Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, ti vennétek a 17 éves...

Szülők, ti vennétek a 17 éves lányotoknak egy iPhone 5-öt?

Figyelt kérdés
200.000 forint...
2012. dec. 30. 02:15
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
86%
Mi ezen a kamu? Nem egy meglévő szituációt írnak le és arra kérnek tanácsot, hanem csak azt kérdezik, TE vennél-e a gyerekednek adott esetben. Ez értelemszerűen nem is lehet kamukérdés. Vagy már az is kamu, ha valaki azt kérdezi, hogy te mit csinálnál? :D
2012. dec. 30. 11:27
 42/69 anonim ***** válasza:
67%

Imádom ezt az oldalt. A kérdésre válaszol az ember, de rögtön jól lepontozzák, mert pl. venne ilyen telefont a gyereknek!

Bocs, de nehéz felfogni, hogy a pontozás a kérdés hasznosságára vonatkozok, nem arra, hogy személy szerint tetszik- e a válasz, vagy sem!

És pontozzatok nyugodtan újra le, még mindig megvenném a gyerekemnek, ha ezt kérné! :)

2012. dec. 30. 12:06
 43/69 anonim ***** válasza:
0%

Haha, az most mindegy, hogy iphone vagy más, de akik szerint a telefon csak telefonálásra való (meg mi az, hogy való?), azok nem gondolnak bele pár dologba.

Hatalmas előny, ha kéznél van a net.

Ha eltévedtél, ha gyorsan meg kell nézni, hogy jutsz el valahova, menetrendek, pl ha késik a vonat, akkor tudjam, hogy ne induljak el télen fagyoskodni. Hirtelen kell egy valami adat és nem vagyok gépnél, valamire azonnali választ várnak, nem vagyok gépnél és nem tudom fejből.

Ha valakinek nem ilyen a munkája vagy nem kerül ilyen helyzetbe, az más kérdés, de nekem hatalmas hátrány lenne, ha nem tudnék akárhol netezni, de főleg a gps a fontos.

Nem felvágás, nem facebook miatt, hanem valódi segítség.

2012. dec. 30. 12:35
 44/69 anonim ***** válasza:
46%

NEM.

Mások is tudják, hogy drága telefon és ebben a korban igen csak villogna vele, ezzel magát célkeresztbe állítva rossz emberek előtt, ellophatják a telót, vagy a rosszabb: ahol telik ilyen drága készülékre, ott több lóvé is lehet, kifigyelik, kirabolják a lakást, vagy épp el a gyereket.

A másik az, hogy jó dolog az okosteló, de magamnak se vennék ennyiért telefont, nem ám egy tininek.

2012. dec. 30. 13:01
 45/69 anonim ***** válasza:
95%

45-ös...

Ez mind szép és jó, de vannak jóval olcsóbban is okostelók, ha annyira akar a gyerek egy jó telót, már lehet 60-ért is venni, amin ugyanúgy lesz net, meg gps...

De 200-at kiadni egy telefonért szerintem nevetséges. A bátyámnak is egy Huawei g300-as telója van, kb 50-60 között mozog az ára, szép nagy a kijelzője és ezeket mind tudja. És ő üzletember, megtehetné, hogy bármilyet vegyen, de minek. 17 évesen ez csak felvágás...

2012. dec. 30. 14:08
 46/69 anonim ***** válasza:
32%

én se vennék, mert szerintem a samsungok meg a htc-k sokkal jobbak, jobban is tetszenek.

annyival nem jobb az iphone, őszintén a htc-m kb 30ezer ft volt, van rajta net, lehet vele fényképezni, viberezni, játszani, filmet nézni, zenét hallgatni, könyvet olvasni, na meg nem utolsósorban telefonálni és sms-t írni is :)

ha ezen felül lenne még 200 ezrem, inkább utaznék belőle annak legalább van értelme.

30N

2012. dec. 30. 14:24
 47/69 anonim ***** válasza:
88%

na meg logikusan egy iphone önmagában úgy hogy a számítógéped nem mac, nem sokat ér, rengeteg funkciót nem tudsz kihasználni vele.

ha van egy mac-ed akkor a géped távirányítója is az iphone, meg lecsekkolhatod a gépet otthon pl hogy áll a letöltés, rácsatlakozhatsz ha kell valami és még rengeteg minden...

...ez pont azért lett így kitalálva szerintem, mert az iphone, ipad, ipod és a mac gépek egymással tökéletesen kompatibilisek, és az USA-ban sokkal eterjedtebb a mac os , mint mondjuk a windows.

itthon csak vagiznak vele többnyire, jó drágán megveszik de nem igazán használják ki a telefon nyújtott lehetőségeket, hiszen nem is tudnák.

az ipod -om is néha az agyamra megy, csak itunes-sal lehet rá zenét tenni, és agybajt kapok az egésztől, ha a gépre kell csatlakoztatni, mert akkor mindent itunes-sal nyit meg stb stb stb.

2012. dec. 30. 14:27
 48/69 anonim ***** válasza:
75%
Én előfizetéssel vettem meg, én fizettem ki a kezdőrészletet, és ők fizetik a havidíjamat. Bár nem iPhone, de hasonlóan drága készülék, Samsung Galaxy SIII. A havidíjam 8 ezer, nekem vásárláskor 40 ezret kellett kifizetnem. Az előző telefonomat 15 évesen vettem ugyanígy a spórolt zsebpénzemből, de a havidíját a szüleim fizetik. Maguktól nem vennének meg egy ilyen telefont, mert feleslegesnek tartják, és igazából belátom, valóban az, de imádom őket. De előfizetéssel jobban megéri, mint kiperkálni érte többszázezret, majd azt még töltögetni is havonta 5-10 ezerrel, főleg, ha netezel.
2012. dec. 30. 14:48
 49/69 anonim ***** válasza:
72%
Nem tudom, én őszinte részvétet érzek az olyan emberek iránt, akik inkább 200 ezres telefonra b*sznak ki pénzt ahelyett, hogy azt utazásra, kultúrára, esetleg egy-egy szép, maradandó darabra (ékszer, tervezői táska..stb) költenék. A családban nálunk is van legújabb iPhone (apukámnak, céges mobilként kapta), kézbe vettem, átnéztem, de marhára nem tudott lekötni. Az én telefonom egy 4 éves kis nyomógombos Nokia volt, kifogástalan állapotban, nem is akartam volna lecserélni míg működőképes, de kaptam egy Samsung Galaxy minit most karácsonyra és megmondom őszintén, én ettől se huppantam fenékre, mert nem volt rá szükségem. Tényleg felfoghatatlan, hogy képes valakit ennyire beszívni a fogyasztói társadalom, hogy 200 ezret képes kiadni egy telefonra. És nem, nem tud meghatni, hogy mennyi mindent tud. Telefonálni tudjon, legyen rajta egy sztenderd kis wap böngésző és kész. A többire ott van a PC meg az internet. Az pedig, hogy valaki 3-4 órát nem képes meglenni anélkül, hogy online lenne az meg orvosi eset.
2012. dec. 30. 14:51
 50/69 anonim ***** válasza:
97%

Ha lenne rá pénzünk, akkor sem vennénk meg neki!

Így lehet felszínes, semmit meg nem becsülő embert csinálni a gyerekből..

Nálunk nem ez az érték!

2012. dec. 30. 15:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!