresek), de mivel még tapasztalatlan vagyok, és a diplomám sem túl jó, ezért félek, hogy hónapokig munka nélkül maradok, és elfogy az a kevés is, ami most van. Mivel segíthetnék még magamon?

2009. aug. 27. 10:12
1 2 3 4 5 6
 41/54 A kérdező kommentje:
Oké, vitát le lehetne zárni, vagy írjátok meg egymásnak privátban.
2009. aug. 27. 13:14
 42/54 anonim ***** válasza:
100%
NEm olvastam végig a válaszokat, de én azt tanácsolná-ha a munka enm jön össze-, h mindenképpen tanulj nyelvet. Ez is pénz, de kifizetődik. Sajnos nekem sincs nyelvtudásom, legalábbis nem sok, és hamarosan diplomázom...Szóval rá kell feküdni a nyelvre, mert anélkül semmmire sem mész...
2009. aug. 27. 13:19
 43/54 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom,hogy ebben a cipőben vagy de rajtad kívül sokan ugyanígy vagyunk.Én is.Ráadásul nekem még rosszabb annyival,hogy én itt vagyok Angliában,és nincs munkám lassan 1 éve..sehová nem vesznek fel,és már annyira el vagyok keseredve,hogy ha angolul kell kommunikálnom leblokkol az agyam,és meg se tudok szólalni...Haza menni nem tudok ,mert mindent felégettem magam mögött,és ha valahogy hazamennék tönkretenném a fiam,és a párom lehetőségét is.A fiam jövőre fejezi be a gimnáziumot itt kint(nagy hibát követnék el,ha most kivenném az angol iskolából,és haza mennénk) a páromnak van munkája,és mellette itt elkezdett szakmát tanulni..Szerintem ő sem bocsájtaná meg,ha miattam minden fel kéne adniuk..Szóval én is a 22-es csapdájában vagyok..otthon senkim sincs,hogy csak én menjek haza...Ráadásul,én diszlexiás vagyok,és iszonyú nehezen boldogulok a nyelvvel.Így most én sem csinálok mást,csak kesergek,hogy nincs munkám,és igyekszem magamtól az angol nyelvet tanulni,hogy még jobb legyen,és ne legyek lámpalázas ha beszélgetnem kell stb..De bízom benne,hogy egyszer én nekem is jön valami segítség,vagy sikerülni fog egyszer nekem is amit szeretnék.ne add fel te se!! Tanulj nyelvet,menj legyél bátrabb,határozottabb(tanácsolom én aki meg se mer szólalni:) )és előbb-utóbb valami sikerülni fog..csak nem szabad feladni semmit!!!Kívánom,hogy minél előbb sikerüljön állást találnod,és végre nyugodtan hátra ülhess a fotelban egy fárasztó munka után!!
2009. aug. 27. 13:28
 44/54 anonim ***** válasza:

"Már ne haragudj meg de nem érzem kevésbé értelmesebbnek magam mert nincs diplomám csak érettségim,és szakmám!!"

Én sem gondolom, hogy valaki értelmesebb attól, hogy van diplomája, DE:

- a hr-est ez nem hatja meg,

- aki diplomás, az többet keres, mint aki nem. Még irodai kávéfőzőkezelőként is.

2009. aug. 27. 13:29
 45/54 anonim ***** válasza:
55%
Igen, te te hol látsz ki diplomás kávéfőző-kezelőt? Szerinted KI ALKALMAZNA EGY DIPLOMÁS..... mindegy....
2009. aug. 27. 13:33
 46/54 anonim ***** válasza:
55%
-ki
2009. aug. 27. 13:34
 47/54 anonim ***** válasza:

"egyre több olyan ember van akiknek diplomájuk van(a legtöbbnek teljesen értelmetlen,mint a kedves kérdezőnek is)és egyre kevesebben vannak akik szakmát tanulnának..Most ott tart Magyarország,hogy mindenki tanult,de nincs szakember!!"

Persze hogy nincs szakember, csak nagy halom diplomás. Amíg ugyanis fénymásolókezelő vagy kávékevergető "menedzser"-ként bárki kétszer annyit kereshet, mint egy szakmunkás egy ezerszer hasznosabb munkával, mert az előbbi előkelő diplomás beosztás, az utóbbi pedig lenézett proli foglalkozás (Magyarországon, ellentétben mondjuk az USA-val vagy Hollandiával kifejezetten SZÉGYEN valódi munkát végezni, főleg kézzel), addig teljesen logikus, hogy az ember előbb akar BÁRMILYEN diplomát szerezni, mint szakmát. Ugyanis ezzel még mindig több esélye van egy normális fizetésre. Hiányszakmában persze azonnal el lehet helyezkedni, de minimális fizetésért ki fog hajlongani?

Nem panaszkodni kellene, hogy kevés a szakember, hanem megfizetni a szakmunkát, és akkor mindjárt többen látnának perspektívát a szakmatanulásban. Ezzel szemben azt látom, hogy a munkáltatók csak telesírják a világot azzal, hogy jaj de magasak a bérek, de arra nem képesek, hogy több mint fele annyit fizessenek egy jó szakmunkásnak, mint egy akármilyen "menedzsernek" vagy irodai akárkinek.

2009. aug. 27. 13:35
 48/54 anonim ***** válasza:

Az a gond, hogy sokan azt hiszik, hogy a papír teszi őket valamivé. (OKJ, diploma, stb). Pedig nem.

Én bárhova is jelentkeztem, beírtam a végzettségeimet, OKJ-s cuccok, egy középfokú, emeltszíntü és egy felsőfokú).

Nem kellett sehol sem bizonyítanom, hogy nem a piacon vettem. A tudásra voltak kíváncsiak. Én tudom, hogy így diplomaszarok nélkül is meg fogom csinálni a szerencsémet, mert érdekel, tanulok kutatok és kitartok. Így állásom is lesz mindig.

2009. aug. 27. 13:41
 49/54 anonim válasza:

de diplomát nem csak ugy lehet kézhez kapni ha van nyelvizsgád? akkor hogy hogy nincs nyelvtudásod?

vmi középszinten beszélned kéne?

szal elég gyanus hogy van neked diplomád.....

amugy mien szakon "végeztel" mert ezt még mindig nem árulted el

2009. aug. 27. 19:57
 50/54 anonim válasza:
jol van a szakot az elárultad, bocsi
2009. aug. 27. 20:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!