Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pincérnőként mennyi esélyem...

Pincérnőként mennyi esélyem lenne az életben?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy szerintetek el tudnák helyezkedni bárhol is, ilyen végzettséggel?
2010. nov. 19. 20:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
84%
Biztos akadna munka,nem vitás.De szerintem eléggé fárasztó meló lehet:)
2010. nov. 19. 20:24
 2/21 anonim válasza:
87%
igen, pincérnőnek
2010. nov. 19. 20:24
 3/21 anonim válasza:
87%
hát ha nem maradsz mo-n még jól is kereshetsz vele
2010. nov. 19. 20:26
 4/21 A kérdező kommentje:

Bocsi, hülyén írtam le a kérdést!

Úgy értem, hogy jól fizetnek? Nehéz meló? Mert mégis csak egész nap robotolni kell, nyilván nem könnyű, de nagyon fárasztó? És ha olyan sulit végzek el, ami szakmát ad (felszolgáló), akkor csak így lehetek pincér, vagy papír nélkül is felvehetnek valahova?

2010. nov. 19. 20:26
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
külföldön ezzel nagyon jól keresnél, ha van nyelvismereted
2010. nov. 19. 20:29
 6/21 anonim ***** válasza:
87%
Én egy bajor étteremben dolgoztam, nagyon szerettem minden második pénteken jöttem haza, nagyon jól kerestem. De itthon is nagyon sok helyen keresnek pincért, mondjuk ez lehet azért van, mert melónak nehéz, és sokan morzsolódnak.
2010. nov. 19. 20:35
 7/21 anonim ***** válasza:
90%

Tapasztalataim alapján szinte sehol sem kérnek papírt ahhoz, hogy pincérnő legyél - legalábbis kávézókban, presszókban. Valami puccos étteremben már biztos mások az elvárások.. Szerintem jól meg lehet élni belőle, de kell hozzá az állóképesség, és az, hogy szívesen kommunikálj minden vendéggel. Ezt nem lehet úgy csinálni, hogy utálod..

Munkát mindig fogsz vele kapni itthon is, külföldön is.

2010. nov. 19. 20:43
 8/21 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm a válaszodat! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy jól meg lehet élni a felszolgálásból?
2010. nov. 19. 20:56
 9/21 anonim ***** válasza:
82%
Nekem az egyik rokonom pincérkedik, már több éve, pedig tudott volna váltani melót, ha nagyon akar. Hosszú munkaideje van, szóval kell az állóképesség (van, hogy déltől hajnalig benn van stb.) de nem dolgozik minden nap. És a fizuja se rossz.
2010. nov. 19. 21:46
 10/21 anonim ***** válasza:

Szia!

"külföldön ezzel nagyon jól keresnél, ha van nyelvismereted"

Nagyon igaz!!!

Én egy 4* szállodában töltöm a gyakorlatomat(nem pincérnek tanulok)és ismerem a több éve ott dolgozó 20-30év gyakorlattal rendelkező pincéreket is,és kb.nettó 100ezret keresnek papíron a többi borravaló,ami nagyon változó.

kb.30-60ezer/hó

Összesen 5-en vannak + étteremvezető,egyszerre 4-en dolgoznak 5.-ig szabadnapos,12óráznak,2nap munka majd 2nap szabad.

Vigyázz!

Nőként nagyon nehéz a vendéglátásban dolgozni!!!

Férfi uralom van,legalább is ebben a konzervatív országban!

Akárki akármit mond ebben az országban ez még mindig férfi szakma-sajnos-mint ahogy a cukrász,és szakács is.

Sajnos nagyon sok helyre(főleg ahol jó fizetések vannak)tapasztalt és gyakorlott felszolgálókat keresnek.:(

Tavaly még én is gondolkodtam ezen a szakmán de hónapokig nézegettem magyar és osztrák állás hirdetéseket és ahová felvesznek nőket felszolgálónak,max.30-35éves korig.:(

Tehát,fiatal,dekoratív,csini lányokat...

35éves korod után tanulsz egy újabb szakmát?

Láttál már 40-50éves pincérnőt?

Én a családommal és a barátokkal hetente járunk étterembe,kávézóba,cukrászdába..de egy kezemen megtudom számolni hogy az elmúlt 10évben hány középkorú pincérnőt láttam.

Nézd nem lebeszélni akarlak,de hidd el nőként nagyon nehéz ebben a szakmában is.

Nálunk 15pincér tanuló van,abból 8lány,de már 4-en mondták hogy nem maradnak a szakmában...

Végzősöknek nem engedik hogy italokat vigyenek ki illetve hogy náluk fizessen a vendég...persze ez hely és főnök függő is.Ja és látom hogy a tanulók egész nap nagyon sokat folyamatosan dolgoznak,csesztetik őket,a pincérek meg tök nyugisan el vannak.

Szálloda személyzetis igazgatója is mondta nekem négyszemközt hogy nem nőnek való munka....

2010. nov. 20. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!