Megmondanád a párodnak, hogy vagy a szülei vagy te? Már unom hogy őket pénzeli
A párom szülei alkoholisták. Ő halálra dolgozza magát, én is dolgozok. De már sincs sosem már hóvégére, mert ő pénzeli a szüleit. Amibe eddig természetesen nem szóltam bele, csak elmondtam a véleményem. De most gyereket tervezünk, és ez így nem fog menni. Én eljövök két évre, kevesebb lesz a pénzünk is, a baba sokba kerül.
Eddig előfordult, hogy neki már nem volt hónap végére pénze, nekem is kevés. (ezért is voltunk külön kasszán, én nem alkoholista búbánatokra keresek)
Félek neki így konkrétan megmondani. Engem választana, de félek, hogy később emiatt gondunk lenne, merthogy én elszakítottam a szüleitől. Viszont tényleg nem akarok így élni.
Én megmondanám. Teljesen érthető. Ő sem gondolhatja komolyan, hogy azért nem vesztek meg a gyereknek valamit mert neki van két semmirekellő alkoholista szülője.
Ellenkező esetben ne vállalj vele gyereket!
Beszéltünk már róla, de sajnálja őket. Amit nem igazán tudok megérteni, de lehet benne kevés az empátia.
Ismerem őket, biztos besértődnének azon, hogy leáll a pénzforrás. De persze nem a kapcsolat megszakítására kérném.
Talán másfelől kéne megközelíteni a helyzetet.
Én nem kényszerítettem választásra a párom.
Egyszerűen felvázoltam neki a következőket (az ő szülei éppen nem alkoholisták):
- Az anyja hitelcsalással elbaltázta a SAJÁT életét, ehhez a páromnak nincsen köze
- Ha anyunak havi 20-30ezer jut társkártyás telefonszámlára hogy "ingyen" tudjon a barátnőkkel beszélgetni, akkor biztosan nem hal éhen.
- Az, hogy apuci eldugdossa a pénzét és magának vesz csak kaját (hogy a kedves felesége ne rántsa le a sz@rba), nem az ő, hanem a szülei harca.
Teljesen magától abbahagyta a pénzelésüket, hiszen belátta: a saját pénzüket baromságokra költik, a számlákat eltoligálják majd kölcsönnel egyenlítik ki mikor idő van, a párom pénzéből meg kényelmesen elkajálnak...
Persze ehhez az elhatározáshoz hozzájárult hogy rávilágítottam, mennyi mindenre tudnánk mi elkölteni azt a pénzt.
Talán neked is így kéne próbálnod, így nem közted és a szülei között kell választania, hanem a kényelem és a pénzkidobás között...
A szülei alkoholisták, de pénzelitek, mi a garancia arra, hogy egyáltalán nem alkoholt vesznek a tőletek kapott pénzből? Lehet, hogy a helyi boltba néha bevásárolnátok nekik ennivalóból, lehet, hogy olcsóbban megúsznátok, de tény, ha gyereket terveztek, akkor valami mást kellene kitalálni.
Nem írtad, hogy nem dolgoznak, de azt sem, hogy dolgoznak. Ha dolgoznak, akkor minek támogatjátok őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!