Aki PS2, PS3, stb-stb másolt játékokat árusít, az bűncselekményt követ el?
Nagyon régen az utcánkban egy csávó másolt játékokkal,filmekkel kereskedett,feljelentették és kapott egy házkutatást.Az eredménye az lett hogy lefoglaltak minden másolt lemezt,PC-t,konzolt, mindent ami kapcsolatba hozható lemezek másolásával vagy azok használatával..Hogy bármilyen "büntetés" lett-e belőle azt nem tudom,de börtönbe nem került:)
A városban ahol lakok 2 konzol kölcsönző (üzlet ahonnan ki kölcsönözhetsz játék konzolt pár napra) is foglalkozott másolt játékok árusításával.Házkutatás után le foglaltak minden konzolt és be záratták velük a boltot de börtönbe nem kerültek ők sem.
Szóval megütheted a bokádat ha másolt lemezekkel kereskedsz.
Ha másolt lemezekkel játszol és feljelentenek vagy valami biztos hogy nem lesz komolyabb gondod belőle,a rendőrség nem fog ki szállni hogy megnézze mivel játszol annak ellenére hogy ez illegális.
Mondjuk nem hallottam még olyanról hogy bárkit illegális játék használata miatt feljelentettek volna itthon,ezért nem tudom igazán hogy kezeli ezt a rendőrség itthon.
Azt tudom hogy a nyugati országokban pl UK,keményen pénz bírsággal büntetnek ha rajta kapnak hogy letöltesz és ha többször is elfordul,akkor fekete listára kerülsz és eltiltanak a széles sávú net hozzáféréstől.Szóval egyetlen net szolgáltató sem adhat neked netet és abban a házban ahol laksz senkinek:)
Ha pedig másolt játékokkal játszol,a rendőrség igenis is ki megy és körbe néz elvégre ez a dolguk,aki megteszi a feljelentést jogosan várja el tőlük hogy nézzenek utána elvégre ezért fizetik őket.
Legalábbis így van ott.
De ilyen aktív rendfentartó elhívatottság itthon még nincs:)
De ha másolt lemezekkel kereskedsz és feljelentenek,akkor itthon is számíthatsz egy házkutatásra és ha találnak akár csak egy másolt lemezt a házban aminek az eredeti példányát nem tudod felmutatni mondván "biztonsági másolat" megütheted a bokádat.Vagy ha egynél több másolatot találnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!