Karácsonytól szilveszterig én vigyázok a 6 éves unokahúgomra! Már most elegem van?!
Anyámék meg az öcsém és a keresztszülőim messzi nagymamáméknál töltik az ünnepeket.Én nem mehetek mert lesz egy kis dolgom,szóval megörültem,hogy az egész lakás az enyém lesz hosszú napokig.Aztán most kaptam az információt,hogy vigyáznom kéne a kislányra.Bennem megbíznak,megbízható vagyok..(Inkább csak annak tűnök)
Na szép lesz,mert egy kis taknyos,állandóan ugráltat,hogy kapcsoljam el ezt kapcsoljam át arra,hozzak ezt meg azt.Ugrál rajtam,nem hagy aludni,ordít ha nem kapja meg amit akar,ha meg úgy szólok hozzá akkor sír,ekkor lelkiismeret furdalásom lesz.
Van barátnőm majd lehet megkérem,hogy segítsen,mert konkrétan én leszek a pótapuci.(Nem vagyok kész rá).
Még egy rendes kaját se tudok összedobni,azt se tudom mit szeretnek a csemeték. Szeretem őket, én is szeretnék gyerekeket majd később.De 18 éves vagyok.
Haverjaimat átakartam hívni,de így nem hívom.
Anyáméknak is hogy lehetett ennyi eszük,hogy ünnepekkor.
De lehet,jobban megismerem a kisvakarcsot.
A barátnőmre számíthatok,ahogy ismerem még itt is alszik,szóval tuti segít.
Na, most kirajzolódott bennem,hogy milyen apuka leszek,egyébként talpra esetnek érzem magam.Csak nem fog ki rajtam a pöttönpanni.
Mennyi bosszúságot okoz egy nem minden napi kislány, komolyan maga sátán műve, kib*sz mindenkivel..:)
Milyen nő lesz ebből, már most kegyetlen,vagy ahogy mondják már most büntet..
Hogy készüljek fel? Meg mit akar egy kislány? Bármiféle segítség jól jön.
először is: 6 éves, az már értelmes. Először is lefektetitek a szabályokat. Pl. nincs hiszti, nincs követelőzés, akkor ébreszthet fel, ha csörög az óra (beállítod), és nincs ugráltatás. Indult ki abból, hogy már egy ovis is önálló, óvodában is ezer szabályt betartanak, szóval nem kisbaba.
Ha rossz: büntetés. Nincs mese, nincs tévé, mehet a sarokba büntibe, és te kőkemény és következetes leszel, akkor megtanul tisztelni és elfogadja a szabályokat. Sokkal egyszerűbb egy gyerekkel, ha tudja, mit szabad és mit nem.
Menjetek sokat sétálni, és ha közli, hogy ez anyánál máshogy van, ne foglalkozz vele, lehet, átver :)
Nálunk nagyon megy a rajz, kirakó, lego, legyen sok játéka!! Nagyon fontos a napirend is. Este alvás és kész, ha nem alszik, megy vissza.
Kaja legyen egyszerű: vajas, lekváros kenyér, felvágott, mehettek együtt boltba, kérheti amit szeret (józan ész határain belül), pl. zabpelyhet, pirítóst, joghurtot.
Ebéd, ha nem tudsz főzni: tojás, palacsinta, rántott sajt, bolognai üvegből, virsli, zacskós leves, melegszendvics. Ha nyűgös, lehet éhes. Egyen gyümölcsöt, banánt, mandarint, almát.
És ne feledd: a gyerek nem kis sátán, azt fogja veled csinálni, amit hagysz!! mutasd meg, hogy te vagy a felnőtt, te parancsolsz, és te vagy a felelős érte, szóval ha rászólsz, hogy másszon le az ablakból, akkor lemászik vagy leszeded és megy büntibe.
Egy hat éves kislán már elég értelmes, és ha ott lesz a barátnőd csajos dolgokkal, mint pl. fodrászkodás, körömfestés, stb. bizony jól le lehet foglalni.De lehet vízfeskézni is, papírból formákat kivágni, egy a lényeg,soha ,de tényleg soha ne veszítsd szem elől, mert szörnyen találékonyak ebbe a korban,olyanra is képesek,ami neked álmodban sem fordul elő :)
De!!!!amit én nem értek..egy hat éves kislány miért nem a szüleivel tölti a karácsonyt??? Nekem van egy 10 éves kislányom,el sem tudnám képzelni nélküle az ünnepeket.Ahol elférnek a szülei,ott elfér a gyerek is.vagy ha a gyerek útban van valahol,akkor inkább én sem mennék sehova!
Szia!
Nekem van egy majdnem hat éves kistesóm. Ebben a korban tényleg nagyon szeretnek rajzolni, színezni, tesóm már tud írni is, így olyan rásos feladatokat, nyírni, ragasztani, gyurmázni,fodrászkodni, sminkelni, körmötfesteni... Ha lesz hó, akkor vigyétek ki szánkózni, vagy csuszizni. (Azzal nagyon elmegy az idő) csinálhattok iilyen “ügyességi versenyeket“ csak erről azt kell tudni, hogy azt szeretik a legjobban, ha ők nyernek. Biztos kap új ajándékokat, azzal is el fogy lenni egy ideig. Hamar el fog telni az idő! Sok sikert a babázáshoz!
Én simán közöltem volna, hogy NEM!
Nem vagy te ingyenes bébicsősz, ha nem akarnak bajlódni a saját gyerekükkel, akkor fizessenek valakinek (vagy minimum, hogy NEKED fizessenek ezért!).
Én nem vállalnám, megmondanám, hogy tervem volt, ha kell, azt mondanám (akár meg is tenném), hogy nem leszek otthon.
Szerintem ha normálisan állsz hozzá a kis unokahúgodhoz, akkor nem lesz vele gond. Ha a gyerek érzi, hogy szeretettel állnak hozzá, akkor ő sem lesz ellenséges.
Ha van csajod, akkor nem gond az, hogy mellette nem jut időd csajozni. A kiscsajt vihetitek magatokkal napközben mindenféle programra, pl. korizni, uszodába, korzózni városba, moziba, színházba... Az éjszakai bulizás meg úgysem annyira lényeges, ha van barátnőd. Kicsit egymást is tesztelhetitek ezzel, hogy később mennyire lennétek alkalmasak szülő szerepre.
Ha haverokkal van napközben program pl. bowling, akkor is ott lehet a kiscsaj, ha meg mondjuk azért valamelyik este haverokkal piálni is akarsz kicsit akkor addig rábízod a barátnődre.
36F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!