Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feladnád a házasságodat a férjed családja miatt?
Nemrég szembesülnöm kellett azzal, hogy mennyire félreismertem a férjem családját. A szülei nagyon csúnyán megbántották az idős szüleimet és az egész családomat, nem akarom neten, publikusan részletezni, de olyan dolgot tettek, ami nem megbocsátható. Nagyon csalódtam bennük, mert szerettem és tiszteltem a férjem édesanyját, amióta csak megismertem, de most már látom, hogy csak vak akartam lenni. Mindig is láttam, hogy a mézes máz mellett elmondhatatlanul tolakodó és gyerekesen erőszakos ember, de úgy gondoltam, elég, ha ezt kedvesen hárítom. Úgy voltam vele mindig is, hogy mivel a férjemnek mindent megadott gyermekkorában, és láthatóan most is hihetetlenül szereti, ennyit el lehet nézni bárkinek, mi sem vagyunk tökéletesek, különösebb problémám pedig soha nem volt vele. Végül sajnos mégis túllőtt a célon, és nem is nálam, hanem azokat bántotta, akik a legfontosabbak nekem.
A férjemmel régóta nagy hullámvölgyek között lavíroz a házasságunk, nem tudtam eddig sem, hogy menthető lesz-e, de most ez a családi ellentét teljesen letaglózott. Nem tudom, hogy ezt így, az egész csomagot, anyóssal, gyűlölködő apóssal vállalni tudom-e egy életre. Tíz éves házasok vagyunk, még gyerekek nélkül. Tudom, hogy két oldala van mindennek, de higgyétek el, most nincs. Valóban egyedül ők voltak, akik a sárosak, és teljesen összetörték a szüleimet.
Mit tennétek? Feladnátok a házasságotokat, ha egy nagyon nehéz csomag is jár mellé?
És a férjed kiállt melletted ebben a helyzetben?
Ha nem, akkor én hagynám őket egymásnak.:)
Tudod én mindig azon a véleményen voltam, sokakkal ellentétben, hogy a házastárssal a pasi családját is örökölni fogom. Szóval igenis számít milyen a viszony, kik a szülei. nyilván nem anyagi értelemben gondolom (bár ha az is megeshet, hogy támogatni kell őket, és akkor ugye nekem is kell azt kell..) de hozzáállásban és intelligencia szintben mindenképpen elviselhető háttere kell hogy legyen a páromnak.
Nézd, most kiderült hogy nálatok ez hibádzik. Azt írod hogy egyébként is elég rossz néha a kapcsolatotok a férjeddel (gondolom nem a szülők miatt) szóval más vonalon is elég beteges az egész. Még nincs gyerek, ez jó. szerintem ne is legyen. Lépj ki amilyen hamar lehet, és keress mást. Igaz, mást keresni is nagyon nehéz, én már csak tudom :) de nem lehetetlen, és szerintem még a semmilyen párkapcsolat is jobb egy szenvedésnél. Ez a tüske állandóan benned lesz, és át fogod hárítani a férjedre. szerintem. Szóval én a helyedben lelépnék.
Egyébként a szüleid mit mondanak? nyilván van valami véleményük.
32/N
Én a férjemmel nem vagyok olyan rosszban, nincsenek mély hullámvölgyek, mégis volt már olyan időszak, amikor komolyan fontolóra vettem, hogy elhagyom, mert nem bírom a családját. Elegem lett belőlük, úgy éreztem, engem teljesen elnyomnak, míg őt próbálják kisajátítani maguknak. Ott akartam hagyni az egészet, férjestül, mindenestül. De aztán lenyugodtam. Elmondtam a férjemnek a bajaimat, meghallgatott, próbál változtatni a dolgokon, látom rajta, hogy igyekszik. Már többször állt mellém az anyjával szemben. Szeret, ezt tudom. Emiatt nem is fogom elhagyni.
Neked kell érezned, hogy a férjed, a kapcsolatotok megér-e annyit, hogy együtt maradjatok. Ha már gyerek is lesz, onnan nehezebb a visszaút. Most még könnyebben kiléphetsz, ha nem látsz támogatást a férjedtől, akkor mindenképpen megfontolandó ez a lépés.
Én kilépnék a házasságból..mint már meg is tettem..de nekem még két gyerekem is van..
Nekem is hasonló gondjaim voltak..és csak egyre rosszabb lett..már csak azt bánom h nem előbb léptem.
Nagyon rossz lesz az elején..lesz lelkiismeret furdalásod nem kicsi..de 2-3 hónap múlva rájössz h ez volt a legjobb lépés amit tehettél.
Találsz majd egy másik férfit..már egy kicsit tapasztaltabban.
Az utolsónàl a pont. En is ezeket szerettem volna leirni.
Viszont igy nekünk is nehéz vàlaszt adni, mivel nem tudjuk pontosan mirõl is van szó.
szia!
Én bár nem vagyok házas,leírhatom a szüleim példáit.
Apám családja borzalmas,a szülei sosem szerették apám,csak a rosszat kapta tőlük.Így nem is merte bemutatni nekik anno anyám.Aztán mivel teljesen már körülményekből származtak,anyámat semmibe vették.Rosszul bántak vele és mégcsak az esküvőjükre sem mentek el
Szerencsére apám már 22éves kora körül eltudott költözni tőlük és anyámmal közös albérletbe ment,mikor megismerkedtek!
A lényeg,hogy a házasságuk alatt is nagyon sokszor bántották anyámat,apámat is egyaránt!De mivel mindig egyetértettek mindenben és közösen utálták a nagyszüleimet(szóval anyám az anyósát és apósát,apám pedig a saját szüleit),így nem volt ebből probléma,együtt maradtak tőlük távol.Én unokaként soha egy jó szót nem kaptam tőlük,egy ajándékot sem(mármint a nagyszüleimtől,tényleg igazi rosszmájú gonosz vénségek voltak,már fiatalon is!).
A dolog érdekessége,hogy ők már elhunytak,viszont anyám anyja az én nagymamám nagyon jószívű asszony volt,szerettem nagyon.Időskorára megbetegedett és hozzánk költözött.Nagyon eldurvultak otthon a dolgok emiatt,kicsit megbolondult a nagyanyám.Ettől függetlenül apukám őt elviselte,és nem lett anyámmal köztük probléma,illetve lett de megoldották.Ma már egyik nagyszülőm sem él,és bár anyáméknak sosem volt tökéletes a házasságuk túl vannak sok rokoni viszályon,de kitartottak egymás mellett...
Ha úgy gondolod,hogy ő életed értelme és nem laktok együtt az anyósodékkal,és érdemes felébreszteni a szerelmeteket megoldani a problémátokat,akkor maradj vele,bocsáss meg neki ha bocsánatot kér tőled és kiáll melletted.
Ha még úgy érzed létezik számodra más férfi,aki talán igazán tökéletes lehet,családostul mindenestül és vele szeretnél majd közös gyermeket is,akkor lehet érdemesebb feladni a jelenlegit.
De ha a férjeddel el tudnál képzelni egy közös gyermeket akkor maradj vele.
Szerintem mérlegelj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!