Túl nagy lenne az "elvárásom"?
Hmm.. Ha jól értettem, egy barátjával lakik közös bérelt lakásban. Én is béreltem egy barátommal közös lakást, és beleképzelve magam a szituációba, az egyetlen, amire gondolni tudok, hogy úgy érzi, ezzel a barátjával cseszik ki. Vagyis, hogy onnantól ő egyedül kell fizesse a lakást..
Persze, nem értek egyet vele, mert így akkor meg veled szúr ki, csak próbálok valami életszerű magyarázatot találni a dologra..
A mérleg ezek szerint:
link haver=nem cserbenhagyni
dolgozó, nem lusta barátnő= cserbenhagyni
Ezen talán nincs is mit gondolkoznom már...
nem-nem.
a mérleg így néz ki:
agglegény, bulizós lakásban maradni=naná
barátnővel összeköltözni=nane...
van egy olyan érzésem, hogy esze ágában sincs magával vinnie külföldre, csak gyáva megmondani, és így egyszerűbbnek érzi a szakítást, mert majd Te fogod kimondani...
egyébként miért olyan muszáj elköltöznöd otthonról?
Ezekből nagyon úgy tűnik rendesen meg sem beszéltétek. Aztán rinya meg feltételezés ... meg hogy "cserbenhagy" és oltanak még itt is ... Szerintem nyugi nem tűnik rossznak a helyzet.
Számoljatok együtt. :)
Kérdés milyen helyzetben lesztek külföldön, mert a két főre jutó 220 e az még itthon sem sok. Abból meg lehet élni nálunk, de csak ennyi. Ha kimentek és van spórolt pénz pár havi lakbérre (ottani árszinten) plusz rezsire külön, + közlekedése (ottani árszinten) + kaja. Szóval az adott külföldi árakon pár hó tartalék mindenre, teljes megélhetésre az ott tartózkodáshoz, akkor okés. Ha nem akartok "meglepit" jobb a több havi tartalék, mert ott lehet csak magatokra számíthattok. Bár lehet ott több jó barátotok is de ezt még nem írtad. Érdemes a visszút költségét is legalább pár hónapra tartalékolnotok ott kint, ha netán vissza kell jönnötök akkor az ne legyen gond. Szóval külföldi munkánál több mindenre jó ha van tartalékotok és inkább több.
Ha nem kell tartalék tőke mert a cég fizeti és az le is van beszélve (nincs "meglepi") úgy nem kell spórolni. Ezt kéne neked is tudnod, hogy ott hogyan lesztek anyagi értelemben, abból lehet tudni valóban kell e spórolnotok itthon, vagy mennyire kell spórolnotok.
Meg valószínűleg ha annyira futná neki anyagilag, akkor ugye alapból valószínűleg már bérelt lakásban lakna most is. Tehát a fizetéséhez mérten (pl 220e / 2 = 110e) ha pl 110e per hó a fizuja, abból nem annyira tudna albérletben lakni most sem. Vagy ha találna olcsót akkor meg nem tudna spórolni külföldre (ha szükséges).
Egy albérlet olcsón havi 40-50 e. + a rezsi ami télen mondjuk havi 30-40 két főre (a fűtés miatt). Az összesen havi 70-90 e és ez az olcsóbb számítás.
Szerintem tudnátok albérletbe menni de az 70-90 alatt nem menne. Ha kell még tartalékolni akkor meg biztos nem érné meg anyagilag. Ha most spóroltok az albérleten az havi 200-250 e legalább (három hónapra számolva, de attól függ mikor mentek). Kérdés jól jön e még nektek + 200-250 e?
Meg kéne vele beszélni mert itt legalább is nem írtad a költségeiteket kintre. Lehet gyakorlatiasabb nálad és már számolt mindennel. Kérdezősködd meg ezeket tőle. Amúgy meg ha 2,5 éve együtt vagytok és még menne is veled külföldre, az teljesen jónak tűnik. Az okés. Szerintem ne aggódj. :) Jó? :)
Ha nem lenne a külföldi dolog lehet már rég együtt laknátok. Ha már országban együtt lakna veled de itt spórolni kell az pl ilyen helyzet. Persze megértem én is hogy jobb lenne addig is együtt lakni vagy legalább hely ahol összebújhattok. A barátjánál is meg lehetne azért próbálni azt a pár hónapot - hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!