Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan családtagod, aki ha...

Van olyan családtagod, aki ha beteg, nem hajlandó gyógyszert bevenni, hanem inkább szenved hetekig?

Figyelt kérdés
Tesóm ha beteg,köhög,náthás lázas,inkább szenved tovább,és mézet eszik,minthogy gyógyszert vegyen be.
2013. jan. 1. 17:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
97%
Nálunk a családban nem divat gyógyszerezni, csak nagyon indokolt esetben. Ha meg valaki fertőző beteg, az karanténba kerül, szépen bent marad egy külön szobában, így nem fertőzi össze a családot.
2013. jan. 1. 17:46
 12/23 anonim ***** válasza:
97%
Én nem szoktam bevenni, csak nagyon kivételes esekben (kibírhatatlan fogfájás stb.).Ilyen megfázás meg ilyeneknél max teát ha iszok.De aztse mindig.
2013. jan. 1. 17:47
 13/23 anonim ***** válasza:
97%
Én is:)
2013. jan. 1. 18:02
 14/23 anonim ***** válasza:
86%

"de pl tesóm ezzel megfertőzi az egész családot" ha lázcsillapítót vesz be, akkor is megfertőz ;)

én sem veszek be feleslegesen gyógyszert, csak ha tényleg szükséges

2013. jan. 1. 18:03
 15/23 anonim ***** válasza:
95%
Én sem veszek be semmit.
2013. jan. 1. 18:12
 16/23 anonim ***** válasza:
96%

inkább valami népi gyógymód, fekvés, tea.

az orvos csak hulladék antibiotikumot ír, ami múltkor is elcseszte a női testrészem egyensúlyát. iszonyat bosszantó egész nap vakargatni odalenn emiatt. már bocs.

2013. jan. 1. 18:17
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Én. És nemrégiben a férjemmel majdnem egyszerre lettünk náthásak (1-2 nap különbséggel) ő kapkodta az Aspirin-C, meg a Strepsilst. én nem vettem be semmi gyógyszert, mégis én lábaltam ki előbb a betegségből. Szerintem a recept nélkül kapható cuccok semmit nem használnak, csak nagy bevételt jelentenek a gyógyszeriparnak, ezért nyomatják annyira. Amit az orvos ír fel, azt természetesen beveszem.
2013. jan. 1. 18:38
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

én sem és a párom sem szokott bevenni gyógyszert, csak akkor ha már tényleg nagyon ideje van pl:. mikor már a meleg tea/fürdő, vagy az alvás sem segít eléggé.

egy hete voltam elég rosszul: fáj a torkom, folyt az orrom.

nem vettem be semmit, nem láttam úgy, hogy bármi ilyenre szükségem lenne.

ha tartós beteg lennék, akkor "természetesen" másképp gondolkodnék erről, de egyenlőre nem fogom magamat feleslegesen mérgezni ilyen-olyan gyógyszerekkel csak azért mert folyik az orrom és tüsszögök.

ha lázas vagyok akkor is inkább alszok egyet utána sokkal jobb.

2013. jan. 1. 18:57
 19/23 anonim ***** válasza:
én se soha. de azért mert nem bírom lenyelni..:(
2013. jan. 1. 19:14
 20/23 anonim ***** válasza:
48%
Ó, van. Édesapám orvos, őt szokták felhívni, hogy mit csináljanak. Ő elmondja, hogy mit szedjenek, erre az a válasz, hogy ők nem vesznek be ilyen sz*rokat. Erre apám megkérdezi, hogy akkor minek hívták, és hogy ő nem természetgyógyász. Erre rendszerint megsértődnek, majd elmennek a saját orvosukhoz, aki kiírja ugyanazt nekik, amit apa javasolt, de ők nem váltják ki, mert "úgysem használ, csak árt". Érdekes, én a legnagyobb betegségemből is kigyógyulok 3-5 nap alatt az antibiotikumoktól, vagy bármitől, amit az orvosok (nem feltétlenül apa) felírnak.
2013. jan. 1. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!