Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek ebben a helyzetbe...

Mit tennétek ebben a helyzetben? Többi lent

Figyelt kérdés

Kislányomnak a születésnapjára párom anyukája kiszúrta a szemét egy 1300Ft-os ócska játékkal. Anyumék nagyon szegények, ők pedig bútorlapokat adtak, hogy játékkonyhát csináljunk neki. Párom anyja elszégyellte magát, mikor meglátta, hogy a családom többi tagja is nagyobb összegbe vásároltak neki és mondta majd még kap valamit. Szerintem aznap van a születésnapja és nem máskor, így ennyit vett és kész. Párom szörnyen szégyelli magát, mert az anyja folyton hangoztatja, hogy milyen csóró anyám (pedig mindenbe segít minket) és ő adta a legócskább és haszontalanabb ajándékot. Másrészt más idegen kisgyerekeknek, akivel semmilyen rokoni kapcsolatba nincs küldözget neki ajándékot 2-3 E Ft értékben.

Párom be akar számolni az anyjának, hogy ha nem telik normális ajándékra inkább ne vegyen neki semmit és ne alázza folyton anyumékat. Csak halkan jegyezném meg van pénze csak nyári 7 napos nyaralásokra gyűjti.

Folyton sok probléma van a szülőkkel, szörnyen elegem van a folyamatos veszekedésekből, így próbáltam csitítani a párom. Tudom, hogy szégyenli magát az anyja, legyen elég neki a saját bűntudata.

2013. jan. 3. 22:57
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
77%
Hálát adok az égnek, hogy nem olyan családban élek mint a tiétek!
2013. jan. 3. 23:11
 12/27 anonim ***** válasza:
62%

Most nem világos, hogy a párod a gyerek apja vagy sem? Ha igen, vagyis a gyerek nagyanyjáról van szó, akkor sem célszerű beszólni neki, csak mert nem vett kellően nagyértékű ajándékot. Az tényleg fura, ha más gyereknek nagyobb értékben vesz, mint a saját unokájának, de lehet, hogy ő olyankor nem azt nézi, hogy mennyibe kerül, csak ami épp megtetszik neki, gondolja, hogy jó lesz az egy kisgyereknek, azt megveszi. Az pedig végképp nem ildomos felemlegetni neki, hogy mert ő elmegy ide-oda üdülni. És? Hadd menjen, ennyi csak jár már egy idősödő embernek. Nehogy már bárki is megmondja neki mire költse a pénzét. És ha magára költi, akkor mi van? Akkor már nem is jó nagymama? Miért nem elég, ha szeretetet ad az unokának, meg olyan értékű ajándékot, amit ő jónak lát.

Abban persze hibás, hogy szidja a te szüleidet, szóval jó, ha ebben leállítja a párod vagy te, vagy mindketten.

Amúgy ha magát az ajándékot veszem, nem az értékét, csak a tárgyat, sokkal jobb lett volna, ha a te szüleid nem bútorlapokat vesznek, hanem valami mást, ami igazi ajándék. Szóval neked sem kéne kritizálni az 1300 forintos ócskaságot, mert a bútorlaptól aztán végképp nincs sza.rabb ajándék. Ahogy mondtad, egyszer van születésnap egy évben, akkor kell ajándékozni, nem pedig rámutatni a bútorlapra, hogy látod, kislányom, ebből lesz a játékkonyha. Ettől kiábrándítóbb dolgot el sem tudok képzelni. Szegény gyerek. Biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban örül az ócskaságnak, mint a bútorlapnak.

Mellesleg ha a párod anyja szeretne még valamit adni később, mert úgy érzi, hogy keveset adott, hát egy cseppet sem gázabb, mint az, hogy a te szüleidtől is késve kapja meg az ajándékát, mikor elkészül a játékkonyha.

2013. jan. 3. 23:14
 13/27 A kérdező kommentje:
bútorlapból születésnapjára kész lett a kiskonyha azt kapta nem a bútorlapot.
2013. jan. 3. 23:16
 14/27 anonim ***** válasza:
49%

Lenézi a szüleid, mert nem gyűjtenek 7 napos nyaralásra.

Éppen ezért nem kell vele foglalkozni.

2013. jan. 3. 23:16
 15/27 anonim ***** válasza:
74%
Nem az ajándék, vagy annak az értéke itt a lényeg, hanem az, hogy a kérdező édesanyját, aki rossz anyagi helyzetben van, megalázza az anyósa. Szerintem ezen okból mindenképpen helyre kéne tenni anyóspajtást, és mindenképpen a férjednek kell vele beszélni. A gagyi ajándékot felesleges felemlegetni már,szerintem.
2013. jan. 3. 23:17
 16/27 anonim ***** válasza:
61%

Ha nem telik normálisra ne vegyen? Ez szerinted normális hozzáállás???

A nagyszüleim 30 ezret szoktak adni fejenként szülinapra, névnapra, karácsonyra. Van hogy máskor is egy-egy tízest. Elvagyunk velük. A másik nagymamám 10ezret ad karácsonykor, hogy felezzük meg húgommal, szülinapunkon szintén 5 ezret. Soha nem akarjuk elvenni, mert tudjuk, hogy kevés van neki, de nem is aludna egy hétig ha nem adna.

Erről ennyit.

2013. jan. 3. 23:19
 17/27 A kérdező kommentje:
civa, leabab köszi a válaszokat. Ti megértettétek a mondanivalómat.
2013. jan. 3. 23:19
 18/27 anonim ***** válasza:
66%

Amúgy csak azt kapod vissza, amit te is adsz. Te meg akarnád mondani anyósnak, hogy mire költse a pénzét. Próbálod lejáratni őt emiatt a párod előtt.

Akkor miért is problémázol azon, ha ugyanazt kapod vissza? Ha te kritizálsz másokat, miért is vagy kiakadva azon, ha más is ugyanígy tesz, és kritizálja a szüleidet?

Ha elfogadást, szeretetet közvetítesz anyós felé, akkor ő is abba fogja hagyni a szapulást.

2013. jan. 3. 23:22
 19/27 anonim ***** válasza:
64%

"De akkor miért szólja le az én szüleimet, ha ő még kevesebbet is ad?"

Na nehogy már bemeséld, hogy néhány ócska kis darab fahulladék (bocsánat: bútorlap) többet ér mint 1300 FT!!!!!

Az a szégyen, hogy beállítanak ilyen vacak bútorlapdarabkákkal. Miért nem csináltak valamit belőle.

Ez már nem szegénység kérdése sokkal inkább egyszerű primitivség.

2013. jan. 3. 23:28
 20/27 anonim ***** válasza:
72%
1. Én sem értem, miért jobb a bútorlap ajándék gyanánt. Nem ők rakták össze. 2. Anyósod szégyellte magát, nem tudom, ez neked miért öröm. 3. Nem az összeg a lényeg. 4. 7 napos nyaralás nem hosszú idő, és anyósodnak joga van hozzá. 7 napos nyaralásra gyűjteni nem luxus. 4. Igaza van annak a hozzászólónak, aki szerint nálad nagyon a pénz körül forog minden. 5. A szavaid, a hozzáállásod mérgezők. Gondold meg, hogy viselkedsz, ki mindenkiben akarsz szégyent, bűntudatot kelteni - nagyon vissza tud ütni! 6. Ajándékot nem csak konkrétan szülinapon lehet odaadni, ha nálad ez a szabály, tartsd magad hozzá, más meg hadd legyen szabad a későbbi adakozásra. 7. Csak halványan remélem, hogy az első 6 pontot megérted.
2013. jan. 3. 23:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!