Feladnád az elveidet a gyerekedért?
Figyelt kérdés
Konkrétan azért merült fel bennem ez a kérdés, mert egy barátnőm azt mondta, ha a párja megcsalná, azonnal elhagyná, ha gyereke lenne akkor is. Egy másik, ugyanígy megtenné gyerek nélkül, de ha már lenne gyerekük, akkor nem, hiszen a válással neki (is) ártana.
(Nem feltétlenül erre/ilyenre gondolok, akármilyen elvedet feladnád-e azért, mert gyermeked van.)
2012. dec. 20. 13:32
11/14 anonim válasza:
Attól függ, nem mindet. Például elítélem a bűnözés minden formáját, ezért ha megtudnám, hogy pedofil/gyilkos/tolvaj/drogdíler a gyerekem, akkor én magam hívnék rendőrt rá.
12/14 anonim válasza:
Van olyan levem, amit igen...adott esetben hajlandó lennék feladni a szeretteim kedvéért. De a fent említett példa esetében, én nem maradnék csak azért a férjem mellett életem végig egy szar házasságban, mert van gyerekünk....azzal bármennyire is hihetetlen, de többet árt az ember, mint amennyit használ.
13/14 anonim válasza:
Attól függ, melyik elvről van szó. Például ha a gyerekem éhezne, akkor kérnék kölcsön mástól pénzt, pedig abszolút ellenkezik az elveimmel. Ha megcsalna a párom, akkor meg nem én "borítanám" a házasságot, mert tudja jól, hogy nálam ez válóok, így ha ennek ellenére megcsal, akkor ő borította fel a kapcsolatot.
14/14 anonim válasza:
Nem. Hiteles anya akarok lenni. Ha a párom megcsalt, inkább éljünk külön, semmint hazugságban, ezzel a gyerekemet is hazugságra nevelve. Én nem vagyok az a fajta, aki jópofizva tűr, a gyerekemért se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!