Erős karácsonyi meglepetés lenne!? "Korosodó" szülők, ti hogyan reagálnátok?
A szüleimmel igen jó volt a kapcsolatom mindig is, amióta külföldön élek/élünk a párommal, azóta meg pláne igyekszünk minél szorosabban tartani ezt a kapcsolatot.
Sajnos mindeddig úgy nézett ki, nem tudunk hazautazni karácsonyra, sőt egyáltalán semmikor, majd csak valamikor kora tavasszal. A szüleim szomorúak voltak, ugyanakkor megértették, mi pedig megterveztük már a kinti kis unalmas ünnepünket.
Most úgy néz ki még is hazatudnánk menni, de vagy csak 23-án éjszaka érnénk Budapestre, vagy 24-én valamikor napközben. Arra gondoltam, mennyire lenne jó meglepetés, ha csak úgy 24-én beállítanánk az ünnepi vacsora kellős közepére!? :)
Szólhatunk előre is és akkor megtudjuk oldani, hogy még 23-án haza is tudjunk cuccolni anyuékhoz, de egyelőre nem tudok dönteni. Komolyan az sem érdekelne, ha nem számolnának ránk a halászlével (bár kizártnak tartom hogy ne jutna, amennyit főzni szoktak), vagy bármivel és az is biztos, hogy anyuéknak és a nagyimnak mi lennénk a legszebb karácsonyi ajándék, nagyon örülnének, de azért kellemetlen helyzetbe sem akarunk senkit hozni, vagy esetleg azt hogy egyenesen szívinfarktust kapjon anyu, vagy a nagyim a meglepettségtől. (ahhoz elég messze élünk, hogy bármikor csak úgy hazaállítsunk)
Ergo nyitott a kérdés, ti mennyire örülnétek, ha a gyereketek ilyen váratlanul betoppanna? Szóljunk inkább előre, hogy még is megyünk?
Újra a régi szobámban, de jó érzés! :)
Gondoltam írok pár sort az eseményekről. Tegnap menetrend szerint rendben megérkeztünk Budapestre, eltöltöttünk egy kellemes estét/éjszakát a barátainknál, segítettünk a készülődésben, lejelentkeztünk tesóméknál, hogy eddig minden oké. Tervezgettünk, sztorikat szövögettük a másnapról. Végül semmi nem úgy sült el, még is így lett tökéletes. :)
Megérkeztünk haza, a halat már főzték a család férfijai a hátsó udvarban, felhívtam anyut a szomszéd utcából, hogy mi a helyzet, hogy vannak, na meg ugye boldog karácsonyt kívántam, stb. Aztán szépen kezdtem célozgatni, hogy dejó ez az ablakdísz a szomszédban stb., össze vissza beszéltem. Anyu azt hitte megzavarodtam, de még meg is jegyezte, ahogy elmagyaráztam, hogy az ő szomszédjaiknak is hasonló dísze van! :D
Aztán ahogy a kerítéshez értünk a kutyáim nagy csóválásokkal és nyüszögésekkel köszöntöttek, hát reflexből felsikítottam, hogy "hát sziaaasztooook". Párom nagyokat hahotázott a háttérben. Anyu már totál kattantnak gondolt mindkettőnket és kérdezősködött hogy mi, hogy? Á mondom most le kell tennem, majd visszahívom, boldog karácsonyt blabla... Nem is emlékszem!
Saját kulccsal besétáltunk egy laza "hellóó boldog karácsonyt"-tal és hát... voltak öröm kiáltások dögivel! :) Nem sajnálom, hogy így döntöttünk, nagyon örültünk egymásnak, volt sírás! Persze anyu megjegyezte, hogy jajj hát miért nem szóltunk, de aztán szépen lassan leesett neki minden, tesóm célozgatásai és a telefonbeszélgetés alatti "elszólásaim" is. Verdeste a fejét a falba, hogy mennyire egyértelmű volt mire készülünk, mégsem merte elhinni, bele sem gondolt igazán mélyen, hogy hazajövünk! :) Mindenesetre a fa alatt volt nekünk is egy kis apróság, ebéd után asztalon volt a kedvenc sütim és nagyon boldognak tűnt a család, hogy hazajöttünk. :) Abszolút nem kaptak sokkot és nem is nehezteltek, nem lehetett letörölni a vigyort a szüleim arcáról! Jajj, még most is könnybe lábad a szemem. Életem legszebb karácsonya ez, nagyon boldog vagyok, hogy így alakult! :)
Egyébként jó, hogy beavattuk a tesómat, mert időközben változott a program, napot cseréltek anyuék a nagyszüleimmel. Terv szerint ma ott lettek volna, ha tesóm nem szól időben, akkor lehet nekünk is lett volna meglepetés! :D
Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok, ha csak fele annyira boldogan, mint amennyire én boldog vagyok, akkor már tökéletes! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!