Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, ti vennétek a 17 éves...

Szülők, ti vennétek a 17 éves lányotoknak egy iPhone 5-öt?

Figyelt kérdés
200.000 forint...
2012. dec. 30. 02:15
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
86%
Annyit még mindenképp hozzátennék, hogy 200 ezres telefont az esetek többségében paradox módon pont hogy nem az igazán tehetős réteg szokott venni, hanem a legnagyobb prolik, akiknek ilyen-olyan okból megszaladt hirtelen és nincsenek tisztában a pénz értékével. Ismerek több generációs IGAZI gazdagokat, de ők inkább fogják a pénzt.
2012. dec. 30. 16:20
 52/69 anonim ***** válasza:
79%

bizony. akinek vannak valódi értékei, tisztában van azzal, h a normális emberek nem esnek hasra attól, h ájfonja van, az nem vesz csak ezért. pláne nem hisztizi ki 17 évesen.

egy 30-as 40-es dolgozó ember, aki ellenállhatatlan vágyat érez iránta, és már nem tudja másra elcseszni a pénzt, az vegyen, nem nézem miatta prolinak vagy nagyzolónak.

de amikor tizenévesek kezében meglátom a drágábbnál drágább telefonokat, akkor elgondolkodom rajta, h vajon miért kell ez nekik? mert jórészt nem ők dolgoztak meg az áráért, viszont arra van eszük, h a hasonló szinten lévő haverjaiknak ezzel gizduljanak. ezek nem valódi értékek.

ja, és állítólag válság van.

nálunk a családban nem volt divat a nagyzolás, engem sem arra neveltek, h a külsőségekkel hívjam fel magamra a figyelmet. soha nem álmodoztam ájfonról, márkás ruháról, felvágós kocsiról. egyszerűen nem hoz lázba, és utálom mikor valaki irigykedik rám, miközben azon jár az agya, h vajon miből telik nekem az adott luxuscikkre.

ha lesz gyerekem, majd igyekszem úgy nevelni, hogy ilyesmi eszébe se jusson, és ne is barátkozzon olyanokkal, akiknek az egzisztenciájuk középpontja egy telefon vagy egy autó.

2012. dec. 30. 16:42
 53/69 anonim ***** válasza:
59%

ez vicces komolyan. itt a legtobb ember meg azzal menozik hogy ki milyen szigoru, mennyire bir dolgozni, meg mekkora veszmadar pesszimista. valaszolnek azert nehany meredek mondatra itt.

"a telefon sms-re telefonalasra VALO, a laptop meg jatekra filmnezesre"

WTF? :D hat nehogymar te dontsd el hogy mi mire valo. nekem meg a laptop nem valo jatekra, ennyi erovel most enis verhetnem magam hogy nem kell neked a jo teljesitmenyu laptop mert a laptop max internetre VALO meg DOLGOZNI. majd azt mi tudjuk hogy nekunk mire kell a telefon, el birjuk donteni egyedul is, nem kellesz te hogy megmondd.

"en azert megyek el otthonrol hogy ne netezzek"

MIVAN? most ez komoly? :D mert akkor nem nalam van a hiba, en meg ilyet nem hallottam hogy valaki ezert megy el :D eleg celtalan elet lehet.

most komolyan ertem en hogy valakinek nem kell ez vagy az, de ne akarjatok mar megmondani hogy masnak se kell mert ti azt mondjatok :D tiszta nevetsegesek vagytok ahogy frocsogtok azokra akiknek iphoneja van. mintha leprasak lennenk komolyan. ti nagyobb ugyet vertek belole mint azok akiknek van :D

