Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túl nagy lenne az "elvárásom"?

Túl nagy lenne az "elvárásom"?

Figyelt kérdés
Párommal 2 és fél éve vagyunk együtt, de külön élünk. Mindketten rendelkezünk munkahellyel. Sajnos olyan helyzetbe kerültem, hogy el kell költözzek itthonról. Felvetettem, hogy vegyünk ki egy lakást, vagy akár egy szobát ketten, mert eddig külön éltünk. A mostani helyzetben ugyanis nem tudunk találkozni egyikünknél sem, így véleményem szerint ez lenne a legjobb megoldás. Erről azonban hallani sem akar, ilyen-olyan okokra hivatkozva, de azt elnézné, hogy én kivegyek egy szobát, ezzel ugye megoldva a találkozási problémákat. (egyébként egyéb más okok miatt is költözni kényszerülök itthonról, tehát a költözésem biztos) Valahogy én ezt az egészet nem értem, hogy miért olyan lehetetlen kérés az, hogy együtt költözzünk? (ő sem egyedül lakik, egy barátjánál)
2013. jan. 4. 20:59
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves utolsó. :-)

Sajnos nem a spórolásról van szó, heti több alkalommal mulatozik a barátaival, volt, hogy kiruccantak külföldre sportmeccsre, most is ezt tervezgetik, az én szememben ez nem úgy tűnik, hogy spórolna. :-S

2013. jan. 5. 09:49
 22/27 anonim ***** válasza:
Akkor meg egyértelmű... sajnálom hogy ennyi időt kellett így elvesztegetned valakire, de ennek nincs így jövője.
2013. jan. 5. 10:58
 23/27 anonim ***** válasza:
Lehet imponál eki az, hogy kötetlenek a haverjai és hát ő is élvezi ezt a szabadságot. Kicsit elnyúlik a tini korszaka. :)
2013. jan. 5. 17:28
 24/27 anonim ***** válasza:

szió!

ketten vagyunk a párommal 220 ezer összesen a keresetünk, albérletben lakunk, nem éhezünk, jol elvagyunk, most jön az első baba :)

2013. jan. 5. 18:37
 25/27 TappancsMancs ***** válasza:

Nem igazán konkrét azért ez hogy úgy tűnik ... pénzügyi részről meg semmi számszerű ... aztán a tűniket tényként kezelni...? Mennyit költ mulatozásra és mennyit a külföldi útra? Lehet egy üveg sört fogyaszt/fizet az utat meg megoldják autóval pl Auszriába. Amúgy érdekes jelenség hogy a spórolási dolgokról semmi számbeli sem volt és mennyi oltás jött rá. Holott a pontos helyzetet az elején még el sem mondtad. A neked nem tűnik spórolásnak-nál több infó kéne erről, pénzbeli és/vagy fogyasztási info is, mert így mindenféle nagyjábóli számok nélkül ez valóban csak feltételezés.

Kérdéses mennyire kell az úthoz spórolni a következő hónapokban de legalább nagyjából valami összegszerűen amennyit még félre kellene enni?

Kérdéses az is mennyit költ mulatozásra és külföldi útra legalább nagyjából.

Amúgy ilyen hozzáállás alapján (már ha ezt tudná) ő is megkérdőjelezhetné hogy veled akarjon e lenni? Ha te pontosabb legalább nagyjábóli pénzek ismerete nélkül így gondolkodsz róla .... háát az még csak negatív feltételezés.

Az utolsó hozzászólás meg sajna nem igazán tükrözi a közöltek megértését. Nem az a fő témaköre ennek hogy lehetséges e egy párnak 220 e-ből kijönni egy albérletben. Hanem ezt összevetve a külföldi úttal hogyan alakul, hogy mennyit kell még összespórolni, már ha kell de számok semmi sem volt erről.

Amúgy ki örülne olyan társnak aki konkrét pénzek nélkül így gondolkodik a párjáról?

Szóval mennyi az annyi? A feltételezések ilyen kérdésben ugyan mit is érnek?

2013. jan. 5. 20:44
 26/27 TappancsMancs ***** válasza:
Az már ilyen esetben valójában mindkettőtök tévedése, hogy ezek szerint 2,5 éve együtt vagytok, együtt mennétek külföldre dolgozni és nem beszéltétek meg ezt számszerűen, hogy hogy is álltok anyagilag. Legalább a pénzbeli nagyságrendet mindkettőtöknek illene tudnotok. Azt is illene ismerni a párod mikre kb mennyit költ. Legalább kb mennyit. Ha alap dolgokat nem tudtok egymásról mint hozzávetőlegesen a költekezéseiteket az kapcsolat? Vagy titokban költekeztek?
2013. jan. 5. 21:05
 27/27 TappancsMancs ***** válasza:

Az egyetlen ami valahogy nem stimmel az az hogy ha spórolnátok és együtt nem mentek bérelt lakásba de te mehetnél. Ez nincs összhangban a spórolással, mert kettőtöknek együtt az ugyanúgy költésnek számít.

Azért jobb ha akárhogy is döntesz... tudj többet erről.

2013. jan. 5. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!