Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a lányom nem...

Mit tegyek, ha a lányom nem bocsát meg és nem akar megismerni?

Figyelt kérdés

Sajnos 19 éve elkövettem egy hibát és elhagytam a családomat, nem voltam felelősségteljes apa és ezért borzalmasan szégyellem magam, de már nem mertem változtatni, úgy éreztem jobb nekik nélkülem. Rátaláltam a lányomra az interneten és ledöbbentem, mikor láttam hogy milyen gyönyörű és milyen jó egyetemre jár. Sokat hezitáltam, hogy írjak-e neki, végül megtettem de egy jó ideig nem kaptam választ, aztán írtam még egyet, erre csak annyit válaszolt,hogy megköszönte a levelemet és írta hogy ennek ellenére sosem fogja elfelejteni amit tettem és ne keressem többet. Teljesen magam alatt vagyok mert a gyerekemen kívül senkim nincs és fogalmam sincs, hogyan tovább ezek után próbálkozzam-e még. Mit tanácsolnának, próbáljam meg még rendbe hozni a kapcsolatot vele vagy örökre tűnjek el?

46/F

2012. dec. 22. 14:45
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
73%

Írj neki egy tisztességes levelet, nem a neten holmi üzeneteket. Írd meg a levélben azt, hogy mit tettél annak idején, miért, akkor hogyan láttad a dolgokat; hogy most hogy érzed magad; miért szeretnéd vele felvenni a kapcsolatot és ha úgy gondolod, akkor kérj bocsánatot tőle, amiért annak idején elhagytad őt - de csak egyszer tedd, mert különben nem lesz súlya az egésznek és csak megalázod magad a lányod és főként önmagad előtt.

Ha nem kapsz választ, vagy elutasító választ kapsz, akkor nincs más hátra, hogy törődj bele, ill. várj.

Ha a lányodat az anyja gyűlöletben nevelte, ellened hergelve (ami nem is lenne csoda, hiszen elhagytad őket), akkor van arra is esély, hogy soha nem bocsát meg (ez egyébként őt is marja és öli belül). Ebben az esetben jobb, ha lemondasz az egész kapcsolatról. Ez a ritkább eset, ugyanis nagyon nehéz egy embert gyűlöletre nevelni (annál sokkal több józan esze és embersége van egy gyereknek).

Ha pedig a lányodban megmozdult valami a leveled hatására, és hiányzik neki az apja, akkor hagyni kell, hogy az Idő meghozza a türelem gyümölcsét: a lányod előbb-utóbb jelentkezni fog nálad.

Az a lényeg, hogy ne akard előre kontrollálni a helyzetet, ne láss mindent fekete-fehérben és főként ne azért akard a lányoddal felvenni a kapcsolatot, mert rettegsz az öregségtől és titokban arra játszol, hogy majd ő tart el, majd ő segít téged stb. Ez nagyon-nagyon megbosszulja magát!

Sok sikert és türelmet, kitartást! Idő kell és türelem. Csak gondold el, hogy neki milyen érzései lehetnek és milyen nehéz lehet neki feldolgozni azt, hogy amikor kellettél volna, amikor szüksége volt rád kicsiként, te nem voltál sehol - most pedig előtűnsz a semmiből, amikor igazából már nincs rád szüksége, hiszen 19 éves ember, elvileg felnőtt. Engedd meg neki, hogy haragudjon rád, mert ez a harag ellened nagyon is jogos.

Te pedig ne keseredj el, és légy türelmes! :)

2012. dec. 22. 20:13
 42/60 anonim ***** válasza:
70%
Van egy barátnőm, akit 17-18 évesen keresett fel az édesapja és a párja. Nehéz időszak volt, de a barátnőm végül megbocsájtott, persze nem felejtett. Ma már (26 évesen) ''apának'' is szólítja, kb. kéthavonta találkoznak, mivel a lány másik városban dolgozik. Én azt mondom, felháborítóan sok idő telt el az első találkozásig, de a barátnőm is megnyugodott és több lett azáltal, hogy megismerhette az édesapját, megdöbbentő, mennyire hasonlítanak egymásra. Ez egy ritka eset, azt is el kell fogadnod, ha a lányod elutasít, viszont csak akkor keresd, ha tényleg érdekel, mi van vele, most ne a saját érdekeidet nézd.
2012. dec. 22. 20:15
 43/60 anonim ***** válasza:
8%
Vedd fel a lányod anyjával a kapcsolatot, ő ismeri a legjobban a gyermekedet, és ő tudja, hogy lehet a gyerekhez közelíteni eredményesen..
2012. dec. 22. 20:27
 44/60 anonim válasza:
48%

ne eröltetsd, szerintem őt még jobban falzaklatja, mint téged.De ha van kitartáso , akkor nekem lenne egy ötletem:

karácsonyra szülinapra nőnapra stb küldj neki virágot vagy csokit, vagy valami kicsi ajándékot. Mellé meg valami boldog XY-ont , meg hogy azzal hogy ezt elküldöd TE vagy önző és nem érdekel még ha ki is dobja, és egy elérhetőséget adj meg, így akkor keres téged fel ha ő akarja.

2012. dec. 22. 20:53
 45/60 anonim ***** válasza:
77%
Te nem 19 éve követtél el egy hibát, hanem az elmúlt 19 év minden egyes napján követtél el egy-egy megbocsáthatatlan bűnt. Nincs jogod újra fájdalmat okozni a lányodnak, hagyd, hogy végre elfelejtsen téged!
2012. dec. 22. 21:20
 46/60 anonim ***** válasza:
56%
Kár volt egyáltalán megmutatkoznod neki. Szerintem kínoztad eleget azzal,hogy nem voltál neki,most meg hogy mindenki kihullott mellőled meg a nyakába akaszkodnál,meg szeretnéd? Én is elhajtanálak,ha az apám (vagy mi) lennél.
2012. dec. 22. 21:51
 47/60 anonim ***** válasza:
47%
A barátomat beperelte az apja, apatartásért. Megteheted te is. Ez se rosszabb, mint amikor elhagytad.
2012. dec. 22. 23:18
 48/60 anonim ***** válasza:
Próbálj meg nem bántani a lányt.
2012. dec. 23. 08:18
 49/60 anonim ***** válasza:
60%
Azt kapod amit megérdemelsz. Soha nem fogja elfelejteni mennyivel kevesebb volt így a gyerekkora. Az én családomban apám a mókamester rengeteget tanultunk tőle és minned csínyben benne volt, fantasztikus gyermekkorom volt miatta mindemellett nevelt és értéket is adott át. Te ellenben nem voltál ott és most is csak saját magad miatt keresed mert magányos vagy. Nem változtál; még mindíg csak a saját érdekeidet nézed és képtelen vagy a másik fejével gondolkodni. A lányodnak kell eldöntenie akar-e valamit. Ha megint elküld szerintem jobb annyiban hagyni a dolgot.
2012. dec. 23. 09:45
 50/60 anonim ***** válasza:
77%

Borzalmas egyedül tölteni az ünnepeket? Majd mindjárt sajnállak ha ráérek, csak nagyon elfoglalt vagyok mert a családommal készülődünk a karácsonyra.

A lányodnak lehetett borzalmas apa nélkül felnőni. És most is csak azért keresnéd mert egyedül vagy, fogadjunk ha lesz egy barátnőd, megint elfelejted 5 évre. Gyerektartást sem fizettél? Remélem ég a pofád. Én sem bocsátanék meg a helyében, mert az anyjától elválhatsz, de a gyerektől nem.

20L

2012. dec. 23. 11:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!