Közeli családtagod olyan bűncselekményt követ el, ami a te értékrendedbe nem fér bele, mit tennél? Feladnád, hogy a lelkiismereted tiszta legyen, vagy szereted annyira, hogy inkább hallgatsz?
Mondjuk gyerekről, testvérről, szülőről lenne szó.
Fiktív kérdés,csak kíváncsi vagyok.
Szia!
Ha nem nálunk bujkálna, hanem valahol (talán tudom-talán nem), akkor nem; de ez csak szigorúan testvérre, szülőkre, gyerekre vonatkozik. Ha nálunk bujkálna, akkor meg muszáj lenne, mert ketten (vagy többen) állnánk akkor bíróság elé.
Attól függ.. Ha cégtől, intézménytől lopott, és átlag csóró ember nem szenved közvetlen kárt, vagy gazdagtól (főleg ha ellenszenves gazdagtól) lopott, aki nem nagyon érzi a hiányt, akkor nem adnám fel, bár nem értenék vele egyet. Ha viszont kirabolt, megkárosított egy tisztességes, nehezen élő embert, nem hagynám, hogy megússza, de inkább próbálnám vele visszaadatni a pénzt.
Ha véletlenül halált okozott, nem dobnám fel. Ha szándékosan ölt, akkor viszont igen. Ha nőt (vagy nála sokkal gyengébbet, akinek esélye nem volt ellene) vert, vagy nemi erőszakot követett el, 100 százalék, hogy feldobnám, akkor még csak nem is gondolkodnék.
Tegnap pont ez volt a szitu a sorozatban, amit nézek:
A tizenéves fiú szülei csomó pénzt loptak el a szegényektöl. A bizonyítékot pedig a végén nem a szüleinek, hanem a rendöröknek adta. Szerintem is ez a helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!