Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám beteg (pszichés), de...

Anyám beteg (pszichés), de nem ismeri be. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tehát az a lényeg, hogy úgy bánik velem, mint egy gyerekkel. Úgy is nevelt fel, hogy senkiben se bízzak, barátaim sincsenek, de ez már az én saram.

Tegnap előtt volt a 23. születésnapom és gyerekpezsgőt vett. Ez is minősíti, hogy úgy tekint rám, mint egy kisgyerekre, pedig én csinálom részben a háztartást, mosok, takarítok, főzök!

A gondjaimról nem lehet vele beszélni, mert nagyon zavar hogy magányos vagyok, de erre azt vágja rá hogy senkinek sincsenek barátai! Nem viccelek, mondott már ilyet, ekkor kicsit összevitatkoztam vele, és azt mondtam hogy na jó 10-ből 2-3 embernek vannak barátai.

Továbbá zavar hogy nincs barátnőm, még nem is volt és eléggé elszomorít hogy így családom sem lesz. Erre ő azt mondja: de már van családod!

Elköltözni nem akarok mert ettől függetlenül nem piszkál itthon, de teljesen tönkretesz mentálisan.

Ráadásul a fizum sem engedi meg az albérletet.

Ez így szerintetek normális? én nem tartom annak.

és nem lehet vele leülni beszélgetni, mert őt nem érdekli!

23F

2010. jún. 5. 11:01
 1/7 A kérdező kommentje:

azt MONDTA

bocsi a hibáért

2010. jún. 5. 11:05
 2/7 anonim ***** válasza:
74%

Bocsi, de szerintem akkor is menj albérletbe. 30-40e-ből megvan egy szoba. Ha legalább a minimálbért megkeresed, már fenn tudod tartani. Nekem legalábbis megy.

És a szüleim is azóta tekintenek rám felnőttként, amióta öneltartó lettem.

21/L

2010. jún. 5. 11:08
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Látom 23 éves férfi vagy. Ne függjél tőle, önállósítsd magad. Elvégre felnőtt ember vagy oda mész ahová akarsz. Hidd el mindig így fog kezelni, ha eddig nem változott. Neked kell taktikát váltanod. Nézz körül, menjél el szórakozni, mindig akad barát, ismerős, de még barátnő is. Csak ki kell mozdulnod. Tudd kezelni édesanyád gyermektegségt. Á anyu látom az unokádnak vettél már pezsgőt, vagy ilyenekkel mókásan beszólsz. Vedd humorosra, ne vedd a szívedre amiket mond neked. Ha nem bánt, ezeket a problémákat te fogod feloldani, a frappáns válaszaiddal. Hangsúlyozom, ne engedd,hogy lehúzzon. Éreztesd vele, hogy szereted, de vegye tudomásul te már nem ülsz a szoknyája mellett. Ugye lépni fogsz?
2010. jún. 5. 11:11
 4/7 anonim ***** válasza:
76%
Muszáj lépned, különben negyven évesen is anyukád fogja megmondani, hogy mit csinálj. Szerintem ezt nem akarod. Ha egész lakást nem tudsz kivenni, lehet szobát is, vagy keress lakótársakat. Persze ezzel nem azt mondom, hogy szakíts meg minden kapcsolatot anyukáddal, látogasd gyakran, stb., de ez neked így nem lesz jó.
2010. jún. 5. 11:30
 5/7 anonim ***** válasza:
39%

én azt gondolom, próbálj meg szakemberhez fordulni.

Vagy legalábbis kezdjél el olvasni a témában.

Egyértelmű, hogy édesanyád beteg és ezért csak úgy pik-pakra nem tudod elintézni. Viszont az, hogy felismerted, hogy ez így nem mehet tovább már egy lépés. Lehet, hogy fél évedbe is kerül a következő nagy lépés, de még idejébe vagy a dolgoknak.

Barátok? Biztos van valami hobbid, próbálj meg az érdeklődési körödnek megfelelő helyekre járni. Akár úgy, hogy először fórumokat látogatsz.

Nekem pl. több új barátság született fórumozás kapcsán.

2010. jún. 5. 11:30
 6/7 anonim ***** válasza:
39%

Ha ilyen jól látod a dolgokat,akkor bizonyos kérdésekben miért nem hagyod édesanyád véleményét figyelmen kivül?

Ha anyukád nem áll a realitások talaján,de te igen akkor miért nem úgy alakítod az életedet ahogy te jónak látod?

Fel kéne nőnöd,23-éves vagy!!!

2010. jún. 5. 11:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezt nem egészen értem: "Ráadásul a fizum sem engedi meg az albérletet.", illetve szerintem úgy lehetne érteni, hoyg a fizetésedet nem te hanem anyád kapja meg, és nem enged elköltözni. Ha ez igy van, akkor sürgösen lépj: nemj el a bankba, nyiss egy saját számlát, a munkahelyeden közöld az új számlaszámodat, ehhez ne adj engedélyt anyádnak, hogy kezelhesse. Keress egy albérletet messzebb, egy másik városban, de legalább is a város túlsó végén, és költözz oda ENGEDÉLY NÉLKÜL, (terészetesen anyádban nem lehet kulcsa meg szabad bejárása oda), elvégre 23 évesen már régen nem vagy gyerek.

Ha lesz ÖNÁLLÓ életed anyádtól függetlenül), akkor majd találsz ismerösöket, barátokat, illetve barátnöt. Amig otthon laksz ilyen anya mellett, addig semmi esélyed sincs.

2010. jún. 5. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!