2012. dec. 30. 17:28
 54/69 anonim ***** válasza:
46%
Igen, kedves okos utolsó, csakhogy nekem ne írja elő egy 17 éves tini, hogy milyen telefonra van "igénye". Ha neki nem elégíti ki az "igényei"t a PC, digitális fényképezőgép, meg a sima mobil, akkor nyáron menjen diákmelózni, tegye félre a zsebpénzt és vegye meg magának. Mert nekem ne próbálja senki bemagyarázni, hogy egy iPhone 5 alapfelszerelésnek számít. Nálunk legalábbis szó sem volt ilyesmiről, pedig elég jómódban éltünk. 18 évesen végiggürcöltem a nyarat, mert egy hosszú hétvége volt az álmom Amszterdamban az akkori szerelmemmel. Apám zsebből oda tudta volna adni az árát BÁRMIKOR, de leírhatatlan érzés volt, hogy ezt magam teremtettem elő. Én meg ezt a példát viszem tovább, egyes elkényeztetett, torz értékrendű kis korcsoknak cudar világa lenne nálam, az biztos:D
2012. dec. 30. 17:36
 55/69 anonim ***** válasza:
59%
te normalis vagy? azert lekorcsozol valakit mert szeretne egy fajta telefont? szerintem nem az o ertekrendjevel van a baj....
2012. dec. 30. 17:38
 56/69 anonim ***** válasza:
60%

"inkább 200 ezres telefonra b*sznak ki pénzt ahelyett, hogy azt utazásra, kultúrára, esetleg egy-egy szép, maradandó darabra (ékszer, tervezői táska..stb) költenék."

1. honnan veszed, hogy nem költenek arra is,

2. ha már elszórnék 200 ezret, akkor inkább mobilt vagy hasonlót vennék belőle, mint ékszert vagy táskát, mert az aztán pláne van jóval olcsóbban is... az, hogy téged arra neveltek, hogy aki az iPhone-ért van oda, az felszínes márkab*zi, de a Gucci előtt hasra kell esni, egy dolog, de pont nem ad neked jogalapot lenézni másokat :D

én vennék a gyerekemnek, ha erre lenne igénye és lenne rá ennyi pénzem, de emellett igyekeznék arra nevelni, hogy nem a semmiből jön a pénz, hanem meg kell dolgozni érte.

2012. dec. 30. 19:18
 57/69 anonim ***** válasza:
67%

jaja ez a mondat nekem is elkerulte a figyelmem elsore: "Nem tudom, én őszinte részvétet érzek az olyan emberek iránt, akik inkább 200 ezres telefonra b*sznak ki pénzt ahelyett, hogy azt utazásra, kultúrára, esetleg egy-egy szép, maradandó darabra (ékszer, tervezői táska..stb) költenék."

honnan veszed hogy aki megvesz egy ilyen telefont az nem utazik es nincs ekszere? szerintem tobbet utaztam mar mint te meg messzebbre is. az ekszer az jo dolog mert ertekallo, sokaig megmarad. de a tervezoi taska.... DDDDD hat ezen akkorat rohogtem. pont egy olyan dolog ami anyag ertekben nem er tobbet mint egy minosegi sima taska, sok meg csak nem is borbol van hanem sima textil taskat adnak horror arakon csak mert xy tervezte :DD raadasul egy telefonnal lehet mit kezdeni nem csak felakasztod a valladra es jajdeszep xd

neked amugy lehet eleg a sztenderd wap bongeszo mert annyi a napod hogy felszallsz a buszra a haz elott, suli, aztan vissza, szoval gps nem kell stb de kepzeld el kulonbozoek vagyunk, kulonbozo eletekkel es kulonbozo igenyekkel, ami neked jo nem biztos hogy masnak is jo.

2012. dec. 30. 19:39
 58/69 anonim ***** válasza:
72%
56-os, Te hány éves vagy? Nevelsz már gyereket, hogy ilyen nagyon markáns elképzelésed illetve elhatározásod van a gyereknevelésről?
2012. dec. 30. 19:44
 59/69 anonim ***** válasza:
88%

Akkor kérdező te most miért is tetted fel ezt a kérdést? Hogy eldicsekedhess? Ezért kár volt...

De mint mondtam, az én bátyám megvehetne akármit, de nem fog kiadni ennyi pénzt egy divattermékért.

2012. dec. 30. 20:59
 60/69 anonim ***** válasza:
36%

45-ös vagyok

ezt írtam

"Haha, az most mindegy, hogy iphone vagy más, de akik szerint a telefon csak telefonálásra való (meg mi az, hogy való?), azok nem gondolnak bele pár dologba."

nem az iphone mellett álltam ki, hanem hogy igenis van értelme azoknak a telefonoknak, amik másra is jók telefonálás mellett. nekem is samsungom van.

2012. dec. 31. 01:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!