Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem érti meg anyám,...

Miért nem érti meg anyám, hogy beteg vagyok és így nem tudok suliba menni?

Figyelt kérdés

Több tanár szólt a suliban, hogy minek megyek ilyen betegen suliba, csak megfertőzöm őket. Tényleg nem érzem jól magam, szerintem lázam is van és még a karom is fáj.

Amúgy sose lógok, nincsenek hiányzásaim, mégis azt mondja anyám, hogy csak kamuzok. Mondta, hogy ő sokkal betegebb volt és mégis ment dolgozni, úgy hogy ez nem kifogás. Szerinte csak lemaradok a tanulásban és az nem jó. De most tényleg betegnek érzem magam.

Vannak az osztályban olyanok, akik mindenért hiányoznak, mégis következmény nélkül még mindig járnak suliba. Én meg ha egy kicsit is szeretnék hiányozni akkor én vagyok a hülye. Nem érzem ezt valami igazságosnak.

16/L

2012. szept. 24. 18:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Mond meg az osztalyfonokodnek vagy tanarodnak, hogy hivja fel anyudat, ha maskeppen nem megy. Ugy biztosan megerti...
2012. szept. 24. 18:24
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
Sétálj el az orvoshoz, majd ő eldönti, hogy beteg vagy-e. Úgyis neki kell igazolást adnia. 16 évesen már elmehetsz egyedül is (persze jobb szülővel, de az nem mindenkinek adatik meg sajnos).
 3/11 anonim ***** válasza:
76%

Mérd meg a lázad, és mutasd meg a lázmérőt.

Holnap ha szól valamelyik tanárod, mondd meg neki, hogy lesz szíves szólni édesanyádnak is, mert ő képtelen felfogni a dolgokat.

Az egyik barátnőm folyton betegen jött suliba, nem pihente ki a betegséget, most 18 éves, komoly gondok vannak a szívével, meg az immunrendszerével... ez nem játék.

4/11 A kérdező kommentje:

De hiába hozok neki papírt vagy hiába hívja fel valamelyik tanár, nem fogja érteni és nem fogja érdekelni.

Ha meg csak úgy hazajövök akkor a hét mindennapján kapni fogom a lebaszást, hogy én milyen lusta ribi vagyok. Ezt meg nem akarom.

2012. szept. 24. 18:27
 5/11 anonim ***** válasza:
44%
Ha orvosi igazolásod van, otthon maradhatsz. Az meg vicc, hogy "úgysem fogja megérteni, akárki is mondja neki". Nem, persze, hogy nem fogja megérteni, ha nem vagy beteg. Ha meg tényleg beteg vagy, akkor arról senkit nem kell meggyőzni, mert látszik. A bibi szerintem ott van elásva, hogy rinyálsz egy kicsit, hátha itt szúr-ott fáj alapon otthon maradhatsz pár napot lógni, csak anyád ebben nem partner, érthető okokból. Ha valaki beteg, annak nem kell győzködnie a környzetét róla.
2012. szept. 24. 18:38
 6/11 A kérdező kommentje:
Bibi nincs elásva, csak nem tudsz olvasni.
2012. szept. 24. 18:43
 7/11 anonim ***** válasza:
31%
Akkor mégis milyen megoldást vársz tőlünk? Mi hívjuk fel? Ha anyád ilyen, nincs mit tenni. Max elmehetsz a gyermekjólétihez, hogy nem foglalkozik veled, ők meg elvesznek tőle és államilag gondozott leszel.
2012. szept. 24. 18:43
 8/11 anonim ***** válasza:
91%
Akkor mégis milyen választ vársz? Írhatnék én bármit, úgy is az lenne a kifogásod, hogy "anya úgysem érti". Szerintem is jó ötlet, hogy a tanár hívja fel. Legalább próbáld meg. Ha nem jön be, igenis menj el az orvoshoz egyedül, nem vagy már kislány. Hozol egy igazolást és kész. Anyud majd mártírkodik meg panaszkodik egy kicsit, aztán kész.
2012. szept. 24. 18:51
 9/11 anonim ***** válasza:
A drága 5-ös válaszolónak üzenném, hogy nekem is volt osztálytársam aki fehér volt mint a fal, majdnem kihányta a belét a suliban, 40 fokos lázzal, mégis elparancsolták iskolába, onnan meg persze telefonálni kellett utána nekik hogy jöjjenek be érte autóval (viszonylag messze lakott és busszal járt) egyedül már kb lábra se tudott állni. Mindenki látta hogy beteg, de ő mondta, hogy a szülei nem értették meg, nem akarták hogy hiányozzon és rossz jegyeket szerezzen.. halkan megjegyzem így is 5 éven keresztül kitűnő volt mindenből...
2012. szept. 24. 19:21
 10/11 anonim ***** válasza:
Mérd meg a lázad, és mutasd meg neki a lázmérőt! Nem hiszem, hogy lázasan elküldene iskolába, másnap pedig menjetek orvoshoz. Vagy ha mégis elküldene, mondd meg a tanárnak, hogy hívja fel. És ami még fontosabb: PIHENJ! Ha azt látja, hogy a gép előtt ülsz, nem is fogja elhinni, hogy beteg vagy!
2012. szept. 24. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!