Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sért e személyiségi jogokat az elvált anya gyűlöletre nevelése, az apa és családja sértegetése a gyermekek előtt?
Úgy tudom, hogy a nagyszülők is kérhetnek láthatást a gyerekekre! (Bár ezt érdemes megfontolni, nehogy tovább rontsa az amúgy is elég rossz kapcsolatot.)
Azért egy autista gyerek helyzete elég komplikált, ebben a betegségben a gyerek gyakran csak néhány kiválasztott személlyel hajlandó kapcsolatba lépni, nem lehet csak úgy a nagymamához vinni, ha ő ezt nem akarja!
Nevelni sem lehet úgy, mint más gyerekeket...
A leírtak alapján te sem vagy túl jó véleménnyel az exmenyedről, nyilván ezt a véleményedet az unokáid előtt sem titkolod, márpedig akkor te meg az anyjuk ellen fordítod őket?!
A vak gyűlölködés mindkét oldalról aztán oda vezet, hogy a gyerekek isszák meg a levét : egyedül maradnak a két csatározó fél között.
Hat éve ,a válás óta, mindent elkövettem,hogy a gyerekek miatt a kapcsolatunk ne romoljon el. Kedves voltam, megértő. Mivel a pénzt küldtem,ezért néha kaptam telefonhívást, nagyobb ünnepnapokon leutaztak hozzám. Nyáron több napra nyaraltak is nálam.
Messzemenően kiszolgáltam őket, mert hozta a menyem az anyját is. De egy fél órára se lehettem kettesbe az unokámmal,ha kérdeztem valamit ők válaszoltak,helyette,amit most értettem meg,miért.
Mikor előálltam az igényemmel, hogy vendégül látnám a nyárra az unokáimat,keményen hárítottak,náluk lévő szokásra hivatkozva,ők Romániai székelyek. A gyermek huszonöt éves koráig nem aludhat a szülei házán kívül. Ez a gyermekbe is be van beszélve. Ő tájékoztatott engem,miért nem engedik. No meg az állami gondozott gyermekek veszélyt jelentenek. Ezt ők is tudják, hogy hazugság. Egy egyetemista,négy középiskolásom van.
Tíz éve velem vannak . Családtagok.
Az autista unokám középsúlyos,fejlesztőbe jár,nincs szemkontaktusa,de értelmes mindent megért,harmadik személyként válaszol,mosolyog,jó étvágyú. Nagyon szeretem,szerintem egy próbát megérne,tud e egyedül a mi közösségünkben élni anyu,meg másik nagyi nélkül,egy –két hétig.
Most,hogy rájöttem,hogy a pénzem nélkül,én is a gyűlölet tárgya lettem,arra gondoltam,okosan kell viselkednem.
Ezért gondoltam,hogy a kapcsolattartást nem erőltetem,se én se a fiam,az okát a Gyámhivalalnak hivatalos levélben megírom.
Tehetünk többet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!