Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feladnád az elveidet a gyereke...

Feladnád az elveidet a gyerekedért?

Figyelt kérdés

Konkrétan azért merült fel bennem ez a kérdés, mert egy barátnőm azt mondta, ha a párja megcsalná, azonnal elhagyná, ha gyereke lenne akkor is. Egy másik, ugyanígy megtenné gyerek nélkül, de ha már lenne gyerekük, akkor nem, hiszen a válással neki (is) ártana.

(Nem feltétlenül erre/ilyenre gondolok, akármilyen elvedet feladnád-e azért, mert gyermeked van.)

2012. dec. 20. 13:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
45%
Mivel én képtelen vagyok erre, ezért nem szülök gyereket. Ha mégis besikerül, ami remélem soha az életben nem következik be, akkor pedig természetesen fel. Onnantól, hogy valakinek gyereke van, ő az első, az ő jóléte és lelki békéje, boldogsága.
2012. dec. 20. 13:36
 2/14 anonim ***** válasza:
70%
Az említett esetben én is válnék.A gyereknek nyugodt,szeretetteljes légkör kell,nem kirakatcsalád,ami kifelé tökéletes,de belülről rohad.Ha ez együtt nem megy,akkor kár erőltetni csak a gyerek miatt,mert ő sem hülye,ettől ő nem lesz boldogabb,mintha külön-külön szeretjük őt tovább.
2012. dec. 20. 13:44
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem feladni nem kell semmilyen elvet. Max olyan szinten, hogy ha neked vannak bizonyos elveid, attól még elfogadd, hogy a gyerek más. És ilyen szinten a tieidet ne erőltesd, össze tudd egyeztetni a gyerekével.

Pl. Nagymamám mélyen vallásos volt, azt szerette volna ha anyukám hozzámegy az első komoly barátjához. A házasságon kívüli szex teljesen tabu volt a számára, viszont emiatt anyukámat nem tagadta ki, de biztos nagyon sokat imádkozott érte :)

2012. dec. 20. 13:48
 4/14 anonim ***** válasza:
66%

Ha a férjem megcsalna és szeretőt tartana, akkor először elgondolkoznék azon, hogy miért jutottunk/jutott idáig. Leülnék vele beszélgetni erről. Megbocsájtani nem tudnám. Utána nem tudnék úgy tekinteni rá, ahogy előtte.

Mert, ha egyszer megcsinálta, akkor máskor is megfogja.

Nemtudnék úgy hozzáállni se ő hozzá, se a dolgokhoz, mint egy normáls férfi-női kapcsolatban, házasságban, stb.

A lányunknak se így, se úgy nem lenne jó. Ha továbbra is együtt maradnánk (független, hogy esdekelne a bocsánatomért, stb.), akkor sem tudnék már úgy vele lenni.

Két különálló emebrek lennénk, akiket a gyerek köt össze és a házasságról adott papír, ami ezek szerint az egyik félnek semmit sem ér.

Nyugodtan, szépen megbeszélném vele a továbbiakat. Elmodnanám, hogy keresek egy vállóperes ügyvédet. A lányát bármikor láthatja, de nem hagynám neki, hogy megpróbálja elhelyeztetni magánál.

Minden, ami közös tulajdon eladnám/eladnánk. Aztán ki-ki a maga "útjára".

A lányunkat nem fordítanám ellene. Fölösleges lenne, mert az apai kép, ami előtte van, az makulátlan és csodálatos. A gyerkéért mindent megtesz és ez a legfontosabb!

Nem értem, hogy mitől lenne jobb a lányunknak az, ha 20 évig együtt élnék az apjával, házasságban úgy, hogy se szeretet, se szerelem nincs köztünk.. csak a "kötelező" dolog, ami jelen esetben a lányunkat jelenti.

2012. dec. 20. 13:49
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező nem csak a válásra gondolt, ott írta. Bármilyen elvre, de mindenki erre fókuszált.

Elv az is, hogy magadra mennyit költesz például.

2012. dec. 20. 13:50
 6/14 anonim ***** válasza:
59%
Igen. Az elveim szerint élek, de ha gyerekem van, akkor ő az első. Ha neki azzal használok, hogy valamely elvem ellenére cselekszem, akkor gond nélkül haladéktalanul feladnám.
2012. dec. 20. 13:51
 7/14 anonim ***** válasza:
32%

En most azt vallom (mint családanya), hogy igen, elválnék. Ezt a férjem is tudja. De ki tudja, ha ilyen torténne hogyan is cselekednék. Lehet, hogy a gyerek miatt nem borítanám a családi életet. Elore ezt nem lehet tudni. Reméljuk nem torténik ilyen.

26N

2012. dec. 20. 14:00
 8/14 anonim ***** válasza:
67%
Inkább legyenek elvált szülők gyerekei, minthogy egy rossz kapcsolatban nőjenek fel, boldogtalanul. Én megtanultam, mi az, mert anyám nem merte megtenni, hiába könyörögtem neki nem is egyszer, hogy menjünk el, és inkább a válást választom, ha kell gyerekkel is, mert ez a legkisebb rossz mindenkinek.
2012. dec. 20. 14:04
 9/14 anonim ***** válasza:
63%

Az embereknek különféle szintű elveik vannak, és csak az adott helyzet dönti el , hogy felül írja-e egy még fontosabb a nagyon fontosat. És akkor ez feladás, vagy éppen elvhűség?

Pl.: igen, amíg kettesben vagyunk, egy félrelépés miatt borítanám a kapcsolatot. De ha már gyerekkel gondolkoznék rajta, akkor a durva megcsalás, vagy az ismétlődés lenne a válaszvonal.

2012. dec. 20. 14:15
 10/14 anonim ***** válasza:
56%
Feladnám az elveimet, mert a gyerek megváltoztatja a körülményeket és az embereket is. Én már nemcsak feleség vagyok, hanem anya is. A példádból kiindulva, ha a férjem megcsalna (nekünk van már gyerekünk) nem hagynám el. Igen, rossz lenne. DE jó Apa, és ha túl tudnánk lendülni ezen a dolgon akkor a házasságunk is megmaradna. Az elvek sokban függnek a kapcsolat szilárdságától is. Nyilván, hogyha a megcsalás, érzelmi megcsalás is lenne, (bele is szeretne a másik nőbe) akkor én is elgondolkoznék a váláson. De az elvek változnak, ahogy mi is, és minél idősebb az ember, annál bölcsebben tud kompromisszumokat hozni.
2012. dec. 20. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!