Mi a bánatot lehet kezdeni egy ilyen helyzetben? 24 éves nő vagyok, még a szüleimmel élek, akiknek kicsi korom óta problémás a házasságuk...
-hát pedig csak ezek a lehetőségek vannak,amiket írtál: "vagy megszoksz,vagy megszöksz"- el kell költöznöd pedig,vállalj esetleg jobban fizető melót.Miért is ne?
-megoldás lehet valakivel, pl.iskolatárssal együtt bérelni lakást,...vagy nagyszülőkhöz...más rokonhoz költözni...de gondolom ezeket végigpörgetted már...de más lehetőséged úgy tűnik nincs-el kell valamelyik mellett határoznod magad-ha nyugalmat akarsz.
Ugye azzal tisztában vagy hogy felnött ember vagy, és igen nagy köszönetet mondhatsz a szüleidnek, hogy még eltartanak, és fizetik az iskoli kiadásodat is.
Nem egy olyan embert ismerek akik nem tudják fizetni az egyetemet és az albérletet ezért felfüggesztik az egyetemet, és elmennek dolgozni. és mikor megvan a pénz folytattják. vagy éjszajka Tascoban pultot pakolnak vagy hétvégén reggeltöl estig dolgoznak.
igazábol nem tudom mit vársz el a szüleidtöl. önekik ez az élet jó, így elvannak. neked hogy esne hogy ha elköltö´znél és valamelyikük oda költözne, és eltartanád és azon lenne a problémája, miért veszekedsz a barátoddal.
költözz el ha nem tetszik, vállalj plussz munkát, menj koleszba, keres lakótársat. stb..
Sajnos a megsuokás marad ebben a helyzetben szerintem. Nekem kb hasonló helyzetem volt, és mindig cseszettek vagy dolgozz, vagy főiskola.Mivel nem bírtam az állandó marakodást és az indokolatlan baszogatást ami engem is mindig ért, 18 éves koromban éretségi után elmentem dolgozni.12-16 órákat dolgoztam, hogy fizetni tudjam az albérletet, és igencsak felkészültem a kőkemény életre.
Most 25 éves vagyok, sok szenvedés és éjszakázás után vaégre van saját házunk/nagyrésze hitel/, egy édes kisbabánk a párommal és nagyon boldog vagyok. Hogyha eddig kibartad mostmár ne hátrálj, menj el tanúlni egy könyvtárba, vagy egy parkba/persze ne télen/
Sok sikert
En a helyedben kimennek kulfoldre, es akkor nem kellene tovabb elnem ebben a legkorben. Olvasom, hogy nyelvbol erettsegiztel, ez elegendo lenne ahhoz, hogy pl. au-pair-nek kimenjel, kulfoldon is tudsz meg tovabb tanulni, kepezni magadat, ha nem, akkor pedig dolgozni.
Ha tenyleg annyira elakarsz menni, akkor pakolj, es menj, mert az idegeid igy teljesen tonkre fognak menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!