Szerintetek meddig lehet és kell toleránsnak lenni egy idős és beteg rokonnal szemben?
Átérzem, hogy miről beszélsz, de én nem tudok nem türelemmel fordulni pl. a Nagyimhoz. Emlékszem, hogy milyen volt régebben és tudom hogy nem szándékosan csinálja.
Segítek neki, ahogy csak tudok, hogy szebbé tegyem a napjait, ahogy ő segített nekem mikor és voltam kicsi.
Attól függ, hogy a betegségéből adódóan csinálja - e ?
Ha Alzheimeres, akkor a végsőkig. Nem ő tehet róla, a családnak meg kötelessége megértően segíteni az idős családtagot.
Na, aktuális a kérdés..
Anyám keringési betegséget kapott, mert 20 évig nem volt hajlandó gyógyszert szedni a 180-as vérnyomására.Most már szedi a gyógyszereket, de továbbra is iszik, ráadásul nyugtatót is kapott.Így aztán semmit nem javul, sőt, szerintem romlik az állapota.Beszélni vele képtelenség, mert ő "nem iszik", meg egyébként is, mindenki hülye és rosszindulatú, csak ő nem.Beszélni fogok az orvosával, hogy próbálja normális útra téríteni, bár szerintem nincs az az isten, akinek ez sikerülni fog.Vannak, akiket nem lehet kalapáccsal sem helyre rakni.
"Van úgy, hogy a legnagyobb türelem és szeretet sem elég, ha a beteg a végletekig csökönyös és önfejű."
Pontosan ez a helyzet :(.
Mintha az én nagymamámat írtad volna le.... Nem bírok szegénnyel, és már 3 éve szívja a vérem....
Hetente 2X megyek át hozzá, olyankor viszek főtt kaját, amit általában lefikáz, kitakarítok - olyankor betteg fel tud állni az ágyból! - jön utánam, és telleget, mint egy cselédnek, hogy "ott kimaradt egy folt" el kell nekem mesélnem, mi volt a Barátok Köztben, mert ő nem érti (én meg nem nézem azt a szennyet, csak az összefoglalókat olvasom el a nagyi miatt), ha nem tudom, mi volt azona héten, akkor "én nem is szeretem őt eléggé", fapofával végig kell hallgatnom "beszélgetés" címszó alatt, hogy a volt férje (a nagyapám) mekkora egy szar ember volt, a múltkor nem mosogattam el jól, mert zsíros maradt 1-2 tányér (igen, mert OLAJAT ÖNTÖTT A LEFOLYÓBA), egyébként meg minek jövök, őt úgysem szereti senki, ő úgyis tudja, hogy én gyűlölöm őt...
Ha mindez leketyegett (kb 2 óra múlva), adok neki 2 puszit, aztán hazajövök bőgni....
Nem tudom, meddig bírom még...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!