Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tudnék tenni ebben a...

Mit tudnék tenni ebben a helyzetben a szüleimmel?

Figyelt kérdés
Előre kérem hogy aki nem segítség képpen vàlaszolna hanem kötekedne az ne írjon! Az a helyzet hogy a szüleim már kicsit több mint egy éve tudják hogy meleg vagyok. 18 éves vagyok, mikor megtudták anno el akartam menni de ugye nem tehettem. Utána párom kiment dolgozni, így kerültük a meleg témát bár talàlkozgattunk csak nem tudták. Így jól èreztem magam, de tegnap megtudták hogy még mindig együtt vagyunk. Lejátszódott az egy évvel ezelőtti jelenet, miszerint ez betegség, ha nem változom meg akkor kidob. Mire mondtam hogy ezzel csak azt éri el hogy elmegyek de nem úgy akarok elmenni hogy ne beszéljünk többet. Páromhoz csak végső esetben jöhetnék, pontosabban nem is lenne máshova. Azt mondta anyám hogy ha elmegyek ő kitagad. Az a helyzet hogy áttétes rákja van. Állítólag javul, de tegnap azt mondta a jövő karácsonyt lehet nem éri meg, és nem úgy akar a sírba menni hogy meg se próbáltam megváltozni. Pszichiáternél voltunk, meg mondta neki anno hogy törődjön bele. Állítólag javultak az eredményei, nem is látszik már hogy beteg, de majd bemegyek megkérdem az orvosát. Azt mondta ha itt lenne még 20 évet megnézné mi lesz ebből, de így nem akar belemenni. Úgy érzem két szék közül az asztal alà estem. Nem tudom mi lenne jobb. Otthon feszengeni vagy eljönni de annak a párom se örülne meg a családom se akarom hogy hátat fordítson.
2013. jan. 2. 17:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy aki szerint ez gyógyítható, betegség, stb, az soha nem fogja megérteni, hogy miről van szó. Így szerintem elfogadni se tudja soha. A párod miért nem örülne, ha kimennél hozzá?
2013. jan. 2. 17:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem ki, itton lakik csak kint dolgozik de most szabin van. Volt egy rosszabb időszakunk, még mi is csak most kezdtünk talpraàllni, ráadásul jelenleg nincs munkám, illetve a régi helyemre visszamehetnék de nem keresnék sokat, persze ha arról lenne szó nem hagyna az utcán de nem most lenne a legjobb összeköltözni. Ha el is jönnék, attól félek mi van ha komolyan nem akarnák tartani a kapcsolatot, sőt, esetleg tényleg súlyos az állapota. Semmi lehetőségem nincs, akármelyik utat választanám, valakinek fájna, nekem meg egyik se lenne jó
2013. jan. 2. 17:57
 3/8 anonim ***** válasza:
56%

Először is!

Nem tudom felfogni ép ésszel hogy szeretheti valaki a saját nemét!

Másodszor nekem a beteg anyám fontosabb lenne,ha azt írtad hogy nem sok van neki hátra,még ezek után is azon gondolkozol hogy a "párocskáddal" legyél!

Azért ennyire tényleg ne őrülj meg a "melegségtől"!

2013. jan. 2. 18:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Pàr hete mèg azt mondta javult az àllapota. Megkèrdezem holnap az orvosàt
2013. jan. 2. 18:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Én a helyedben hazudnék a haldokló anyámnak, kitalálnék valamit, de úgy hogy elhiggye, nem vagyok meleg. A rákbetegség elég komoly, van amikor jól végződik, de nem túl gyakran. Pszichés okai is lehetnek, és most őt nem kellene terhelni.

Tény, hogy neked van igazad, és úgy kellene téged elfogadnia, amilyen vagy, és támogatnia kellene téged, hogy teljesen önmagad lehess.

DE: ebben a helyzetben saját magával is nehéz szembenéznie. Valószínűleg megcsapta a halál szele, és fél, és próbál kapaszkodni, talán pont a vallásba.

A hit a gyógyulásban, a család teljes támogatása, az életmódváltás, az, ami eredményre vezethet.

Nem kell örökre feláldoznod magad, csak egy kis időre, amíg anyukád meggyógyul, vagy meghal. Szeresd, amíg teheted. Nem biztos, hogy sokáig van rá lehetőséged, használd ki ezt az időt.

Fiatal korban a szerelmek jönnek-mennek, de anyád csak egy van. Ha már tutira meggyógyult, akkor kellene valahogy elfogadnia, de akkor már jobb esélyekkel indul, mert a pszichés problémákon is túl tud lépni.

A többi családtag, hogyan áll a helyzethez?

2013. jan. 2. 18:51
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szeretem, de meg kell értenie hogy ezzel csak eltol. A családom nem fgadta el, a testvérem igen. Illetve minden ismerősöm, barátom elfogadta. Ráadásul lassan 2,5 éve monogámkapcsolatban élek. Azt mondja hogy szerinte csak kíváncsi vagyok, meg mikor megismerkedtünk csak magam alatt voltam. De előtteis voltam màssal. Gondolhatná hogy ennyi idő után azért tudom mit szeretnék. Remélem lesz alami megoldás hogy ne forduljon el tőlem.
2013. jan. 2. 18:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Aki ennyire a melegek ellen van, annak is biztosan van valami rejtett perverziója, amit elnyom, azért fakad ki rátok. Ne is foglalkozz vele.

Nem értem, a pszichológus elmagyarázta a szüleidnek, mi a helyzet, akkor mit értetlenkednek.

Anyud helyében a gyerekem akkor is a gyerekem lenne, ha meleg lenne, és ha még súlyos beteg is vagyok, addig akarnám teljes szívemből szeretni, ameddig még lehet. Úgy, ahogy van. De ezt lehet fordítva is értelmezni, valahol neked is el kell fogadni, amit ők gondolnak, és mivel nem túl liberális gondolkodók, valószínűleg nem nagyon fognak változni a nézeteik. Ebben csak az a fájdalmas, hogy a saját szüleid, családod, és nem állnak melléd, nem ismernek el teljes jogú személyiségnek. Pedig szeretnek, csak nem egyezel azzal az idealizált képpel, amit rólad képzeltek el. Amilyennek szerettek volna, hogy válj, magyarul.

2013. jan. 2. 18:56
 8/8 anonim ***** válasza:

@5

Ne hazudjon. Utána meg élete végéig hallgassa a túlélő családtagokat, hogy átverte a súlyos beteg anyját, így búcsúzott el tőle. Semmi szín alatt!

2013. jan. 2. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!